Craynex

Üyecik
3 katlı apartmanda oturuyorum, VDSL altyapı var fakat çok eski bakır kablolardan geldiği için interneti sınırlıyor. 35-40 metre ötede Türk Telekom'un T-23 saha kutusu var oradan daireme kadar drop fiber kablo çeksem kendim balkondan içeriye versem port açtırıp bağlattırsam yaparlar mı?

3 katlı apartmanda oturuyorum, VDSL altyapı var fakat çok eski bakır kablolardan geldiği için interneti sınırlıyor. 35-40 metre ötede Türk Telekom'un T-23 saha kutusu var oradan daireme kadar drop fiber kablo çeksem kendim balkondan içeriye versem port açtırıp bağlattırsam yaparlar mı?
VDSL altyapıda fiber çekemezsin. CAT6 çektirebilirsin daha iyi olur.

Karşı binada ve çapraz binada fiber var aynı yerden çektiler oralara büyük ihtimalle.
Proje dahiline alınmamışsındır ya da apartmanda oturuyosan apartman yöneticisi izin vermemiştir.

Fiber kablo çeksen bile çalışmaz. Çünkü santralden sana sinyal gelmesi lazım.

VDSL altyapıda fiber çekemezsin. CAT6 çektirebilirsin daha iyi olur.

Karşı binada ve çapraz binada fiber var aynı yerden çektiler oralara büyük ihtimalle.

Proje dahiline alınmamışsındır ya da apartmanda oturuyosan apartman yöneticisi izin vermemiştir.

Fiber kablo çeksen bile çalışmaz. Çünkü santralden sana sinyal gelmesi lazım.

Hocam port verme işini onlara yaptırıcağım zaten bağlayıp sinyal verecekler.

Hocam port verme işini onlara yaptırıcağım zaten bağlayıp sinyal verecekler.
Tamam işte öyle olmuyor. Yani kablo çekeyim portu onlar açsın olmuyor maalesef. Öyle olsa herkes kendi kablosunu çekerdi.

Tamam işte öyle olmuyor. Yani kablo çekeyim portu onlar açsın olmuyor maalesef. Öyle olsa herkes kendi kablosunu çekerdi.

Vakit bulduğum zaman müdürlük ile konuşacağım. İkna edebilirsem kendileride yapabilirler havai çekim olacak sadece çünkü onlara maliyet çıkaracağını sanmıyorum (böyle şeyleri düşünmüyor olmamız gerekiyor normalde ama neyse :confused:) teşekkürler yanıt için.