Messi_6

Üyecik
Mesela mail şifresi, birden fazla banka hesabı falan gibi şeyler için hepsinin şifrelerini ezberlemek kolay değil. Bu durumda yanınızda şifre taşıyor musunuz? Yoksa şifre saklama programları mı kullanıyorsunuz?

Mesela şöyle de bir seçenek var. Şifren atıyorum 123456789 diyelim. Cüzdanı kaybetme olasılığını düşünerek bu şifreyi ezberinde olan bazı harf ve rakamlar ile gizleme yöntemi sizce nasıl? Mesela şifren 123456789 diyelim sen bu rakamların arasına ezberinde olan bazı rakamları ve harfleri falan yazıyorsun ve cüzdanını kaybedersen şifren direkt ortaya çıkmıyor.

Hepsini beynimde tutuyorum. Hafızam güçlüdür. Farklı platformlardaki 50'ye yakın farklı şifre aklımda.

Bir de şöyle yapmak da iyi oluyor, her sitede bunu yaparım. Sabit şifre sonuna platform adı koydum mu bitti iş.
[şifrekarakterleri.siteadı]

Şahsen bu fikre katılamıyorum, mantıksız. Cüzdanı bırak bir deftere yazmak bile tehlikeli. Özellikle yurt gibi toplu yaşanılan yerlerde iseniz. Kolayca ele geçirilecek şifre koymak yerine ve her şifreyi aynı yapmak yerine sitelere özel ve akılda kalıcı şifreler uygulanabilir.