Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ThePrestige 1

Becerikli
CPU'yu monte ederken biraz uğraştım. Thermalright'ın güçlendirme kitini almıştım, ya anakartı bozdum ya da işlemciyi. Nasıl anlayabilirim? Yardımcı olur musunuz? @Ayhan Dönmez

OCCT'de bir anda voltaj düşüyor, 0.050'yi gördüm.

Cinebench R26 çalışmıyor.

17856025133252826847229969450892.webp

Çözüm
Uzman değilim, ilk sistemim. Vidaların ayarını anlayamıyorum, çok mu sıktım, az mı falan?

Muhtemelen çerçeve çok sıktın, çapraz sıkılması lazım 2-3 tur halinde ve dönmediği yerde bırakılmalı. Kule tipi ya da AIO aynı şekilde, gereksiz sıktığın vakit birçok sorun yapar ama parça zararı konusunda için rahat olsun. O derece abandığını düşünmüyorum. Bu işlemler esnasında dikkatli olmakta fayda var.
CPU'yu monte ederken biraz uğraştım. Thermalright'ın güçlendirme kitini almıştım, ya anakartı bozdum ya da işlemciyi. Nasıl anlayabilirim? Yardımcı olur musunuz? @Ayhan Dönmez

OCCT'de bir anda voltaj düşüyor, 0.050'yi gördüm.

Cinebench R26 çalışmıyor.

Eki Görüntüle 270490

Tek tek fotoğraflayın montaj kitini söküp, stok ILM takın. @X99 @shiiw AM5 Frame önermiyoruz. Gereğinden fazla sıkmış olabilirsin. Anakarta hasar çok kolay değil, CPU pinlerini bükebilir gereksiz baskı. İncelemek lazım.

Keşke hiç oynamasaydım. Şu an çıkartmam gerekiyor mu yoksa anakart mı değiştirmem lazım, anlayamadım. Şu an GPU hatası aldım, GPU'ya dokunamama rağmen. Keşke GPU'yu çıkartıp montaj yapsaydım.

Tek tek fotoğraflayın montaj kitini söküp, stok ILM takın. @X99 @shiiw AM5 Frame önermiyoruz. Gereğinden fazla sıkmış olabilirsin. Anakarta hasar çok kolay değil, CPU pinlerini bükebilir gereksiz baskı. İncelemek lazım.

Bozulmuşsa işlemci mi bozulmuştur, anakart mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Contact frame kullanmanıza gerek yok, anakartın üzerindeki kendi yuvası gayet yeterli. Kontrol etmek için mecbur işlemci sökülücek, o arada contact frameyi söküp iptal edin. Kontrol ettikten sonra dikaktli bir şekilde baskı uygulamadan montajlarsınız. Dün de bir konuda önermedim, aldırtmadım.

Keşke hiç oynamasaydım. Şu an çıkartmam gerekiyor mu yoksa anakart mı değiştirmem lazım, anlayamadım. Şu an GPU hatası aldım, GPU'ya dokunamama rağmen. Keşke GPU'yu çıkartıp montaj yapsaydım.

Bozulmuşsa işlemci mi bozulmuştur, anakart mı?

Bence hiçbiri bozulmadı. Anakartın kendi çerçevesini takın sadece dikkatli şekilde, sonra tekrar deneyin. BIOS default al bir de. Clear CMOS yap. @X99 pinleri iletsin.

Bence hiçbiri bozulmadı. Anakartın kendi çerçevesini takın sadece dikkatli şekilde, sonra tekrar deneyin. BIOS default al bir de. Clear CMOS yap. @X99 pinleri iletsin.

Zaten PC açılırken ClearMOS attı kendi kendine. Bir de anakartın arkasında plaka olduğu unuttum, stok olanı sokunca diye düşme sesi geldi arka plakadan.

Anakartın modelini de belirtisen iyi olur pirestij.

MSI Pro B840.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elim çarpmış olabilir, sıkıntı var mı bu Chip'te ben pek anlamıyorum.
Frame işlemci ile birlikte çıktı.

Bu da anakart:

Eki Görüntüle 270503

Eki Görüntüle 270505

Eki Görüntüle 270507

İşlemci ile çıkması normal, araya macun dolar. Stok çerçeve takıp yola devam edin, sorun olmaz.

Frame üstten baskı uygula, işlemciyi kontrollü şekilde çıkart oradan. Alt kısmına çok dokunma.

İşlemci IHS'ten basacaksın yani, pıt diye düşer o ama kontrollü.

@ThePrestige İşlemciyi normal oturt, sonra kendi çerçevesini aynı mantıkta monte et. Sorun olmayacaktır.