Boş konuşma arkadaşım, faiz haramdır. Böylelikle haram oranı azaldı.
Boş konuşmak için akıl lazım. siz boş yapamıyosunuz malesef! şunu söylemek istiyorum faizin haram olmasının temeli "insan için faydalı" olması yatar. daha basit anlatmam gerekirse herhangi bir şey yaparken alacağınız sonuç insanlığın tümünü yok etmekse din buna karşı çıkar! peki bu niye saptırıldı? bana göre temelinde "kötülük" var.

faizin haram olması hz muhammed döneminde de hiç bir çaba-emek vs sarfetmeden bir başkasının hakkının başkasına transfer edilmesiydi sen eğer bir şekilde doları 2tl den 30tl ye getiriyorsan bu zaten gerçekleşiyor yani akp nin özelde rte nin yaptığı din ile tamamen zıt yada ters.

din insanların iyi olmasını, adeleti, dürüstlüğü vs savunur şu an yapılan tam tersi. bir doktor bile hastaya ilaç verirken-ameliyat ederken zarar-fayda durumunu irdeler ve buna göre karar verir mesela tamamen sağlıklı bir hastaya ilaç verilmez , ameliyat zaten haşaaa peki bu neden böyle?

sonuç; faizin %19 dan %8.5 a sadece "faiz haramdır" söylemiyle getirilmesi tamamen ya adiliktir yada ahmaklıktır. zira %19 dan %8.5 a getirdiğiniz de neredeyse elde edebileceğiniz hiç bir kazanım yok. kötülüğün adilik boyutu bunu "bağıra bağıra" yapılmasıydı. yani yapıyosun eyvallah ama sessizce yap.

sağır sultan duysun mevalinde yapma! hayatta hiç bir şey anlamsız değildir "faiz haramdı" ve bunun bir anlamı ve amacı vardı. akp özelde rte bu anlamı ve amacı tamamen pas geçiyor şizofrence bir yaklaşımla faiz indirmeye çalıştı. sonuç zaten belliydi 7500tl emekli maaşı 30tl dolar kuru hayırlı olsun sevgili mr. esat
Not: kılcal damarlarına kadar girmiş küresel ekonomi, küresel finans sistemiyle nas"a diz çöktürürler. (yani asla istedğini yapamazsın)

Konu cumhurbaşkanının haklı olup olmaması değil, bu konuda dediklerine katılıyorum ama siyaset ve dış ilişkiler bu tür söylemlerle yürütülmez. Şirket yönetirken bile her aklınıza geleni söylememek ve uygulamamak gerekiyor, öncelikle dengeleri gözetmek zorundasınız. Bu ülke ise 2007 yılından beri tamamen bu göz ardı edilerek yönetiliyor ve sonuçları da ortada. Ekonominin durumu, ülkenin yurt dışındaki imajı daha önce olmadığı kadar kötü bir duruma geldi ve hâlâ aynı şeyler yapılmaya devam ediliyor.

Dış ilişkilerde böyle davranırsanız karşı taraf da size aynı şekilde karşılık verir. Bizim şimdiki durumumuzda dış politikada destek alabileceğimiz bir güç yokken bunları yapmanın zararları da büyük oluyor. Yapılan ilk politik hatalarımızda Ermeni soykırımı iddiaları gündeme getirildi, son 15 yılda birçok ülkeye bu kabul ettirildi. Nur topu gibi Kürt soykırımı söylemleri gibi bir sorunumuz daha ortaya çıktı ve ardından bizim işgalci durumdaki Yunanistan ile yapıp cumhuriyet kurduğumuz savaşlar da Yunan soykırımı olarak tanınacak. İzleyin görün, çok beklemenize gerek yok en fazla 10 yılı var bunun.

Geçmiş olsun, dış politikada kendinizi böyle yalnızlaştırırsanız sonuçları bu oluyor. Politikada gazla çalışmanın sonucu istisnasız her zaman bu hatayı yapanlar için yıkım oldu. Okuyup ibret alın ya da bizzat yaşayarak tecrübe edin.

