Lyd19011

Uzman
Yer
Tokat
Merhaba arkadaşlar. Kare oluşturmayı açınca FPS 60'lardan 110'lara çıkıyor ama görüntü akıcı değil yine de. 110FPS gibi hissettirmiyor, kare oluşturma açınca V-Sync'de açılmıyor FreeSync de açık.
Kapa aç yaparak onu da denedim, yardım edebilecek var mı?
İşin kısası 110FPS gösteriyor ama hâlâ 50FPS gibi hissettiriyor.

1732614904380.webp

Son düzenleme:
Hocam evet biliyorum fakat FPS'i düşük hissettirecek kadar da lag olmuyor. Zaten gecikme engelleyici açınca gecikmeyi hissetmiyorsun bile. Arkadaşın dediği şeyi ben de yaşadığım için biliyorum nasıl hissettirdiğini. 20FPS oyunda fg açınca 100 FPS'lere çıktığınızı ancak oyunun sadece değer olarak 100 oynanış ve akıcılık olarak 20 hissettirdiğini düşünün. FPS sayacı yanlış yazıyormuş gibi yani.

Aynen öyle sayaç yanlışgibi sanki neden oluyor bu çözümü falan yok mu programla falan.

Bende farede gecikmiyor fg açınca sadece düşük FPS mişgibi hissediyorum.

Aynen öyle sayaç yanlışgibi sanki neden oluyor bu çözümü falan yok mu programla falan.

Hocam benim bildiğim kadarıyla gelen güncellemeler ile oyunun optimize olmasını beklemekten başka çare yok. Varsa yazar arkadaşlar ben de faydalanırım. Ha diyeceksiniz ki bu oyun daha ne kadar optimize olacak. O konuda da sonuna kadar haklısınız :D.

RX 6800 ile Ultra ayarlarda 2K da en kötü 55 FPS gibi oluyor ama bana hala iyi geliyor, FSR+Fg açınca FPS zaten uçuyor. Fakat ben öncelikle görüntü kalitesine önem veriyorum ve cp 2077 de kötüleşiyor, o yüzden birkaç kez denedim ve kapattım.

AMD AFMF2, FG İnput Lag'ını düşürmeye yarıyor onu açabilirsin ama ne kadar etkili olur bilmiyorum açıkçası. Ayrıca oyunun optimize ayarları var onları kurmanı öneririm. Bazı yerlerde Ultra ile yüksek arasında hiçbir fark yok sadece FPS düşüşüne neden oluyor. Bende tekrar başladım oyuna hatta bitirmek üzereyim 2K monitör ile test etmek için başlamıştım.

AMD afmf2, fg input Lag'ını düşürmeye yarıyor onu açabilirsin ama ne kadar etkili olur bilmiyorum açıkçası. Ayrıca oyunun optimize ayarları var onları kurmanı öneririm. Bazı yerlerde Ultra ile yüksek arasında hiçbir fark yok sadece FPS düşüşüne neden oluyor. Bende tekrar başladım oyuna hatta bitirmek üzereyim 2K monitör ile test etmek için başlamıştım. RX 7700XT + R5.
7500F ile birlikte 2K da yağ gibi akıcı oynadım. İstersen kullandığım ayarları gönderebilirim.
(RX 7700XT + R5 7500F + 2x16 6000MHZ RAM)

Ben bu ayarlarda 2K görüntüde hiçbir FPS drop almadan 70-85 FPS ile akıcı bir şekilde oynadım. Bir dene istersen:

1.webp

2.webp

3.webp

Son düzenleme:
Neden FSR3.0 kullanmıyorsun reis bir sebebi mi var?
Görüntüyü bozuyor hocam ve titreme yapıyor. 70-80 fps ile gayet akıcı oynayınca gerek görmedim yoksa açardım. Tercih meselesi elbette. Oyunda baya bir test yaptım dediğim gibi zaten 2K IPS monitörü test etmek için indirmiştim baktım grafikler görseller feci duruyor yağmur efekti falan, optimize bir ayar kurup oynamaya devam ettim.

Görüntüyü bozuyor hocam ve titreme yapıyor. 70-80 fps ile gayet akıcı oynayınca gerek görmedim yoksa açardım. Tercih meselesi elbette. Oyunda baya bir test yaptım dediğim gibi zaten 2K IPS monitörü test etmek için indirmiştim baktım grafikler görseller feci duruyor yağmur efekti falan, optimize bir ayar kurup oynamaya devam ettim.
FSR açtığın oyunlarda bunu açarsan İnput Lag değerini düşürür ve FG'yi stabil tutmaya çalışır. Yine de ben pek bir faydasını göremedim.

Screenshot_1.webp