Merakımdan soracağım, eskiden yamalar dosyalar halindeydi. Neden şuan exe'li haldeler?
Dosya olunca nasıl trojan bassınlar.
Yani, dosyadan Exe'ye geçmenin herhangi bir mantıklı açıklaması yok benim gözümde. Herhangi bir + veya - sağlamıyor. Direkt dosya vereceklerine exe yapmışlar, o zamandan beri yamalarını kurmuyorum.
Eskiden yamalar dosyalı haldeydi derken, karıştırıyorsunuz sanırım. Calypso kurulduğunda launcher sistemimiz vardı. Çok fazla özellik eklemiştik. Otomatik güncelleme ve oyuna girerken otomatik sürüm kontrolüyle birlikte yamanın yüklenmesi gibi vs vs. ama tabii lisans olmadığı için uyarı veriyordu. İnsanlar rahatsız olup normal exe sistemine geçin dediler. Bütün yamaları exeli sisteme geçirdik ve 1 yıldan fazladır bu şekilde paylaşıyoruz. Neye dayanarak trojan bastığımızı falan iddia ediyorsunuz merak ettim açıkçası, kanıtlarınız varsa gelin konuşalım. Kanıtlarınız ve kaynağınız yoksa da basit bir şekilde iftira atmayın. Calypso kurulduğundan beri hiç bir şekilde dosya şeklinde yama paylaşılmadığını bilmiyorken kalkıp bu şekilde konuşmanız ilginç. Şunu da açıklayayım. Neden exe diye soruyorsanız da, ben bu işin içinde 5 yıldır varım. Calypsodan önceki bulunduğum ekipte, dosya halinde yama paylaşırken, bazı insanlar bizim yamalarımızı çok kolay şekilde alıp, paralı satmaya ve hatta hiç bilgisayarla, modlama hakkında bilgisi olmayan insanlardan kurmak için ücret aldıklarına şahit oldum. O yüzden de exe şeklinde vermenin bu işten hiç anlamayan birisinin bile kolay bile şekilde yamayı çalmasının önüne geçiyor. Bütün yamalarımızda oyunun ana dosya konumuna atıp, oynadığınız platformun yükle butonuna basmanız yeterli oluyor ve gerekli bütün işlemleri otomatik yapıyor. Ayrıca biz bir çeviri ekibiyiz. 150 den fazla yamamız var. Aynı tarz ve görsel şekilde exe sistemi şahsen benim daha çok hoşuma gidiyor ve daha profesyonel duruyor. Yamalarımızı başkası paylaşsa bile exenin bize ait olduğunu görüp, sorun yaşadıklarında direkt bize ulaşmaları için bağlantılarda var. Son olarak da şunu ekleyeyim. Exe de herhangi bir şifreleme bulunmuyor. Trojan attığımızı iddia eden arkadaşlar, girip bakabilirler ne işlem yapıldığına, sonra hala aynı şeyi iddia edebilecekler mi merak ediyorum.

Eskiden yamalar dosyalı haldeydi derken, karıştırıyorsunuz sanırım. Calypso kurulduğunda Launcher sistemimiz vardı. Çok fazla özellik eklemiştik. Otomatik güncelleme ve oyuna girerken otomatik sürüm kontrolüyle birlikte yamanın yüklenmesi gibi vs vs. ama tabii lisans olmadığı için uyarı veriyordu. İnsanlar rahatsız olup normal exe sistemine geçin dediler. Bütün yamaları Excel'i sisteme geçirdik ve 1 yıldan fazladır bu şekilde paylaşıyoruz. Neye dayanarak trojan bastığımızı falan iddia ediyorsunuz merak ettim açıkçası, kanıtlarınız varsa gelin konuşalım. Kanıtlarınız ve kaynağınız yoksa da basit bir şekilde iftira atmayın. Calypso kurulduğundan beri hiçbir şekilde dosya şeklinde yama paylaşılmadığını bilmiyorken kalkıp bu şekilde konuşmanız ilginç. Şunu da açıklayayım. Neden exe diye soruyorsanız da, ben bu işin içinde 5 yıldır varım. Calypso'dan önceki bulunduğum ekipte, dosya halinde yama paylaşırken, bazı insanlar bizim yamalarımızı çok kolay şekilde alıp, paralı satmaya ve hatta hiç bilgisayarla, modlama hakkında bilgisi olmayan insanlardan kurmak için ücret aldıklarına şahit oldum. O yüzden de exe şeklinde vermenin bu işten hiç anlamayan birisinin bile kolay bile şekilde yamayı çalmasının önüne geçiyor. Bütün yamalarımızda oyunun ana dosya konumuna atıp, oynadığınız platformun yükle butonuna basmanız yeterli oluyor ve gerekli bütün işlemleri otomatik yapıyor. Ayrıca biz bir çeviri ekibiyiz. 150'den fazla yamamız var. Aynı tarz ve görsel şekilde exe sistemi şahsen benim daha çok hoşuma gidiyor ve daha profesyonel duruyor. Yamalarımızı başkası paylaşsa bile exenin bize ait olduğunu görüp, sorun yaşadıklarında direkt bize ulaşmaları için bağlantılarda var. Son olarak da şunu ekleyeyim. Exe de herhangi bir şifreleme bulunmuyor. Trojan attığımızı iddia eden arkadaşlar, girip bakabilirler ne işlem yapıldığına, sonra hala aynı şeyi iddia edebilecekler mi merak ediyorum.

