236 1

Üstün
Makaleler
1
Yer
Phoenix, Arizona
Counter-Strike tarihi boyunca birçok Türkiye temalı map yapıldı ve bunlardan bazıları resmi olarak oyuna eklendi fakat CS2'de doğru düzgün bir Türkiye mapi yok. Bu yüzden az biraz olan Source Hammer bilgimle böyle bir karar aldım. Aşina olduğum için ve popüler olduğu için mapin İstanbul'da geçmesini istiyorum isim olaraksa de_teras mantıklı geldi. Oyun modu wingman olacak vs. vs. Aklımdaki kaba taslak şu anda bu ve sizlerle fikir alışverişi yapmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haritanın bir yerine şey yazsan nasıl olur acaba?:
Galata Kulesi'ne çıkaracak kadar aşığım sana.

Ben gene şiirsel yaklaştım abi benden bu kadar :D

Harita dışına Atatürk fotoğrafı koyun ve ateş edilebilmesini engellemek için önüne kırılmaz bir cam (saydam func_wall olabilir) ekleyin. Stratejik şekilde pusma alanları yapın. CT tarafı bir karakolun önünde başlayabilir. Mutlaka o Türk sokak havasını tatmalıyız ama bunu çingene mahallesi gibi yapmayın lütfen :D Bazı duvar yazılarını eklemeyi unutmayın.

Haritanın bir yerine şey yazsan nasıl olur acaba?:
Galata Kulesi'ne çıkaracak kadar aşığım sana.

Ben gene şiirsel yaklaştım abi benden bu kadar :D

Eklenecek çoook easter egg var tabii ama mapin temel yapısı önemli şu anlık.

Harita dışına Atatürk fotoğrafı koyun ve ateş edilebilmesini engellemek için önüne kırılmaz bir cam (saydam func_wall olabilir) ekleyin. Stratejik şekilde pusma alanları yapın. CT tarafı bir karakolun önünde başlayabilir. Mutlaka o Türk sokak havasını tatmalıyız ama bunu çingene mahallesi gibi yapmayın lütfen :D Bazı duvar yazılarını eklemeyi unutmayın.

Türk bayrağı ve Atatürk tablosu olacak ve dediğiniz gibi kurşun geçirmez yapacağım.

Referans alacağım bölge Sultanahmet olabilir büyük ihtimalle.

1746696127461.webp

Harika bir girişim hocam, umarım ortaya güzel bir şeyler çıkar. Uygulama sürecinde daha çok fikir belirtebiliriz sanırım, çünkü eminim çoğu kişi harita oluşturmaya dair bir şey bilmiyordur benim gibi.

Atatürk tablosunu önüne görünmez duvar yapılacaksa kalın olması lazım yoksa işe yaramaz ince duvardan yine mermi geçiyor.

Ayrıca bu işleri 2025'te görmek ayrı bir hoşuma gitti yıllar önce yapılıyordu çünkü bir ara Oyunyöneticisi serverlerinde kendi haritalarını yapıp oynatanlar bile vardı nadirdi ama vardı. Sanırsam Valve Hammer Edidör programın ismi aynısı vardır CS2'de çünkü çok bir farklılıkları yok.

Eklemek istediğim kısım şu eğer çok büyük bir harita olursa kasmalar meydana gelecektir azaltmak için sadece güneş ışığını kullanmak yerine func_light olması lazım uygun renkler seçip haritanın her yerine belli aralıklarla koyun hem gölgeli alanlar da olur. Bol şans.