• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Dark ARGB fan kontrolcü anakartın fan portuna takılmasına rağmen hız kontrolü yapılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fieryz

Uzman
Dark ARGB Hub mevcut kasamda. Kontrolcüden gelen PWM kablosunu, anakarttaki Chassis Fan portuna takmama rağmen Armoury Crate üzerinden hız kontrolu sağlayamıyorum. Ancak kumanda ile hızı kontrol etmeye devam edebiliyorum. Acaba kontrolcüyü anakart kontrol moduna mı geçirmem gerekiyor ya da bu kontrolcüde bahsettiğim özellik yok mu?

Kullandığım kontrolcü:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Data girişi PWM destekliyor olmalı. Kumandada veya HUB'da "Sync" tuşu olmalı, ona bastınız mı? Ben MSI HUB'da öyle çözmüştüm.
Aynı porta bir fan takın, fanı kontrol edebiliyorsanız fan kontrolcünüzde problem vardır.

O kontrolcüde çok duyduğum bir sorun.

Son düzenleme:
Aynı porta bir fan takın, fanı kontrol edebiliyorsanız fan kontrolcünüzde problem vardır.

Kasadaki 3 fanı daisy chain yapıp tek bir fana bağladım, onu da CHA_FAN portuna bağladım. Şu an sorunsuz kontrol sağlayabiliyorum, muhtemelen kontrolcüde bir sorun var dediğiniz gibi. ID Cooling markasına ait bir fan kontrolcüsü gördüm, PWM çıkışı 4 pin olan. Muhtemelen onu alıp kullanacağım.

Bu arada ek bir soru şu an tek bir porta 3 fan bağlı, her bir fan 0.2A. CHA_FAN portu maksimum kaç fan destekler bu şekilde? 3-4 fandan fazlası tavsiye edilmiyor bildiğim kadarıyla.

Bu şekilde kullanabilirsiniz, ASUS prime anakartlarda hatırladığım kadarıyladan portun gücü yazmıyordu ama en kötü 1/1.5 amper verir, yani 3 fan sorun çıkarmaz.

@fieryz

Bu arada kontrolcü sorunlu değilmiş. Kumandadan Fan Auto tuşuna bastıktan sonra kontrolcü, anakart kontrol moduna geçiyor. Şu an sorunsuz şekilde hızı kontrol edebiliyorum.

Bu arada kontrolcü sorunlu değilmiş. Kumandadan Fan Auto tuşuna bastıktan sonra kontrolcü, anakart kontrol moduna geçiyor. Şu an sorunsuz şekilde hızı kontrol edebiliyorum.

Olabilir, kontrolcülerin bir standartı yok normalde RGB için anakart modu olur ama fanlar için olmaz, ona koymuşlar.

Fan devrini yine göremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…