Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jezoo

Becerikli

Bilgisayarımda EXPO açtığımda bilgisayar açılmadan kapanıyor, hiçbir şey yapamıyordum. Ayhan hocam sağ olsun RAM'ler için bana bir ayar önermişti, bugüne kadar kullandım fakat bugün o ayarlarla birlikte bilgisayarı açtığımda bilgisayar donuyor, hiçbir şey yapamıyorum. Fareyi istediğim gibi hareket ettiriyordum fakat hiçbir şekilde etkileşim alamıyorum.

@Ayhan Dönmez hocam tekrardan yardımcı olur musunuz?

1775386243238.webp

Uygulamayı 1.35 sürümünde açtım fakat sağ taraftakiler görünmüyor ondan kaynaklı mı acaba?

Son düzenleme:
Çözüm
Attığım ZenTimings fotoğrafı açılmıyor galiba tekrardan atıyorum hocam.

1775391654104.webp

@Jezoo Bu şekilde durum nedir, bir bakar mısın? Bank Refresh Mode Normal alınacak, Integrated Graphics kapatılacak. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapalı kalsın. Fast Boot Disabled, POST Delay Time 1s kalsın. SOC Voltage Manuel Mode 1.3 girin, VDDP 1.1, VDDG CCD/IOD 1050 mV girin. DRAM VDD-VDDQ 1.4 girin, VDDIO da 1.4 kalsın. Özet ekranı iletirseniz kontrol edeceğim. Nitro menüsüne geçiş yapın. Orada Nitro Enabled dedikten sonra Robust Enabled, RX-2, TX-3, Control Line-1, RX-TX Burst Length 1X-1X bırakın. UCLK=MCLK, FCLK=2000 kalsın. EXPO1 üzerine bunları uygulayın, başka ek ayara gerek yok ilk etapta.
Ayhan hocam merhaba bir konuda danışmak istiyorum sizlere tekrardan.

Hocam sistemim siyah ekran verdiği zaman bazen reboot ettiğimde Windows'un açılış sesini duymama rağmen 2 ekranıma da görüntü gelmiyordu bende yan ekranımı IGPU'ya taktım ve görüntü aldım sorun şu ki bilgisayarım ekran kartımı okumuyor Görev Yöneticisi'nden baktığımda.

Bende EXPO açmayı deneyip bakayım sistem siyah ekran verecek mi diye denemek istedim şu anda EXPO 1 açık başka hiçbir ayara dokunmadım Memory context restore Power down disable ve uclk = memclk ayarlı sadece sistem EXPO açıkken şimdiye kadar siyah ekran vermesi gerekirdi fakat vermedi farklı bir ekran kartı ile test mi yapmalıyım?

Doğrusu şu anda ana ekrandan görüntü alamıyorum kartı bozdum herhalde :D

Clear CMOS atıp düz şekilde EXPO açtım ilkten görüntü gelmedi sonrasında Memory context restore Power down ayarlarını kapattım uclk = memclk yaptım ve FCLK ayarını 2000 yaptım boot yaptı fakat sistem BSoD verdi sanırım restart attı bir anda ve srttrait.txt hatasıyla karşılaştı dedi sık sık bu hatayı alıyorum bu arada hocam mecbur RAM alıp test etmek kaldı sadece.

Son düzenleme:
Ayhan hocam merhaba bir konuda danışmak istiyorum sizlere tekrardan.

Hocam sistemim siyah ekran verdiği zaman bazen reboot ettiğimde Windows'un açılış sesini duymama rağmen 2 ekranıma da görüntü gelmiyordu bende yan ekranımı IGPU'ya taktım ve görüntü aldım sorun şu ki bilgisayarım ekran kartımı okumuyor Görev Yöneticisi'nden baktığımda.

Bende EXPO açmayı deneyip bakayım sistem siyah ekran verecek mi diye denemek istedim şu anda EXPO 1 açık başka hiçbir ayara dokunmadım Memory context restore Power down disable ve uclk = memclk ayarlı sadece sistem EXPO açıkken şimdiye kadar siyah ekran vermesi gerekirdi fakat vermedi farklı bir ekran kartı ile test mi yapmalıyım?

Doğrusu şu anda ana ekrandan görüntü alamıyorum kartı bozdum herhalde :D

Clear CMOS atıp düz şekilde EXPO açtım ilkten görüntü gelmedi sonrasında Memory context restore Power down ayarlarını kapattım uclk = memclk yaptım ve FCLK ayarını 2000 yaptım boot yaptı fakat sistem BSoD verdi sanırım restart attı bir anda ve srttrait.txt hatasıyla karşılaştı dedi sık sık bu hatayı alıyorum bu arada hocam mecbur RAM alıp test etmek kaldı sadece.

Evet, daha fazla zorlamanın anlamı yok. Parça değişimi olmadan emin olunamaz bu tarz senaryolarda, Manuel ayar ile olabilecek ya da çözülebilecek bir durum sende maalesef ki mevcut değil. Micron inat ettin mi, yakana yapıştın mı bırakmaz. @ggbye ayarlarını deneyin, müsaitken iletsin. 1x16 Patriot, Goodram vs. alıp denemelere başlamak lazım. Gerekirse ASUS B850M-K geçiş sağlayın. Parça denenecek sizde. Öteki türlü parça değişimi olmadan sorun tespiti imkansıza yakın.

Evet, daha fazla zorlamanın anlamı yok. Parça değişimi olmadan emin olunamaz bu tarz senaryolarda, manuel ayar ile olabilecek ya da çözülebilecek bir durum sende maalesef ki mevcut değil. Micron inat ettin mi, yakana yapıştın mı bırakmaz. @ggbye ayarlarını deneyin, müsaitken iletsin. 1x16 Patriot, Goodram vs. alıp denemelere başlamak lazım. Gerekirse ASUS B850M-K geçiş sağlayın. Parça denenecek sizde. Öteki türlü parça değişimi olmadan sorun tespiti imkansıza yakın.

Evet hocam vatan indirimlerini bekliyorum oradan yakalayabilirsem harika olur olmazsa ikinci el bir tane alacağım alır almaz sizlere geri dönüş yapacağım.