Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

elvisionary

Çalışkan
2x64 Crucial marka RAM aldım ama RAM'lerim 4000 MHz'de çalışıyor. XMP açıyorum olmuyor, siyah ekranda kalıyor. Sonra hata veriyor.
Anakartım ASUS Z790 Gaming Wi-Fi. BIOS güncel. Ek olarak da ekliyorum.

image (1).webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1758493574248.webp

@elvisionary Bu işaretlediğim ikisine takmanız gerekiyor soldan 2. ve 4. olacak, sırasıyla A2-B2 slot oluyor. Gri renkli olanlar yani, siyah olanları boş bırakacaksınız. PC kapatın, power switch 0'a alın ya da fişten çekin, sonrasında bu işaretlediğim slotlara takın dikkatlice.
2x64 Crucial marka RAM aldım ama RAM'lerim 4000 MHz'de çalışıyor. XMP açıyorum olmuyor, siyah ekranda kalıyor. Sonra hata veriyor.
Anakartım ASUS Z790 Gaming Wi-Fi. BIOS güncel. Ek olarak da ekliyorum.

XMP I-II-Tweaked dene, hepsi başarısız olursa frekansı kısarak ilerle, bu kit normalde 5600 MT/s olan versiyon mu? Neredeyse hiç detay verilmemiş.

@elvisionary A2 ve B2 slotlarına mı takıldı, soldan 2. ve 4.'ye yani?

VCCSA ve VCCIO voltajlar kaç, CPU-Z'den SS atabilirsin bir de HWiNFO yazılımından.

Son düzenleme:
Kit mi aldınız? Bir de XMP'ı, II veya tweaked olanlardan hangisini denediniz?
https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-pro-128gb-2x64gb-ddr5-5600mhz-cl46-sogutuculu-pc-ram.html

Direkt bunu aldım. Anakartımda Tweak seçeneğini göremedim, BIOS'umu sıfırlayıp güncelledim yine göremedim. Diğer iki XMP'ı ve XMP II'yi denedim, ikisinde de açılırken reboot olup BIOS'a attı, Windows'a geçmedi.

RAM'lerim şu an 4000 MHz olarak çalışıyor ve After Effects kullanıyorum. Bu yüzden de RAM'lere ciddi seviyede ihtiyacım var.

https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-pro-128gb-2x64gb-ddr5-5600mhz-cl46-sogutuculu-pc-ram.html

Direkt bunu aldım. Anakartımda Tweak seçeneğini göremedim, BIOS'umu sıfırlayıp güncelledim yine göremedim. Diğer iki XMP'ı ve XMP II'yi denedim, ikisinde de açılırken reboot olup BIOS'a attı, Windows'a geçmedi.

RAM'lerim şu an 4000 MHz olarak çalışıyor ve After Effects kullanıyorum. Bu yüzden de RAM'lere ciddi seviyede ihtiyacım var.
XMP açtıktan sonra 5400-5200 frekansları dene DRAM Frequency kısmından. @elvisionary

5600 yazan yeri 5400-5200 diye dene sırasıyla hangisi açılırsa. A2-B2 slotlarına mı takılı, soldan 2. ve 4.?

XMP ı-ıı-tweaked dene, hepsi başarısız olursa frekansı kısarak ilerle, bu kit normalde 5600 MT/s olan versiyon mu? Neredeyse hiç detay verilmemiş.

@elvisionary A2 ve B2 slotlarına mı takıldı, soldan 2. ve 4.'ye yani?

Vccsa ve vccıo voltajlar kaç, CPU-Z'den SS atabilirsin bir de HWiNFO yazılımından.
Soldan 1 ve 3 olarak taktım dediğiniz yazılımı çok kullanmayı bilmiyorum, üzgünüm. Yine de ek olarak ekleyeyim. Aradığınız bilgi burada varsa veya bana tarif edebilirseniz minnettar olurum.

1758491518957.webp

1758493574248.webp

@elvisionary Bu işaretlediğim ikisine takmanız gerekiyor soldan 2. ve 4. olacak, sırasıyla A2-B2 slot oluyor. Gri renkli olanlar yani, siyah olanları boş bırakacaksınız. PC kapatın, power switch 0'a alın ya da fişten çekin, sonrasında bu işaretlediğim slotlara takın dikkatlice.

Son düzenleme:
Çözüm