2 santim mi :D

Yan omuzlar büyüyünce otomatik geliyor zaten, sırt çalıştıkça da kanatlar açılıyor Recep Abi'min dediği gibi. Yâni maksimum 2 santim olduğu falan yok ya da sen masa tenisi branşı hakkında konuşuyorsun.

Yüzme acayip iyi oluyor, genetik olarak benim de dardı mesela ama ergenlik çağındayken epey yüzdüm, altyapı sporcularının arasında falan antrenman yaptım. Sülalenin hepsinden daha geniştir omzum. En azından default gelen omuz genişliğini aşıyorsun. Elden fazlası da gelmiyor zaten.

Ha bi de evet artık ergenlik bittiyse yüzmeye pek gerek yok, kemik yapısının henüz oturmaması lazım etki etmesi için.
Dayanaksız saçma sapan kulaktan dolma bilgilerle yazılmış bir metin olmuş.

Baştan kulaktan dolamaz zira kendimde gözlemlediğim bu. :D Bilimsel konuşsam altına veri koyarım, kişisel tecrübem bu. Fazlasını iddia etmiyorum.
Kemik yapınızın oturmadığı bir paralel evrende yüzüp, sonrasında kemik yapınızın oturduğu bir paralel evrende yüzüp karşılaştırma mı yaptınız? Takıldığım kısım orası, yüzmenin body'den sonra sırtı en çok büyüten spor olduğu gerçek.

Dostum, spor yapmadan ne kadar etki edeceğini bilemezsin. Arkadaşım zargana dediğimiz tiplerdi, sağlıklı kilo alma ve düzenli spor ile adam resmen Final Fight'taki Cody'e dönmüş. O da genetiğinden çok ümitli değildi ama karşılaşıyorum çocukla, cidden vücudu bayağı fit gözüküyor.
1716398013808.webp

Kemik yapınızın oturmadığı bir paralel evrende yüzüp, sonrasında kemik yapınızın oturduğu bir paralel evrende yüzüp karşılaştırma mı yaptınız? Takıldığım kısım orası, yüzmenin body'den sonra sırtı en çok büyüten spor olduğu gerçek.
Ha o meseleyi diyorsunuz. Doğrudur. Omurga için aslında konuşuyordum ben, bilgim orayla kısıtlıydı yani, omuz kemikleri için genellemişim ister istemez.

Ayrıca hayır, dediğim gibi son 2 seneye kadar yüzdüm düzenli olarak ve ergenliğimdeki kadar etkisini gözlemlemedim. Zamanında omurga hastaliklarim da vardı, doktorların ağzıyla konusuyorum biraz da aslında. Mesela ileri derecede skolyoz hastası 50 yaşındaki adama "yüz hocam sen iyi gelir" diyemiyoruz, adamın vücudundaki yıkım mekanizması yapım mekanizmasından daha hızlı çalışıyor + kemikleri nispeten yumuşak değil.

Şu anda da mesela hiçbir bilimsel veri ile konuşmuyorum, kaynağım ayda bir kontrole gittiğim doktorlardan aklımda kalanlar. :D Uyarısını geçeyim.

Ha o meseleyi diyorsunuz. Doğrudur. Omurga için aslında konuşuyordum ben, bilgim orayla kısıtlıydı yani, omuz kemikleri için genellemişim ister istemez.

Ayrıca hayır, dediğim gibi son 2 seneye kadar yüzdüm düzenli olarak ve ergenliğimdeki kadar etkisini gözlemlemedim. Zamanında omurga hastaliklarim da vardı, doktorların ağzıyla konusuyorum biraz da aslında. Mesela ileri derecede skolyoz hastası 50 yaşındaki adama "yüz hocam sen iyi gelir" diyemiyoruz, adamın vücudundaki yıkım mekanizması yapım mekanizmasından daha hızlı çalışıyor + kemikleri nispeten yumuşak değil.

Şu anda da mesela hiçbir bilimsel veri ile konuşmuyorum, kaynağım ayda bir kontrole gittiğim doktorlardan aklımda kalanlar. :D Uyarısını geçeyim.
Ergenlikteki büyüme hormonlarıyla alakalı bir durum hocam aslında, Growth ve Testo tavan zaten, siz yüzme gibi doğrudan latları çalıştıracak bir aktiviteyi düzenli olarak yapınca ninja kaplumağa sırtının yanında hediye gelmesi normal yani. Saygılar sevgiler.

