mais

Uzman
Herkese iyi akşamlar.

Tarayıcı fark etmeksizin (Chrome, Edge, Opera, Firefox vb.) Video izlerken görüntüyü büyüttükce kalite düşüyor. Örneğin tam ekran yaparsam görüntü çamura dönüyor. Pencereli yapıp sekmeyi ne kadar küçültürsem kalite o kadar artıyor.

2 aydır bu sorun var ve denemediğim şey kalmadı. Sürücüleri silip yeniden yükledim. Donanım hızlandırma kapattim. Ayarlardan performans ekran kartını seçtim.

Çözüm önerisi olan var mı?

Bunun onunla bir alakası yok. Ekran boyutu küçüldükçe videoda oluşturan piksellerin ekran boyutu düşeceğinden daha net gözükmesi normaldir. 720p ve 1080p için YouTube'da bitrate oranları pandemi döneminde düşürüldü ve 1080P'de HD, 720P'de ise artık bir şey yazmıyor.

Bunun onunla bir alakası yok. Ekran boyutu küçüldükçe videoda oluşturan piksellerin ekran boyutu düşeceğinden daha net gözükmesi normaldir. 720p ve 1080p için YouTube'da bitrate oranları pandemi döneminde düşürüldü ve 1080P'de HD, 720P'de ise artık bir şey yazmıyor.
Tarayıcı üzerinden 2k videolar izlediğimde de aynı sorunu yaşıyorum. Dediğinizi anlıyorum fakat başka cihazlarda böyle bir problem yaşamıyorum. Ayrica görüntü kalitesiyle beraber fps düşüşü de yaşıyorum

Donanım hızlandırmayı kapatma. Bu yüzden işlemciye çok fazla yük bineceğinden sistem performansı düşecektir. Donanım hızlandırmayı hiçbir koşulda kapatmayın. Sistem özelliklerini yazar mısın ?

Donanım hızlandırmayı kapatma. Bu yüzden işlemciye çok fazla yük bineceğinden sistem performansı düşecektir. Donanım hızlandırmayı hiçbir koşulda kapatmayın. Sistem özelliklerini yazar mısın ?
4070 Ti super
Ryzen 5 7600
16x2 6000mhz cl30 ram
X870 tomahawk mb

Donanım hızlandırmayi hem açık hemde kapalı olarak farklı tarayıcılarda denedim. Gözle görülür bir fark almadım.

Tarayıcı performansı donanım hızlandırma GPU gücünü daha etkili kullanacak ve 3D sahnelerin tümü GPU tarafından çözülecektir. Donanım hızlandırmayı kapatmak ise tüm yükü işlemciye bindirecektir tamamen gereksiz bir durum.

4K 60 FPS bir videoyu oynatırken FPS kaybı yaşıyor musun?

Tarayıcı performansı donanım hızlandırma GPU gücünü daha etkili kullanacak ve 3D sahnelerin tümü GPU tarafından çözülecektir. Donanım hızlandırmayı kapatmak ise tüm yükü işlemciye bindirecektir tamamen gereksiz bir durum.

4K 60 FPS bir videoyu oynatırken FPS kaybı yaşıyor musun?
4k 60 fps birkaç farklı video izledim. Direkt olarak fps kaybı diyemem öyle büyük bir fark yok. 180hz ve 144hz monitör farkı gibi hissettiriyor. Bu belki biraz psikolojik olabilir.

Bu arada 4k açtığım videolarda tam ekran yapınca görüntü bozulması neredeyse yok. Video yükleyen tarafın video kalitesiyle alakalı olabilir bu durum. Yani diğer izlediğim 2k videolar aslında 2k değil gibi