Creality Ender 3 V3 KE yazıcımda ara sıra filamenti ittiren motor "tık tık tık tık" diye ses çıarmaya başlıyor ve filament gitmiyor. Filamenti çıkardığımda normal olması gerekenden daha geniş oluyor ve baskı alamıyorum. Genellikle büyük baskılarda oluyor.
Detaylar
Kim cevapladı?erdym
Üstün
Creality ender 3 V3 ke yazıcımda ara sıra filamenti ittiren motor "tık tık tık tık" diye ses çıarmaya başlıyor ve filament gitmiyor. Filamenti çıkardığımda normal olması gerekenden daha geniş oluyor ve baskı alamıyorum. Genellikle büyük baskılarda oluyor.
İlk önce kafanın içini kontrol et filament birikip motorun gitmesini engelliyor olabilir. İkinci ısı yeterli olmayabilir. Üçüncü aşırı hızlı yapıyorsan daha uzun bir kafa gerekir çünkü ısıttığın filament yetersiz kalıyordur.
İlk önce kafanın içini kontrol et filament birikip motorun gitmesini engelliyor olabilir. İkinci ısı yeterli olmayabilir. Üçüncü aşırı hızlı yapıyorsan daha uzun bir kafa gerekir çünkü ısıttığın filament yetersiz kalıyordur.
Küçük şeyler basarken sorun olmuyor büyük şeylerde oluyor.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Hotend'in tıkanmadığından emin misin? Barel dışında erimiş plastik görüyorsan tıkanmıştır. Veyahut filament sorunlu olabilir belki.Küçük şeyler basarken sorun olmuyor büyük şeylerde oluyor.
Son düzenleme:
Hotend'in tıkanmadığından emin misin? Barel dışında erimiş plastik görüyorsan tıkanmıştır. Veyahut filament sorunlu olabilir belki.
Erimiş pilastik 1 sene önce falan vardı, temizledim yeni nozzle taktım ondan sonra bir süre daha bu sorun yoktu. Şu an da baktım hala temiz.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Erimiş pilastik 1 sene önce falan vardı, temizledim yeni nozzle taktım ondan sonra bir süre daha bu sorun yoktu. Şu an da baktım hala temiz.
Cold-pull yapmayı denediniz mi? Metal parçası kopup tıkayabiliyor. O da olmazsa arta kalan farklı bir filament ile deneyin.
erdym
Üstün
3dbenchy görseli var mı? Z offset kaynaklı verdiği filament kadar alan yoksa sıkışma yapıyor olabilir.
Cold-pull yapmayı denediniz mi? Metal parçası kopup tıkayabiliyor. O da olmazsa arta kalan farklı bir filament ile deneyin.
Denedim bir şey çıkmadı.
3dbenchy görseli var mı? Z offset kaynaklı verdiği filament kadar alan yoksa sıkışma yapıyor olabilir.
Yapınca atacağım.
kadirCN
Yetkin
Hotend iyi soğumuyordur veya büyük ihtimal baskı ayarlarında sorun vardır, stok ayarlarla dene.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-
-