Asılsız iddialar atmak çok garip bu şekilde, exe olan her şeye trojan virüs diyorlar artık. Komik.

Bazı insanlar bizim yamalarımızı çok kolay şekilde alıp, paralı satmaya ve hatta hiç bilgisayarla, modlama hakkında bilgisi olmayan insanlardan kurmak için ücret aldıklarına şahit oldum.

Yaptığınız exe tekniken tıpatıp aynı şeyi yapıyor, yine dosyaları oyuna atıyor. O dosyaları başka bir klasöre kopyalayıp satmak zor değil mi? Exe'ye neden geçtiğiniz hakkında hiçbir açıklama yapmamışsınız.

Yaptığınız exe tekniken tıpatıp aynı şeyi yapıyor, yine dosyaları oyuna atıyor. O dosyaları başka bir klasöre kopyalayıp satmak zor değil mi? Exe'ye neden geçtiğiniz hakkında hiçbir açıklama yapmamışsınız.

Telif konusuna bir şey diyemem, çoğu oyun zaten halihazırda dil modları konusuna izin vermiyor. Resmi olmadığı sürece maalesef tüm dil modları yasal değil. Bundan kâr amacı gütmeyen birisi evet etik açıdan kendi işinin olduğunu belirtmek isteyebilir fakat bu ne kadar doğru bilemem.

Exe'li yamalar suçlu demiyorum, herkes yaptığı işi korumak ister.

Bu arada konu sahibinin dediği birkaç şey doğru, zamanında benim arkadaşımdan GTA 5 yaması kurulumu için para isteyenler oldu. Fakat yine de bu kabul edilebilir bir açıklama değil.

Üsteki ithamla benim alakam yok.

Ayrıca neyi karıştırıyorum? Eskiden çoğu yama WinRAR dosyasının içindeki birkaç dosyadan ibaretti, sürükle at yapardık. Bunun değişmesinin sebebini öğrenmek istemiştim.
İlk yazdığında ve senden sonra diğer arkadaşın yazdığında da, sanki biz önceden dosya sistemi verirken, bir anda exeye dönmüşüz gibi bir cümle kurulmuş. O yüzden karıştırdığınızı söyledim.
O kadar yazı yazdım aslında, okuyup bir şey anlamadıysan yapacak bir şeyim yok. Kimseye de zorla yama kurdurtmuyoruz. Ücretsiz şekilde, karar verdiğimiz yönde paylaşmaya devam edeceğiz. İsteyen indirir, istemeyen indirmez. İndirdiğiniz zaman bana bir kazancı yok. O yüzden kimseyi bir şeylere ikna etme gibi bir durumum da yok. Gerekli açıklamayı yaptım. İçine sinmiyorsa kullanmazsın.
Telif konusuna bir şey diyemem, çoğu oyun zaten halihazırda dil modları konusuna izin vermiyor. Resmi olmadığı sürece maalesef tüm dil modları yasal değil. Bundan kâr amacı gütmeyen birisi evet etik açıdan kendi işinin olduğunu belirtmek isteyebilir fakat bu ne kadar doğru bilemem.

Exe'li yamalar suçlu demiyorum, herkes yaptığı işi korumak ister.

