kacaov

Çalışkan
Merhaba, kendim modifiye ettiğim Ender 3 Pro'nun artık yeterli hızlarda ve kalitede baskı vermemesi sebebiyle yazıcımı değiştirmek istiyorum. İki yazıcının birbirleri ile karşılaştırılmaması gerektiğinin farkındayım ancak sorum şu şekilde;

Ben %80 pla %20 petg kullanıyorum, dolayısıyla kapalı kabin olmasına bir ihtiyacım yok sadece getireceği ses yalıtımı, koku vb. durumlardan dolayı kapalı kabin yazıcıyı tercih ederim. Çok renkli baskılar almak merakına alacağım birkaç baskı dışında çok umurumda değil.

Uzaktan kumandalı maket tanklar yapıyorum dolayısıyla küçük dişliler veya büyük hızlı basılması gereken gövde parçalarına ihtiyaç duyuyorum. Bu sebeple benim için baskı doğruluğunu (parça, delik vb. ölçüler) yüksek hızda koruyabilecek bir yazıcıya ihtiyacım var.

Ender 3 V3 CoreXZ yazıcıyı Creality filament kurutucuyla beraber alacağım 20bin tl gibi bir maliyete denk geliyor. Anycubic kobra s1 4 filament kurutabildiği ünitesiyle 29bin tl.

Kobra S1 ünitesi ile birlikte alınırsa biten filamenti değiştirebilmesi daha çok filamenti kurutabilmek gibi pozitif yönleri var onun dışında baskı kalitesi konusunda gelirsek bu iki yazıcının birbirinden çok farklı baskı hız/kalite durumu olur mu yoksa aşağı yukarı aynı süratte aynı baskıları mı alırım ?

Merhaba kombo olmayan modeli kullanıyorum. Yazıcı ile mi alakalı yoksa filamet ile mi alakalı bilmiyorum ama robo90 abs filamet de çizdiğim bi parça da genellikle 10 da 5 fark çıkıyor diğer filametlerde hiç ölçmedim. Bu tölerası daha da azalatmak mümkündür diye düşünüyorum. Çok kaliteli filamet kullanmadım ve ilk defa 3d yazıcı sahibiyim bu yüzden kalite konusunda yorum yapamayacağım. Şahsi fikrim bu fiyatdan kombo modeli kesinlikle alınır. Ancak eski fiyatından alınacağına yeni modellerin beklenmesi taraftarıyım çöp çıkarmayan snapmaker u1 gibi yeni modeller yolda. Ben ilk geldiğinde 25k ya aldım ve markanın bu kadar ağır indirime gitmesi garip ve bence kötü bir yaklaşım bunu da eklemek isterim.