apn0s

Becerikli
Yer
Mersin
Creality Ender 3 V3 KE yazıcımda ara sıra filamenti ittiren motor "tık tık tık tık" diye ses çıarmaya başlıyor ve filament gitmiyor. Filamenti çıkardığımda normal olması gerekenden daha geniş oluyor ve baskı alamıyorum. Genellikle büyük baskılarda oluyor.

Creality ender 3 V3 ke yazıcımda ara sıra filamenti ittiren motor "tık tık tık tık" diye ses çıarmaya başlıyor ve filament gitmiyor. Filamenti çıkardığımda normal olması gerekenden daha geniş oluyor ve baskı alamıyorum. Genellikle büyük baskılarda oluyor.

İlk önce kafanın içini kontrol et filament birikip motorun gitmesini engelliyor olabilir. İkinci ısı yeterli olmayabilir. Üçüncü aşırı hızlı yapıyorsan daha uzun bir kafa gerekir çünkü ısıttığın filament yetersiz kalıyordur.

İlk önce kafanın içini kontrol et filament birikip motorun gitmesini engelliyor olabilir. İkinci ısı yeterli olmayabilir. Üçüncü aşırı hızlı yapıyorsan daha uzun bir kafa gerekir çünkü ısıttığın filament yetersiz kalıyordur.

Küçük şeyler basarken sorun olmuyor büyük şeylerde oluyor.

Hotend'in tıkanmadığından emin misin? Barel dışında erimiş plastik görüyorsan tıkanmıştır. Veyahut filament sorunlu olabilir belki.

Erimiş pilastik 1 sene önce falan vardı, temizledim yeni nozzle taktım ondan sonra bir süre daha bu sorun yoktu. Şu an da baktım hala temiz.

Erimiş pilastik 1 sene önce falan vardı, temizledim yeni nozzle taktım ondan sonra bir süre daha bu sorun yoktu. Şu an da baktım hala temiz.

Cold-pull yapmayı denediniz mi? Metal parçası kopup tıkayabiliyor. O da olmazsa arta kalan farklı bir filament ile deneyin.