Boş konuşmak için akıl lazım. siz boş yapamıyosunuz malesef! şunu söylemek istiyorum faizin haram olmasının temeli "insan için faydalı" olması yatar. daha basit anlatmam gerekirse herhangi bir şey yaparken alacağınız sonuç insanlığın tümünü yok etmekse din buna karşı çıkar! peki bu niye saptırıldı? bana göre temelinde "kötülük" var.

faizin haram olması hz muhammed döneminde de hiç bir çaba-emek vs sarfetmeden bir başkasının hakkının başkasına transfer edilmesiydi sen eğer bir şekilde doları 2tl den 30tl ye getiriyorsan bu zaten gerçekleşiyor yani akp nin özelde rte nin yaptığı din ile tamamen zıt yada ters.

din insanların iyi olmasını, adeleti, dürüstlüğü vs savunur şu an yapılan tam tersi. bir doktor bile hastaya ilaç verirken-ameliyat ederken zarar-fayda durumunu irdeler ve buna göre karar verir mesela tamamen sağlıklı bir hastaya ilaç verilmez , ameliyat zaten haşaaa peki bu neden böyle?

sonuç; faizin %19 dan %8.5 a sadece "faiz haramdır" söylemiyle getirilmesi tamamen ya adiliktir yada ahmaklıktır. zira %19 dan %8.5 a getirdiğiniz de neredeyse elde edebileceğiniz hiç bir kazanım yok. kötülüğün adilik boyutu bunu "bağıra bağıra" yapılmasıydı. yani yapıyosun eyvallah ama sessizce yap.

sağır sultan duysun mevalinde yapma! hayatta hiç bir şey anlamsız değildir "faiz haramdı" ve bunun bir anlamı ve amacı vardı. akp özelde rte bu anlamı ve amacı tamamen pas geçiyor şizofrence bir yaklaşımla faiz indirmeye çalıştı. sonuç zaten belliydi 7500tl emekli maaşı 30tl dolar kuru hayırlı olsun sevgili mr. esat
Not: kılcal damarlarına kadar girmiş küresel ekonomi, küresel finans sistemiyle nas"a diz çöktürürler. (yani asla istedğini yapamazsın)
Aslında ironi yapmıştım 🙂 Yine de güzel yazmışsınız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan:

“Demokrasi havariliği yapan ne kadar kurum varsa hepsi Gazze konusunda sınıfta kaldı."
"Sizin Hitler'den ne farkınız var? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Bu Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı, yok."
Ben Cumhurbaşkanı olsam idolüm Hitler olur. Miss gibi sevmediğini kesiyor.

Son düzenleme:
Bugün de bölücü olduk park Araplar'a peşke çekilmesin dediğimiz için 🤗

Hocam gezi eyleminde bazı PKK'lı protestocular falanda vardı. Ayrıca sürtük diye anılan şahıslar tüm geziciler değildi, oradaki HDP, PKK, ypg, feminizm protestosu yapan insanlardı.

Bugün de bölücü olduk park Araplar'a peşke çekilmesin dediğimiz için 🤗

Ve ben tüm gezicilere bölücü demedim ki? Niçin alındınız? Hakkıyla protesto yapanlarda vardı. Ben oradaki Erdoğan'ın "S**ük" dediği kişilere bölücü diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazmak istemiyorum ama bazı şeyleri de içime ata ata şiştim. Bu ülkeden ben bile gitmek istiyorsam, cidden sorunlar var. Bırakalım, elin Arap toplulukların ne yaptıkları? Cidden usandım, ülkemize güzel işler yapan birisinin geçmesi lazım.

Sürtük dediği kişiler gezi eylemi yapan bölücülerdir. Ülkenin Cumhurbaşkanı'na adam mı? Diyemessin. Sevsende sevmesende saygı duymak zorundasın. Haddini bil biraz.
İnsanlara saygı duymayı senden öğrenecek değiliz ya. O cumhurbaşkanıysa kimseye de sürtük demeye hakkı yok. Halkın çoğunluğu kendini seçmişse (maalesef) o zaman insan gibi davranacak. İlk kendine baksın, sonra konuşsun.