@ShadowLegion @michaelscofield
Soğutucu olarak bayır domuzu gibi çalışması için çift kuleli öneririm. Hele 9800X3D'ye çıkabilirsen tadından yenmez.
Segotep FZ6 PRO, Montech NX600, Thermalright Phantom Spirit 120SE gibi şeyler gözüme batıyor. Ha Delta L36 o fiyata harika ama pompa = monkagiga.

Kasa olarak MSI'ın 600-650W bundle'ları var, onlar uygun.

Eğer yapabilirsen ikinci el GPU bak. 10k'ya satılan temiz bir GPU fazla fazla iş görecektir. Tercihen Nvidia olsun, afam mühendis, bir anda Cuda'ya hasret düşer falan. 🙂
Bazen boş kasalar da uygun oluyor.

Bir de yukarıda topladığın sistemde SSD yok. 👀

@ShadowLegion @michaelscofield
Soğutucu olarak bayır domuzu gibi çalışması için çift kuleli öneririm. Hele 9800X3D'ye çıkabilirsen tadından yenmez.
Segotep FZ6 PRO, Montech NX600, Thermalright Phantom Spirit 120SE gibi şeyler gözüme batıyor. Ha Delta L36 o fiyata harika ama pompa = monkagiga.

Kasa olarak MSI'ın 600-650W bundle'ları var, onlar uygun.

Eğer yapabilirsen ikinci el GPU bak. 10k'ya satılan temiz bir GPU fazla fazla iş görecektir. Tercihen Nvidia olsun, afam mühendis, bir anda Cuda'ya hasret düşer falan. 🙂
Bazen boş kasalar da uygun oluyor.

Bir de yukarıda topladığın sistemde SSD yok. 👀
SSD unuttum.. Eve geçeyim tekrar bakacağım ama Nvidia pahalı gerek yok. Oyun için AMD yeterli. İkinci ele de gerek yok..

çok teşekkür ederim hocam. Cevap yazdığınızı şimdi gördüm. SSD unutmuşum bir de, F/P SSD ve PSU + kasa önerebilir misiniz. En son halinin listesini atacağım yine. Bir de 9060 XT için XFX Swift OC ya da ASUS Dual ya da hangi modeli önerirsiniz? @michaelscofield hocam

@LH44 @The Man From Earth

Son düzenleme:
SSD unuttum.. Eve geçeyim tekrar bakacağım ama Nvidia pahalı gerek yok. Oyun için AMD yeterli. İkinci ele de gerek yok..

çok teşekkür ederim hocam. Cevap yazdığınızı şimdi gördüm. SSD unutmuşum bir de, F/P SSD ve PSU + kasa önerebilir misiniz. En son halinin listesini atacağım yine. Bir de 9060 XT için XFX Swift OC ya da ASUS Dual ya da hangi modeli önerirsiniz? @michaelscofield hocam

@LH44 @The Man From Earth
Ne lazım öneri kaldı mı bir şey, SSD-Kasa-PSU mu? Bu parçalara kalan bütçe ne?

Ne lazım öneri kaldı mı bir şey, SSD-Kasa-PSU mu? Bu parçalara kalan bütçe ne?
@LH44 öneriyi yaptı, eksik kalmadı hocam, cevap ve ilginiz için teşekkür ederim.

Sadece şunu sormak istiyorum ikinize de, Segotep'in hava soğutması mı yoksa şu mu;

Fiyatları yakın olduğu için soruyorum.

Bu arada ben genel manada PSU'lu kasa almaya karşıyım, 750W CMT318 almazdım. 2000-3000 liralık bir fark verirdim toplamda, Cratos 850W + Corsair 480T gibi bir ikili yapardım, ya da Montech XR falan bakardım. Kasa içi dahili PSU'lar çok iyi olmuyor. CMT318'deki mesela Hydro K Pro 750W olması lazım, C tier bir model. Öte yanda Cratos alsan mesela hem A tier, hem Cybenetics'in tüm sertifikalarını almış bir model testte. CMT318 de çok ahım şahım bir kasa değil zaten.

Hatta 7800X3D bu bütçeye bana sorarsan fazla bile, 9600X al, 5000 lirayı diğer parçaları iyileştirmede kullan. Termal açıdan da kafan daha rahat olur, iki ayar da çekersin keyfine bakarsın. Evet aralarında bir miktar fark var ama hem zaten ikisi de gayet yüksek FPS veriyor yani o fark akıcılık farkı denecek bir noktada değil, hem de bütçe dar halihazırda.