Bu arada konu sahibinin dediği birkaç şey doğru, zamanında benim arkadaşımdan GTA 5 yaması kurulumu için para isteyenler oldu. Fakat yine de bu kabul edilebilir bir açıklama değil.
Gerekli açıklamayı bir önceki mesajımda da yaptım zaten ve dediğim gibi, bizim ekip olarak kararımız bu yönde ve bu şekilde de devam edecek. Herkesi memnun etmek zaten mümkün değil. Launcher yaptık, exe sistemine geçin dediler. Exe yaptık dosya olsun diyorlar. Bir daha sistem de değiştiremem. Kurulum videolarını da baştan çekemem. Oyunlarda eski oyunlar gibi değil. Yeri geliyor kaç farklı yere dosyaların ve modların kurulmasını otomatik yaptırıyoruz. Bunu insanlar yapmaya kalksa binlerce kişiye tek tek bağlanıp yada yayın açtırıp yapacak vaktim yok. Mesela unity oyunları için siz aynı exeyi görüyor olsanız da arka planda import işlemi yapıyor. Size sürükle bırak yöntemiyle yapılan dosyayı vermiyoruz. Unity oyunlarında her güncelleme de yama patlar. Biz insanlar her güncelleme de mağdur olmasın diye sistem geliştirdik ve bunu setup kendisi import ediyor. Oyuna güncelleme mi geldi ? Tekrar kur ve yama çalışsın. Güncellemesi beklenmesin gibi gibi özellikler var. Çok büyük bir güncelleme gelmedikçe bu sistem çok güzel çalışıyor. Ama biz bunu insanlara yaptırmaya kalksak, %80 oranında nasıl yapılacağını tekrar tekrar soracaklar ve biz gönüllü bir çeviri ekibiz. Ekibimiz daha yeni 5 kişi oldu ve herkese elimizden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışıyoruz. Ona rağmen 15 20 dk geç cevap verdiğimiz zaman küfür edip giden insanlar var. 7 / 24 destek olmamızı, olmayınca da sabrı olmayıp her yerden sövüp sayan insanlarda var. Çok fazla şeyle karşılaşıyoruz ve kuramayan insanların bazıları da dediğin gibi o tarz kurmak için para isteyen kişilerin eline düşüyor. Yaptığımız her şeyde şeffaf zaten, gidip setup dosyasını inceleyebilirler. Kullanmak istemeyen de kullanmasın zaten, biz üstümüze düşeni yapıp ücretsiz bir şekilde paylaşıyoruz. İsteyen kursun oynasın, istemeyen oynamasın.

İlk yazdığında ve senden sonra diğer arkadaşın yazdığında da, sanki biz önceden dosya sistemi verirken, bir anda exeye dönmüşüz gibi bir cümle kurulmuş. O yüzden karıştırdığınızı söyledim.

O kadar yazı yazdım aslında, okuyup bir şey anlamadıysan yapacak bir şeyim yok. Kimseye de zorla yama kurdurtmuyoruz. Ücretsiz şekilde, karar verdiğimiz yönde paylaşmaya devam edeceğiz. İsteyen indirir, istemeyen indirmez. İndirdiğiniz zaman bana bir kazancı yok. O yüzden kimseyi bir şeylere ikna etme gibi bir durumum da yok. Gerekli açıklamayı yaptım. İçine sinmiyorsa kullanmazsın.

Gerekli açıklamayı bir önceki mesajımda da yaptım zaten ve dediğim gibi, bizim ekip olarak kararımız bu yönde ve bu şekilde de devam edecek. Herkesi memnun etmek zaten mümkün değil. Launcher yaptık, exe sistemine geçin dediler. Exe yaptık dosya olsun diyorlar. Bir daha sistem de değiştiremem. Kurulum videolarını da baştan çekemem. Oyunlarda eski oyunlar gibi değil. Yeri geliyor kaç farklı yere dosyaların ve modların kurulmasını otomatik yaptırıyoruz. Bunu insanlar yapmaya kalksa binlerce kişiye tek tek bağlanıp yada yayın açtırıp yapacak vaktim yok. Mesela unity oyunları için siz aynı exeyi görüyor olsanız da arka planda import işlemi yapıyor. Size sürükle bırak yöntemiyle yapılan dosyayı vermiyoruz. Unity oyunlarında her güncelleme de yama patlar. Biz insanlar her güncelleme de mağdur olmasın diye sistem geliştirdik ve bunu setup kendisi import ediyor. Oyuna güncelleme mi geldi ? Tekrar kur ve yama çalışsın. Güncellemesi beklenmesin gibi gibi özellikler var. Çok büyük bir güncelleme gelmedikçe bu sistem çok güzel çalışıyor. Ama biz bunu insanlara yaptırmaya kalksak, %80 oranında nasıl yapılacağını tekrar tekrar soracaklar ve biz gönüllü bir çeviri ekibiz. Ekibimiz daha yeni 5 kişi oldu ve herkese elimizden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışıyoruz. Ona rağmen 15 20 dk geç cevap verdiğimiz zaman küfür edip giden insanlar var. 7 / 24 destek olmamızı, olmayınca da sabrı olmayıp her yerden sövüp sayan insanlarda var. Çok fazla şeyle karşılaşıyoruz ve kuramayan insanların bazıları da dediğin gibi o tarz kurmak için para isteyen kişilerin eline düşüyor. Yaptığımız her şeyde şeffaf zaten, gidip setup dosyasını inceleyebilirler. Kullanmak istemeyen de kullanmasın zaten, biz üstümüze düşeni yapıp ücretsiz bir şekilde paylaşıyoruz. İsteyen kursun oynasın, istemeyen oynamasın.
Hâlâ sitem eder gibi cevap vermişsin dostum, ben sadece neden exe sorusunu bilmediğim için sormuştum. Az çok cevabını aldım gibi ama tatmin de olmadım.

Gönüllü çeviriye tam destek var zaten.