Evet onlari ayarlamistim.

1767700396227.webp

Şu an test hatasız devam ediyor.
FCLK 2133 kalmış bu arada.
Bir gelişme olursa haber ederim.

Son düzenleme:
Evet onlari ayarlamistim.

Eki Görüntüle 216298
Şu an test hatasız devam ediyor.
FCLK 2133 kalmış bu arada.
Bir gelişme olursa haber ederim.

Kalabilir 2133, çok problem olmaz. 2167 ve 2200 olması idealdir ama SoC 1.3'e yaklaştıkça FCLK'yı bozabiliyor. Predictive açık iken belki 2167-2200 FCLK tutabilirsin ya da silikonun iyidir ve SoC'den etkilenmez. Net konuşmak zor. Bunların hepsi deneme yanılma. 2133 kalsa da problem olmaz. Nitro 2-3-1 kısmını en son 1-2-1 yapıp öyle teste alabilirsin. Hata varsa 2-3-1 haline geri dönersin. 6400 1:1 mod direkt olarak açamıyor senin işlemci stabil olarak. Öyle kabul etmek lazım. Dual rank 6400 2 DIMM per channel anakartlarda fazlasıyla zorlar. Sebebi bu. @Vrother9

Şu an 60dk oldu hata yok.
Nitro kısmı hata yoksa değiştirmeye gerek var mı cok bilmediğimden, bana katkisi olur mu?

Şu an 60dk oldu hata yok.
Nitro kısmı hata yoksa değiştirmeye gerek var mı cok bilmediğimden, bana katkisi olur mu?

Olur, latency düşüyor ve neticesinde bir miktar bandwith artıyor. Bellek kontrolcü gecikmesini belirleyen esas ayar o. 6400'ü 2-3-1 şeklinde açamadın, aslında en gevşek hali o. Ama Dual Rank ve 2 DPC kart olduğu için Golden IMC değilse sorun çıkartır. Belki şu anda 6200 bile sınırda olabilir, o kısmı bilemeyiz. Şu anda verilen voltajlar güvenli, problem olmaz uzun vadede.

1-2-1 deneyebilirsin yani o kısmı, bir de 2167 FCLK ile teste alabilirsin. İkisi stabilse öyle olması daha iyi 6200'de. Stabil değilse şu anki halinde kalır. Predictive kapalı kalabilir. Bu ayar yüksek frekans ve voltajlarda stabilite sağlar, FCLK dahil diğer parametreleri biraz gevşetir. Stabillik vereceği kesin değil, değişkenlik gösteriyor. Predictive ayarı Auto iken 1-2-1 ve 2167 FCLK ile teste al. Hata varsa şu anki halinde kullanırsın. @Vrother9

Olur, latency düşüyor ve neticesinde bir miktar bandwith artıyor. Bellek kontrolcü gecikmesini belirleyen esas ayar o. 6400'ü 2-3-1 şeklinde açamadın, aslında en gevşek hali o. Ama Dual Rank ve 2 DPC kart olduğu için Golden IMC değilse sorun çıkartır. Belki şu anda 6200 bile sınırda olabilir, o kısmı bilemeyiz. Şu anda verilen voltajlar güvenli, problem olmaz uzun vadede.

1-2-1 deneyebilirsin yani o kısmı, bir de 2167 FCLK ile teste alabilirsin. İkisi stabilse öyle olması daha iyi 6200'de. Stabil değilse şu anki halinde kalır. Predictive kapalı kalabilir. Bu ayar yüksek frekans ve voltajlarda stabilite sağlar, FCLK dahil diğer parametreleri biraz gevşetir. Stabillik vereceği kesin değil, değişkenlik gösteriyor. Predictive ayarı Auto iken 1-2-1 ve 2167 FCLK ile teste al. Hata varsa şu anki halinde kullanırsın. @Vrother9
Ekran görüntüsü 2026-01-07 094723.webp
Şuanlık hata yok