Alihsan0

Becerikli
Selam. Yakın zamanda yeni bir PC topladım (1 haftayı bile bulmadı). CS2 oynarken, belli bir süre sonra sistem kendini aniden yeniden başlatıyor. Bir önceki konuda önerildiği gibi donanımsal ve yazılımsal testleri tek tek yaptım; donanımlar sağlam görünüyor, yazılım tarafında da sorun olduğuna artık pek ihtimal vermiyorum.

Aklıma elektrik hattı/priz ihtimali geldi. PSU’nun kablosunu kasanın arkasındaki odadaki iki farklı duvar prizinde denedim; ayrıca üçlü priz ile de test ettim. Bu senaryolarda maç bitmeden yeniden başlatma yaşadım. Sonra iki adet üçlü kullanarak koridordaki prize uzattım; bu şekilde oyun süresi belirgin şekilde uzadı (yaklaşık 10 maça kadar). Bu durum, sorunun priz/topraklama ya da hat kalitesiyle ilgili olabileceğini düşündürdü.

Bir dairedeki tüm prizler aynı özelliklere sahip midir? Topraklama eksikliği, hat direnci/voltaj düşümü veya aşırı yük gibi sebepler böyle bir yeniden başlatmaya yol açabilir mi? Deneyimlerim bunu işaret ediyor gibi; bu konuda görüş ve yönlendirme rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evdeki bütün prizler aynı olmuyor, kimisi topraklama olsa da bazıları topraklama olmayabiliyor. Eğer priz değiştirince sorun düzeliyorsa, sorun yapan prize gelen elektrikte bir sıkıntı vardır.

PSU kaç watt? Sistemine göre düşük kalıyor olabilir.

Hocam Ryzen 5 7500F ve RTX 5060 var, PSU olarak da önceden NZXT C750 750W 80+ Bronze kullanıyordum sonra sorun ilk başta PSU'dan sandım :D onu değiştirdim şuna geçtim. Başlık değişmiş de benim sorum zaten prizden kaynaklanıp kaynaklanmadığıydı. Detayları hemen bir önceki konumda bulabilirsiniz.

Evdeki bütün prizler aynı olmuyor, kimisi topraklama olsa da bazıları topraklama olmayabiliyor. Eğer priz değiştirince sorun düzeliyorsa, sorun yapan prize gelen elektrikte bir sıkıntı vardır.

Bunu anlamanın bir yolu var mı yani binadaki ya da dairedeki hangi priz hangi özelliklere sahip diye. Zaten 4 katlı bina, yapan kişiyle de konuşabilirim o açıdan kolay. Gelip baktıradabilirim anormal bir durum öyle belli oluyorsa ya da başka çözüm falan.

Zaten Oyun Teknik Destek'e dönmüş kategori ama başka şekilde nasıl açabilirdim bilemedim aslında elektrik yani :D.

Bunu anlamanın bir yolu var mı yani binadaki ya da dairedeki hangi priz hangi özelliklere sahip diye. Zaten 4 katlı bina, yapan kişiyle de konuşabilirim o açıdan kolay. Gelip baktıradabilirim anormal bir durum öyle belli oluyorsa ya da başka çözüm falan.

Zaten Oyun Teknik Destek'e dönmüş kategori ama başka şekilde nasıl açabilirdim bilemedim aslında elektrik yani :D.
Elektrikçi çağırıp prizlerin topraklama olup olmadığına baktırırsınız.

Peki bu kadar fark olması normal mi? Ya da topraklamayı artırma, güç düşürme, direkt prizi değiştirme gibi şeyler yapılabiliyor mu? Biraz sallamış olabilirim :'). @18516

Şunu da diyeyim restart atarken PC kapanmıyor, açıkken direkt restart atıyor. O yüzden daha da yattı aklıma çünkü 2 PSU'da da aynı şekilde.

Son düzenleme:
Peki bu kadar fark olması normal mi? Ya da topraklamayı artırma, güç düşürme, direkt prizi değiştirme gibi şeyler yapılabiliyor mu? Biraz sallamış olabilirim :'). @18516

Şunu da diyeyim restart atarken PC kapanmıyor, açıkken direkt restart atıyor. O yüzden daha da yattı aklıma çünkü 2 PSU'da da aynı şekilde.
Topraklı prizi elektrikçi çağırıp sorunlu olanla değiştirebilirsiniz.