DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Çok ilginç bir karşılaşma oldu, irtifam yüksek değildi ve alçalmayı düşünüyordum o sırada radarım SRC PD moduna arama yaparken bir hedef tespit etti, kilitledim ve ARH güdümlü PL-12'leri seçtim. Hedefin hızı ve irtifası sebebiyle ilk menzil içi çizgide ateşlemek istemedim (süzülebilir mesafede ateşlenen füzenin takibi kaybetme ya da yetişememe ihtimali var). Data-link ekranını kontrol ettim, kimse olmadığı için rahatça takibini yaptım ve kaçınma yapamayacağı menzilde 2 tane PL-12 ateşledim. Biraz fazla rahat davrandım, vurulup vurulmadığını da kontrol ettim. Bunu yapmaya gerek yoktu. Sonra sola yöneldim, gelen diğer düşman oyuncularının radarlarından sakınmak için yere yakın ve tepeler arasında uçmaya çalıştım ve radarımda başka bir hedef görüldü, F-18C karıştırma kullanmıyordu ve F-14B'de de herhangi bir karıştırma tespit etmedim. PL-8B seçtim, kilitledim ve IR (ısı güdümlü) başlıklı füzelerini slave ederek yani radar kilidini takibe zorlayarak (radar slave dediğim, IR başlıklar radar kilidinin iletildiği noktaya kilitlemeye çalışırlar) 2 tane PL-8B ateşledim.

MiG-29S ve J-11A'larda yaptığım oynanış genel olarak böyle oluyor yoksa karşıdaki F-16 Block 50'ler, F-18C'ler ya da F-15E'ler beni AIM-120C'yle çiğ çiğ yiyor. R-77 kullandığımda da füze genel olarak takibi bırakıyor ya da hedefe yetişemiyor, PL-12 kullandığım karşılaşmalarda daha verimli sonuç alıyorum. Ayrıca bu mesafelerde kullanmayı en sevdiğim füze R-27ET o yüzden onunla da oynadığım MiG-29S videoları çekerim diye düşünüyorum.