Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
𝐁𝐀𝐍𝐃𝐈𝐑𝐌𝐀
Dostlar hayırlı günler. Yeni sistem toplayacağım, kasayı Dark Maxima V20 beğendim ve %99 onu alacağım. Ama fanlar sanırım DC fan PWM değil. Çünkü tanıtım videosunda şu saniyelerde fan Hub'a bağlı fanlar 3pin ve 3pin fan demek DC fan demek bildiğim kadarı ile. PWM fanlar 4pin oluyor.

Screenshot_20250516-235146.webp

Başka bir videoda (Dark maxima V20 vs Cooler Master Masterbox TD500) videosunda karşılaştırmada Dark maxima V20 fanlar ARGB&PWM diyor? Aklım inanılmaz kurcalandı şimdiden, teşekkürler dostlar.

Screenshot_20250516-235400.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fanlar 3 pin olsa bile kontrolcü anakarttan 2 pin ile PWM sinyali alıp 3 pin fanların hızını ayarlayabilir, sizin dediğiniz direkt anakarta bağlı fanlarda geçerli.

Burada önemli olan kontrolcünün PWM snyc çıkışı var mı, varsa dediğim gibi çalışır.
Fanlar 3 pin olsa bile kontrolcü anakarttan 2 pin ile PWM sinyali alıp 3 pin fanların hızını ayarlayabilir, sizin dediğiniz direkt anakarta bağlı fanlarda geçerli.

Burada önemli olan kontrolcünün PWM snyc çıkışı var mı, varsa dediğim gibi çalışır.

Çözüm

Yani hocam PWM gibi hassas ayar yapılır mı çünkü rf kumanda umurumda değil anakarttan çekeceğim sinyali ve fanlar CPU veya GPU sıcaklığına göre hızlanmasını istiyorum yapılabilir bu arar çok teşekkürler cevabın için.

Eğer kontrolcüden anakarta PWM bağlantısı varsa anakarttan hassas ayar yapabilirsiniz.

2. Seçenekte bir PWM fan çoklayıcı alırsınız, 1. Portuna 4. Pin fan takarsınız, CPU fan olabilir mesela, diğer fanlar 3 pin olsa bile PWM çalışır.

Eğer kontrolcüden anakarta PWM bağlantısı varsa anakarttan hassas ayar yapabilirsiniz.

2. seçenekte bir PWM fan çoklayıcı alırsınız, 1. portuna 4. pin fan takarsınız, CPU fan olabilir mesela, diğer fanlar 3 pin olsa bile PWM çalışır.

Soğutucu olarak LS520 alacağım LS520 zaten fan+pompa daisychain yapıyor anakartı B650M Gaming Plus Wi-Fi alacağım zaten 4pin var çok teşekkürler.