2 santim mi :D

Yan omuzlar büyüyünce otomatik geliyor zaten, sırt çalıştıkça da kanatlar açılıyor Recep Abi'min dediği gibi. Yâni maksimum 2 santim olduğu falan yok ya da sen masa tenisi branşı hakkında konuşuyorsun.

Dayanaksız saçma sapan kulaktan dolma bilgilerle yazılmış bir metin olmuş.

Bu fotoda shop var normalde bu kadar dar olması imkansız fakat anlatmak istediğim şey bu. Evet vücut çalışarak eskisinden her türlü daha iyi bir görüntü elde edebilirsin zaten ben de çalışacağım ama gerçekçi olmak lazım. Omuz kemiklerin uzun değilse fotoğraftaki ikinci eleman gibi omuzlara sahip olmak çok zor. Kas kütlesi koyarsın omuzların top gibi şişer ama belli olur o darlık her türlü. Gördüm yani biliyorum.
1716411382611.webp

Süper, daha spor yapmadan bilmiş şekilde sporun ne kadar etki edeceği üzerine konuşup, daha başlamadan motivasyon kırmak. Kendini sabote ettiğinin farkında mısın? Önce bir yıl sağlam şekilde omuz çalış, sonra bu konuya tekrar gelirsin.
Bu fotoda shop var normalde bu kadar dar olması imkansız fakat anlatmak istediğim şey bu. Evet vücut çalışarak eskisinden her türlü daha iyi bir görüntü elde edebilirsin zaten ben de çalışacağım ama gerçekçi olmak lazım. Omuz kemiklerin uzun değilse fotoğraftaki ikinci eleman gibi omuzlara sahip olmak çok zor. Kas kütlesi koyarsın omuzların top gibi şişer ama belli olur o darlık her türlü. Gördüm yani biliyorum.Eki Görüntüle 49293
Aşırı dar omuza trapez vurursan sonucu bu olur ama bu fotoğrafın oynama olduğu çok belli.

Süper, daha spor yapmadan bilmiş şekilde sporun ne kadar etki edeceği üzerine konuşup, daha başlamadan motivasyon kırmak. Kendini sabote ettiğinin farkında mısın? Önce bir yıl sağlam şekilde omuz çalış, sonra bu konuya tekrar gelirsin.

Aşırı dar omuza trapez vurursan sonucu bu olur ama bu fotoğrafın oynama olduğu çok belli.

Bu fotoğraf oynama zaten başta belirttim fakat azıcık daha ekle iki omuza da ha işte öyle olan adamlar da var. Sebebi omuz genetiği. Bel inceltip kanat çalışırsan illüzyonla kapatabilirsin o açığı bu arada. Fakat ağır kardiyo lazım. Bu kadar fazla çalışamam. Benim istediğim vücut tipi aslında genetik olarak geniş omuz olacak göbek falan olsa da sıkıntı yok geniş omuzlu adamda göbek bile çok sırıtmıyor. Biceps göğüs takılırdım Full mis gibi olurdu.

Bu fotoda shop var normalde bu kadar dar olması imkansız fakat anlatmak istediğim şey bu. Evet vücut çalışarak eskisinden her türlü daha iyi bir görüntü elde edebilirsin zaten ben de çalışacağım ama gerçekçi olmak lazım. Omuz kemiklerin uzun değilse fotoğraftaki ikinci eleman gibi omuzlara sahip olmak çok zor. Kas kütlesi koyarsın omuzların top gibi şişer ama belli olur o darlık her türlü. Gördüm yani biliyorum.Eki Görüntüle 49293
Soldaki adamın kanatları yok.

Ağlamanın anlamı yok, mümkün olan en iyisi için çabalayacaksın ya da kabulleneceksin. Kanatlar be omuzlar büyüdüğü sürece dar omuzlu gözükmenizin imkanı yok. Sırt postürü öne uzanıyor açılıyor zaten. Arada 2 santim değil onlarca santim fark oynuyor.