6099

Çalışkan
Days Gone'ı an itibarıyla 17.5 saat oynamış bulunmaktayım. İlk başlar yani ilk 10 saat falan keyifli sayılacak seviyede iyiydi ama 13 14. saatten sonra oyundaki görevler birbirini inanılmaz tekrar ediyor gibi hissettiriyor. Ha bire birilerinin izini sürüp onları bulmaya ya da öldürmeye çalışıyoruz. Bir de arada gelen nero helikopterine cihaz yerleştirip oradakileri dinleme var. Abi direkt aynı bu görevler. Konum farklı olabilir ama oynanış namına her şey aynı. Dizayn aynı. Diyaloglar biraz biraz farklı ama bunun dışında aynı. Yemin ederim abartmıyorum, bana şu 17.5 saati anlat deseler anlatamam. Çünkü oyunun ana hikayesi olan karımızın aslında yaşayıp yaşamadığını öğrenme çabası bu 17.5 saatin içinde maksimum 2 saatte yer edinen hikaye. Geri kalanı Boozer ve kamp elemanlarının bize verdiği amelelik görevleriyle geçmekte. Oyunu bırakmayı düşünüyorum o derece. Siz Days Gone hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu bitirdim ve bitirdiğime pişman olduğum tek oyun. Kendini tekrar eden, yapay zekası Ubisoft oyunları ile aynı olan bir oyun. Zevkli tarafları yok denecek kadar az. Hikayede derinlik yok.
Oyunun yapay zekası gerçekten kötü. Mesela daha 1 saat önce oynarken yolda geçerken bir npcnin yardım istemesine denk geldim. Dedim hadi edeyim. Gittim zombileri öldürdüm bir baktım kadın arabadan çıkmış beni bekliyo ya. Önündeyim hala yardım edin diye bağırıyor. Konuşuyoruz hala yardım edin diye bağırıyor. Bug mı yapay zeka mı tam da anlamadım. Ama mesela savaşlarda kötü. Oyunda ölmek için özel çaba sarfetmek lazım. Bi de exclusive olarak çıkmıştı bu oyun.

Oyunu son 2 haftadır, günde 1-2 saat oynuyorum. Yapay zekası çok kötü, soru işaretlerine gittiğimiz NPC'lerin yüz modellemesine bile uğraşmamışlar hep aynı adamı kurtarıyoruz. Görevler birbirinin %100 aynısı sadece harita değişiyor, Git dinle, mekan bas, zombi öldür loot yap git dinle, mekan bas, zombi öldür loot yap :)

Bir yerden sonra sıkıyor, hikayesinde sarmadıysa oynayacak bir yanı yok.

Çok kötü değil ama en çok 10 saat ömrü var, koskoca dünyası var ama içerik kısır.

Oyunun atmosferini sevmeye çalışın. Oyunun amacı Oregon'un yeşillikleri, çölleri üzerine kurulu tehlikeli bir açık dünyada zaman geçirmek. Yapımcıda bunu diyor zaten, atmosferi sevemediysen beğenmemen normal. Days Gone görev dizaynı konusunda çok iyi bir oyun değil, ama çok kısır bir oyun da değil. Birçok hikaye var, ve sunumları kaliteli. Sürü kısmına gelmeye çalış, sürü kısmına geldiğinde inanılmaz bir gerilim veriyor aynı şekilde hazda veriyor. Oynanışı ben çok sevmiştim. Ormanın içinde motorla dolaşmak bana keyif veriyordu.

Yapay zeka konusunda haklısınız. Oyunun zorluğunu bence hayatta kalma seviyesine getirin, öyle çok daha tadı çıkıyor oyunun emin olun. Vuruş hissiyatı bence çok kötü değil, birisinin bacağına ya da koluna sıktığınızda düşman ona göre tepki veriyor.

Açıkcası Days Gone'ın harcandığını düşünüyorum, 2. bir şans verebilirdi Sony.

Oyunun atmosferini sevmeye çalışın. Oyunun amacı Oregon'un yeşillikleri, çölleri üzerine kurulu tehlikeli bir açık dünyada zaman geçirmek. Yapımcıda bunu diyor zaten, atmosferi sevemediysen beğenmemen normal. Days Gone görev dizaynı konusunda çok iyi bir oyun değil, ama çok kısır bir oyun da değil. Birçok hikaye var, ve sunumları kaliteli. Sürü kısmına gelmeye çalış, sürü kısmına geldiğinde inanılmaz bir gerilim veriyor aynı şekilde hazda veriyor. Oynanışı ben çok sevmiştim. Ormanın içinde motorla dolaşmak bana keyif veriyordu.

