Elektrolitik kondansatorlerde en kritik konu voltaji ters vermemek. Onu yaparsan hemen patlar. Sozun gelisi degil, gercekten patlar. Voltaj su an limitinde. Normalde bir kac yil kullanilacaksa bu sekilde cok daha cabuk degerini kaybetmeye baslar. 2 - 3 hafta dayanir tabii cok merdivenalti dandik bir sey degilse.
Günaydın. Sözleriniz için teşekkürler ama güç kaynağını tamamen söktüm çünkü o mikrodalga trafosu çok gereksiz güçlü geliyor. Aynısını 250-300 wattlık bilgisayar güç kaynağı ile yapacağım. Hem kendi yaptığım değişken doğru akım veriyordu.

Güç kaynağının mavi ve sarı kablosu 24 volt veriyor. Bu bana yeter zaten. Sağ olun teşekkürler.
Guc olarak ihtiyacini karsiliyorsa yeterli tabii. Yalniz aklinda olsun, XL4016 step down'dir. Yani gerilimi dusurur. Bilgisayar guc kaynagini modlayip 20V+ civarina cikarman lazim. Yoksa sadece 0 - 12V ayarli guc kaynagin olacak. Ya da yuksek voltaj icin bir tane de booster converter eklemen lazim. Ornek bir tane link olarak ekliyorum.

-12V ve +12V arasini kullanmayi dusunuyorsan -12V un vedrigi max akimi kontrol etmelisin. Hayal kirikligina ugrayabilirsin.