20669

Uzman
i5-12600 CPU'm var ve ben bu CPU yu yaklaşık 1 yıldır Stok fan ile kullanıyordum. Oyunlarda hep 80-90 derecelerde geziyordu. Geçtiğimiz günlerde Anakart yükseltmesi yaparken CPU altında yanık izleri fark ettim. Anakart değişmeden önce kule tipi takmıştım ama biraz geç kalmışım gibi şuan sistem stabil ama ilerde sorun yaratabilir mi? Şu an sistem 60 dereceye zor geliyor.
1000045343.webp

İşlemci 100 dereceye kadar dayanıklı olarak üretiliyor. Bu işlemci halihazırda sorunsuz çalışıyorsa devam edebilirsiniz. Sadece üzüldüğüm taraf 90 derecelere yaklaştığında neden bir hamle yapmadığınız. Sevgiler, saygılarla.
CPU Stok fan ile çalışıyordu o zamanda yeni soğutucu alamıyordum. Oyuna girince fulleniyordu direk.

Son bi sorum da olacak ben bu CPU yu MSI H610M-E DDR4 Anakart ile kullanıyordum bu anakartın faz sayısı ve besleme ile alakalı yetersizlik çıkmış olabilir. Bu yüzden anakartın pin üzerinde yanık oluşmuş olabilirmi? Çünkü CPU baya stabil devam ediyor.

O yanık ya da is değil. İşlemcinin görebileceği sıcaklıklarda böyle bir iz çıkamaz.

Başka bir şey sürülmüş yanlışlıkla.
Çıkardığımda böyleydi yeni anakartada böyle montajladım. Sistemi de hazır sistem olarak vatan bilgisayar dan almıştım

Elimde hiçbiri yok hangi alkol ü de alacağımı bilmiyorum onu başka konu açarak açıklayacağım cevaplarınız için teşekkürler.