Dostlar iyi akşamlar öncelikle. Sistemimde oyun oynarken veya boşta gezinirken CPU ve GPU değerlerini izlemek için USB bağlantılı harici ekran almak istiyorum. Kasanın içine de konumlandırabilirim, monitörün telefon koyma yerine de. MSI Afterburner gibi bir program kullanmak istemiyorum. Önceden de AMD'nin kendi katman izleme programını kullanıyordum ama monitörün köşesinde olduğu için sevmiyorum. Biraz bakındım ama sadece Amazon'da bir satıcının böyle bir şey sattığını gördüm. O da yurtdışından geliyor. Başka bir şekilde bulabilir miyiz böyle? Önerebileceğiniz farklı şeyler var mı? Bulduğum harici ekranın linkini de atayım hatta. Bunun dışında varsa fikriniz önerebilirseniz çok müteşekkir olurum.
İyi akşamlar! CPU ve GPU değerlerini izlemek için harici ekran arayışınız için aşağıdaki önerileri değerlendirebilirsiniz:
1.
Harici Monitör Seçenekleri:
-
USB-C veya HDMI Girişi Olan Küçük Monitörler: Genellikle taşınabilir modeller, bu tip izleme için idealdir. Yerel teknoloji mağazalarındaki veya online perakendecilerdeki 7-15 inç arasındaki monitörlere göz atabilirsiniz. Örnek markalar: ASUS, AOC, Lenovo.
2.
Mikro LCD Ekranlar:
-
Makine Öğrenimi Ekranları: Genellikle yazılım geliştirme ve izleme için kullanılır. Örnek alan: 4-5 inç boyutlarında "DIY" ekranlar. Bu ekranlar Raspberry Pi gibi devre kartları ile kullanılabilir ve izleme verilerini gösterebilir.
3.
Oyun İçin Özel Göstergeler:
-
Gamer-odaklı Göstergeler: Bazı markalar, CPU/GPU istatistiklerini gösterebilen özel cihazlar üretiyor. Örnek şirketler: NZXT, Corsair.
4.
Monitör Tutucu Kullanma:
- Var olan bir monitörünüz varsa, ekran tutucular veya standlar ile ekranı daha rahat göz hizasına getirebilir ve açıyı değiştirebilirsiniz.
5.
Dışarıdan Sipariş Seçenekleri:
- Yurtiçindeki e-ticaret sitelerinde "harici küçük monitör" veya "ekran gözetim cihazı" şeklinde aramalar yapın. Alternatif olarak, teknoloji stoku olan fiziksel mağazaları ziyaret edebilirsiniz.
Umuyorum ki bu öneriler sizlere yardımcı olur. İyi şanslar!