Hikayeli veya multiplayer oyunları crackleyen adamlar nereden para kazanıyor? FitGirl gibi sitelerde reklama vs de rastlamadım.

Arkadaşlarım devamlı crack oyun oynuyor ben ise güvenlikten dolayı biraz karşıyım.

Aydınlatırsanız sevinirim.

Yanlışım yoksa Fitgirl gibi çöplükler Crack yapmıyor, zaten kırılmış olan oyunları paketliyor sadece. Oyunları asıl kıran gruplar da bunu hobi için, ünvan için yapıyorlar. Herhangi bir gelir beklentileri yok. NFO dosyalarını okursanız bazen birbirlerine atıfta bulunduklarını bile görebilirsiniz.

Bkz. https://tr.wikipedia.org/wiki/Scene_(korsan)

FitGirl crack yapmıyor. Dosyaları RIP'leyip paylaşıyor. Sitesinde ise her oyunu hem Torrent hem de para kazandıran indirme siteleri aracılığı ile paylaşıyor ek olarak da bağış alıyor.

Crack yapanlar ise gelir elde etmiyor yine de kripto üzerinden bağış alanlar var ama biz nasıl bu forumda bir gelir beklentisinde olmadan insanlara yardım ediyorsak, Nexus Mods'ta nasıl milyonlarca mod ücretsiz yapılıp paylaşılıyorsa kimisi de crack yaparak bir fayda sağlamayı tercih ediyor.

Yanlışım yoksda Fitgirl gibi çöplükler Crack yapmıyor, zaten kırılmış olan oyunları paketliyor sadece. Oyunları asıl kıran gruplar da bunu hobi için, ünvan için yapıyorlar. Herhangi bir gelir beklentileri yok. NFO dosyalarını okursanız bazen birbirlerine atıfa bulunduklarını bile görebilirsiniz.

Bkz. https://tr.wikipedia.org/wiki/Scene_(korsan)
Tamamen doğru biliyorsunuz. 🙏 Tek gelir kaynakları, kendi sitelerinde yayınladıkları Google Adsense reklamları. Bir Repack paketinden "istediğinizi kullanın" dercesine 3-4 farklı Crack çıktığı bile oluyor.

Yine de not geçelim, aralarında art niyetli olanlar da var.

Çoğu camiada isim prestij için yapıyor bu işi, para konusunda ise bağışlar/destekler ve reklamlar ile bu işten gelir sağlıyorlar. Bir ara EMPRESS diye grup çıkıp da özel olarak isteğe bağlı oyun kırmak için kullanıcılardan yüksek meblağ para istediler (500 dolar) istedi onu da çok linçlediler.

Genelde bağışlar ve sitenin AdSense geliri ile kazanıyorlar. Ayrıca link kısaltma servisi kullananlar da mevcut. Para için yapılacak bir iş değil. Birçoğu hobi olarak ve şirketleri sevmediği için yapıyor.