Yapay zeka konusunda haklısınız. Oyunun zorluğunu bence hayatta kalma seviyesine getirin, öyle çok daha tadı çıkıyor oyunun emin olun. Vuruş hissiyatı bence çok kötü değil, birisinin bacağına ya da koluna sıktığınızda düşman ona göre tepki veriyor.

Açıkcası Days Gone'ın harcandığını düşünüyorum, 2. bir şans verebilirdi Sony.
Hocam nasıl sunumları kalteli. Görevi aldığımız kişinin yanına gidip e tuşuna basıyoruz o da bize şuraya git şunları bul diyor gidiyoruz. Sunumları iyi görev var tabii ki ama sunumları kötü görevlerde sayıca gayet fazla. Sürü kısmına geldim sanırım bu arada. Motorla dolaşırken sürülere denk geliyorum. Ama sürüleri şahsen tehdit olarak görmüyorum. Zombilerin yapay zekası kötü o sebeple kolayca ölüyor ya da onlardan kolayca kaçabiliyorsun. Tabii sürü kovalarken motorun falan benzini biterse işler değişebilir ama şu ana kadar böyle bir durum yaşamadım. Açık dünyası görsellik olarak iyi ama yani yapılacak aktivite cidden az. O büyük dünyayı kaldıramamış görevler. Vuruş hissiyatı uzakta ki birilerini vuruyorsun kötü ama yakında ki birilerini vuruyorsun iyi ki bir zahmet o da olsun hocam. oyunu fonlayan firma Sony. Oyunun devamına Sony'nin izin vermemesini anlayabiliyorum. Bence oyun vasat ve exclusive rütbesinde bir oyun değil. Hele de aynı rütbe de The Last of Us gibi oyunlar varken.

Hocam nasıl sunumları kalteli. Görevi aldığımız kişinin yanına gidip e tuşuna basıyoruz o da bize şuraya git şunları bul diyor gidiyoruz. Sunumları iyi görev var tabii ki ama sunumları kötü görevlerde sayıca gayet fazla. Sürü kısmına geldim sanırım bu arada. Motorla dolaşırken sürülere denk geliyorum. Ama sürüleri şahsen tehdit olarak görmüyorum. Zombilerin yapay zekası kötü o sebeple kolayca ölüyor ya da onlardan kolayca kaçabiliyorsun. Tabii sürü kovalarken motorun falan benzini biterse işler değişebilir ama şu ana kadar böyle bir durum yaşamadım. Açık dünyası görsellik olarak iyi ama yani yapılacak aktivite cidden az. O büyük dünyayı kaldıramamış görevler. Vuruş hissiyatı uzakta ki birilerini vuruyorsun kötü ama yakında ki birilerini vuruyorsun iyi ki bir zahmet o da olsun hocam. oyunu fonlayan firma Sony. Oyunun devamına Sony'nin izin vermemesini anlayabiliyorum. Bence oyun vasat ve exclusive rütbesinde bir oyun değil. Hele de aynı rütbe de The Last of Us gibi oyunlar varken.
Ana görevlerin hepsinde cutscene var, hepsi de kaliteli ara sahneler. Kamp işlerinden bahsetmiyorum, onlar çünkü yan görev. İlk sürü görevinde, normal sürülere kıyasla çok daha fazla, oraya geldiğinde görürsün. Zombilerin yapay zekası kötü değil, bence insanlardan akıllı. Katılıyorum, harita içerisinde aktivitelerin azlığına, yapımcı firma oyunun ölçeğini düşürtüp, görevlere yoğunlaşsa daha iyi olur muş.

Bana göre Days Gone, GoT ve Horizon'dan daha iyi bir oyun. Ben sevdim oyunu, 2. oyunun gelmesini de şahsen isterdim.

Bu arada oyunu Last of Us ile kıyaslanamaz düzeyde farklı. Hem oynanış açısından hem hikaye açısından. Zaten TLOU'yu yapan adamlar tecrübeli, Days Gone ilk defa yapımcı firma için büyük bir IP.