CRU'da OC denerken restart64.exe açmak verileri sıfırlar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DeadlyMania7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 97
Hocam yukarıdaki ayarı ne seçmem gerek? Claude CVT-RB2 seçtirdi.
O yeri ellemenize gerek yok. Manuel yapacaksınız. CRU uygulaması zaten varsayılan profile göre uyarlama yapıyor, ve o şekilde monitörünüze ait alan çıkıyor zaten, OC istiyorsanız yapmanız gereken sadece o ayar kısmında aşağıda "refresh rate" 150 yapmak Ekran giderse dediğim gibi korkmayın. Sadece HDMI portunu değiştirin düzelecektir, ama değişen port ile yine ayar yapmadan önce "all-reset" ve ardından "restart64" yapmayı unutmayın. Yoksa her iki port da siyah ekranda kalır, bu yüzden Windows sorun gider işlemi yaparak süreç uzar

Tamamdır o zaman Hz i yavaş yavaş yükseltip restart64 yaparak ilerliyorum. Umarım 1366x768 de 160 üstü görürüm .

Tamamdır o zaman Hz i yavaş yavaş yükseltip restart64 yaparak ilerliyorum. Umarım 1366x768 de 160 üstü görürüm .
Kral bunları yapıyorsun ama bana inan performans yerine tam tersi Overshoot sorunları yaşamana neden olur. 144 ile 160Hz arasında zaten görüntü olarakta bir fark yok. CRU bir tek bu konuda BenQ XL2411 144Hz modelde iş gördü zamanında. 240Hz bile boostlayanlar oluyordu. Nasıl bir paneli vardıysa artık modelin

150Hz de görüntü kesti güvenli moda alıp reset all dedim şimdi de monitörlerin yeri karıştı . Soldaki sağda sağdaki solda gözüküyor

150Hz de görüntü kesti güvenli moda alıp reset all dedim şimdi de monitörlerin yeri karıştı . Soldaki sağda sağdaki solda gözüküyor
Windows güvenli mod yapmana gerek yok. Direkt reset-all ardından restart64 yapmanız yeterli. Tabii 2 monitor varsa CRU diğer monitör ayarlarınıda sıfırlar Yerleri ekran kartı denetim masasından ayarlayabilirsin. Ya da Windows ekran bölümünden...

Hocam Windows 10'un boot ekranından sonra ekran gelmedi siyaha düştü. HDMI'ı çekip denedim onda da gelmedi. Bende reset all dedim. Monitörleri Windows'un kendi arayüzünden doğru yerine aldım. 3 monitörü birden resetlemiş

Ben mi anlatamadım. Ya da kafam karıştı şimdi. Windows reset atmaya gerek yok. CRU klasörün içinde reset-all ve restart64 var ya...Biri ayarları sıfırlar, diğeri restart atar varolan ayarlar için, ya da yeni bir ayar yaptığın zaman aktif olması için. Hani olurda yaptığın bir ayar tutmazsa, o zaman kabloyu ekran kartı portunu değiştirirsin, çünkü bu portların her biri ayrı default değerlere sahip, yani bir nevi yaptığın ayarı ilgilendiren port ayrı, yapmadığın yerde ki port içinde default ayarlar geçerlidir. Yıllardan beridir kullanıyorum hep öyle yaptım ben ve hiçbir sorun yaşamadım.

CRU ile değerleri atayıp ok dedim sonra restart64 açtım. Baktım ayarlarda Hz değerleri gözükmüyor CRU'yu tekrar açtım monitörün yanında restart required yazıyor. Ben de sistemi kapatıp açtım siyah ekrana düştü. 2 defa siyah ekrana düşünce güvenli moda alıp reset all yaptım. Şu an her monitör olması gereken ayarda ve konumda çalışıyor.

İşte bir sorun olup siyah ekrana düştüğü zaman kablonun portunu ekran kartında farklı bir porta taktığın zaman düzelmesi gerekir. Yani 3 monitörün varsa eğer, sen hangi monitör için 150hz yapıp siyah ekran aldıysan o monitör kablosuna ait portu ekran kartından değiştirdiğin zaman ekranın tekrar gelmesi gerekir, ama diğer monitörlere ait profiller olduğu için sanırım bundan dolayı yine siyah ekran sorunları olabilir. Sanırım bu yüzden işlemedi, ama tek bir monitör olsaydı emin ol sadece kabloyu değiştirmek, sonra reset-all ve restart64 yapmak çok basit şekilde sorunu ortadan kaldıracaktı Sorry ben 3 monitörü düşünemedim. Söylemiştin ama...

Neyse işlemleri sorunsuz şekilde geri alabildim sorun yok zaten GPU da 1 tane HDMI var kalanlar DP elimde de DP kablo yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…