Kasa: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,108730114.html

Bilgi: Kontrolcünün ARGB kablosu sıkıntılı.

Konuya bakan ya da bilgisi olan yok sanırım.
Sorununuzu çözmek için adım adım uygulayabileceğiniz bir öneri listesi hazırladım. Kontrolcünün ARGB kablosunun sıkıntılı olduğunu belirttiğiniz için bu kablonun doğru şekilde bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmek önemlidir.

1. Güvenliği Sağlayın:
- Bilgisayarınızı fişten çekin ve kasanın yan kapağını açın.

2. ARGB Kablolarını Kontrol Edin:
- Dark Maxima V30 kasası içindeki fan kontrolcüsü ile fanlar arasındaki ARGB kablosunu bulun.
- Bu kablonun bağlı olduğu yuvaların sağlam ve doğru bağlantılarda olduğundan emin olun.

3. Bağlantıları Yeniden Yapın:
- Kabloyu, çıkış ve giriş noktalarını kontrol ederek çıkarın ve tekrar takın. Sıkıca oturduğundan emin olun.

4. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Fan kontrolcüsünün güç kaynağından doğru bir şekilde beslenip beslenmediğini kontrol edin. Eğer mümkünse, diğer bir güç kablosuyla bağlamayı deneyin.

5. Yazılım Kontrolü:
- Eğer fan kontrolcüsü bir yazılım ile kontrol ediliyorsa, yazılımın en güncel sürümünü yükleyin veya güncelleyin. Uygulamayı açarak ayarları kontrol edin.

6. Fan Kontrolcüsünü Sıfırlayın:
- Bazı fan kontrolcülerinin bir sıfırlama yöntemi vardır. Eğer varsa, bu yöntemi kullanarak kontrolcüyü sıfırlayın; genellikle bir düğme veya kombinasyon ile yapılır.

7. Test Edin:
- Yapılan tüm kontrollerden sonra bilgisayarınızı açarak fanların ve ışıkların çalışıp çalışmadığını test edin.

8. Ek Testler:
- Eğer hala çalışmıyorsa, kontrolcüyü başka bir sistemde denemek ya da değiştirmek gerekebilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, kontrolcünün kendisinde bir arıza olabilir. Bu durumda, üretici ile iletişime geçmek veya garanti talebinde bulunmak iyi bir seçenek olabilir.