CPU fanının RAM'e değip değmediği nasıl anlaşılır?

doiya

Uzman
Thermalright Burst Assassin alacağım ama aklımda bir soru var: Diğer bileşenlere değer mi? Anakartım MSI Pro H610M-G DDR4, RAM olarak ise 2 tane Kingston Beast Black var.

Değmez büyük ihtimalle ama kasanın içini açıp ölçebilirsiniz işlemci yuvasının RAM'e olan mesafesini. Soğutucunun ölçüleri de verilmiş zaten.

RAM'lere yaklaşacağını bile sanmıyorum. AK400 Zero Dark Plus'ı 2 tane RGB Kingston bellekle kullandım, bayağı gerisinde kalıyordu. Şu an çift kule devasa Thermalright Peerless Assassin 140'a geçtim ayrıca 3 fan taktım, belleğin üstüne geliyor ama fanlara değmiyor.

Tek fanlı ince bloklu modellerde bu tarz sorun yaşamazsınız hocam, belki mini atx anakartlarda.

Ses olarak illaki belli eder.

Fanı hareket ettirebiliyorsunuz hocam, fanı çıkartıp biraz yukarıya alırsanız hiçbir sorun olmaz. Bu arada bende değeceğini sanmıyorum ama değse bile fanı yukarıya alırsınız, sorun değil.

(ilk defa birisi beni konuya etiketledi, anlık mutlu oldum )

Fanı hareket ettirebiliyorsunuz hocam, fanı çıkartıp birkaç cm yukarıya alırsanız hiçbir sorun olmaz.

(İlk defa birisi beni konuya etiketledi, anlık mutlu oldum )

Tamam hocam sağ olun iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…