Serkan1

Uzman
Windows 11 kurdum. CSM kapatıp Secure Boot açmam gerekiyor, bundan dolayı Valorant oynanmıyor. Secure Boot açabilmem içinde CSM kapatıp restart atmam lazım ama CSM kapatınca ekran gidiyor sadece masaüstüne gelebiliyorum. BIOS ekranına giriş yapamıyorum. Ekran kartının üzerindeki switchleri değiştim. Kaç kere farklı kablo (HDMI, DP) monitör ve televizyon denedim fakat sonuç yine hep aynı. CSM kapattığım gibi ekran gidiyor. MsInfo32 üzerinden baktım UEFI kurulum yapılmış, tamam doğru diyor. Windows'u ise GPT olarak kurdum bunda da bir sıkıntı yok ama ne yaparsam yapayım CSM kapatınca ekran bir türlü gelemiyor. İlk zamanda bunu yaşamıştım bundan dolayı Windows 10 kurdum onda sorun yoktu. BIOS'u en son sürüme güncelledim. Anakartım ASRock B550M-HDV (L3.61 beta olması lazım)

1752135530615.webp

1752135476420.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kartlar böyle, sizde yine BIOS'da görüntü vermemiş çoğu tamamen görüntü kesiyor, BIOS anahtarının konumunu değiştirdiğinizde de girmiyorsa yapacak bir şey yok.

Sapphire desteğe yazıp kartın UEFI çalışan BIOS'unu talep edebilirsiniz, yollarlarsa yazdırıp denersiniz.

Bu kartlar böyle, sizde yine BIOS'da görüntü vermemiş çoğu tamamen görüntü kesiyor, BIOS anahtarının konumunu değiştirdiğinizde de girmiyorsa yapacak bir şey yok.

Sapphire desteğe yazıp kartın UEFI çalışan BIOS'unu talep edebilirsiniz, yollarlarsa yazdırıp denersiniz.
Az önce tekrar denedim hiç açılmadı BIOS'u sıfırladım. karttaki diğer switche geçince UEFI yok diyor, bu modda ise var. Peki desteğe tam olarak nereden yazabilirim yardımcı olur musunuz?

Onu ben denedim RX580'de işe yaramadı, bendeki kart CSM kapatınca hiç görüntü vermiyordu.
bende görüntü vermiyordu kartın switch değiştirince verdi. bazende keyfine göre veriyor.

SAPPHIRE PULSE RADEON RX 580 8G GDDR5 DUAL HDMI / DVI-D / DUAL DP OC W/BP (UEFI) LITE kartın modeli tam olarak bu.