Ben de onu bekliyorum ne zaman hata verecek diye aslında. Onun haricinde vdd misc hiç ellemedim galiba program okuyamıyor. Onun haricinde iod sıcaklıkları falan nasıldır? Ekran resminde gözüküyor vdd misc 1.1v.

Eki Görüntüle 227449

60'ın üzeri yüksek. Yazın patlayabilir 6400, 6000-6200 profil geçersin C26 mecburen. tRFC haricinde IOD'dan patlar gibi. 60 üzeri sıkıntı, stabilite gider. IMC silikona bağlı yine de.

60'ın üzeri yüksek. Yazın patlayabilir 6400, 6000-6200 profil geçersin C26 mecburen. tRFC haricinde ıod'dan patlar gibi. 60 üzeri sıkıntı, stabilite gider. Imc silikona bağlı yine de.

Hotspot mu önemli yoksa averaj mı önemli? Averajın maksimumu 55 ise 95 dereceye kadar çıkması lazım galiba 60 lara ulaşması için. Ek olarak iod sıcaklığını düşürmek için neyi düşürmeyi deneyebilirim voltaj adına? Vddgler olabilir mi?

Hotspot mu önemli yoksa averaj mı önemli? Averajın maksimumu 55 ise 95 dereceye kadar çıkması lazım galiba 60 lara ulaşması için. Ek olarak iod sıcaklığını düşürmek için neyi düşürmeyi deneyebilirim voltaj adına? Vddgler olabilir mi?

IOD Hotspot önemli, 60-65 aralığı maksimum olması gereken. Ama onda da 6400-6600 patlayabilir. Bakmak lazım. Burst Length kısmı 8x yerine 1x-1x öneriliyor bir de ekstra, stabilse ona da ayrı bakmak lazım. Bias 0-1 sende olamıyordu sanırım B650 çipset diye. O da ekstra stabillik verebiliyor.

Iod hotspot önemli, 60-65 aralığı maksimum olması gereken. Ama onda da 6400-6600 patlayabilir. Bakmak lazım. Burst length kısmı 8X yerine 1X-1X öneriliyor bir de ekstra, stabilse ona da ayrı bakmak lazım. Bias 0-1 sende olamıyordu sanırım B650 çipset diye. O da ekstra stabillik verebiliyor.

Şu ana kadar hiç stabillikte sorun yaşamadım. RAM'den dolayı mavi ekran yemedim şu anki ayarlarda henüz. Sadece önlem almak istedim.

@Ayhan Dönmez tx ve RX biaslarını değistirebiliyorum. Tx 0'dan RX ise 1'den başlıyor.

Şu ana kadar hiç stabillikte sorun yaşamadım. RAM'den dolayı mavi ekran yemedim şu anki ayarlarda henüz. Sadece önlem almak istedim.

@Ayhan Dönmez tx ve RX biaslarını değistirebiliyorum. Tx 0'dan RX ise 1'den başlıyor.

TX-0, RX-1 kalsın. Latency eklemez, Training algoritması ve stabilite ilişkili.

Yine stabilite de bozmaz. Auto değeri 1-1, 0-1 kalması öneriliyor şu anda.

Sistemin geç açılması hiç önemli değil. Mantıken 8X 8X daha iyi değil mi hocam.

Her zaman değil. Bak burada Bias 0-1 + 1x/1x var.

1771202277320.webp

Yarın bu voltajlarla biraz oynayacağım belki stabil daha düşük değerler yakalarım. Vddg, vddp ve vddq düşürdüm. Yarın birkaç saat test edeceğim. Bu dediğiniz Nitro ayarlarını da uygulayayım mı? 0 1 şeklinde biasları mesela.

Bias 0-1 iken 1-2-0 Nitro zorla. VDDQ ihtiyacını kısıyor Bias ayarı. DRAM PDA diye arat, SEQ yap bu ayarı. SEQ için MCR Disabled şartı var. Gear kapalıyken MCR Disabled kalsın. 1x olayı şart değil, 8x stabilse en son 1x bakılır. O da stabilse kalır. Voltaj düşürmekten ziyade VDD 1.61 sınırdadır, 1.65 bırak onu. VDDQ ve VDDIO değişken. BIOS güncelleyeceksen NORM performansı düştü, RELAXED stabil etmen lazım. Bundan sonra hep böyle artık. AMD İntel özentisi oldu. tRFC algoritma değişti, IMC protokolü artık böyle.

Bias 0-1 iken 1-2-0 Nitro zorla. Vddq ihtiyacını kısıyor bias ayarı. DRAM pda diye arat, seq yap bu ayarı. Seq için mcr disabled şartı var. Gear kapalıyken mcr disabled kalsın. 1X olayı şart değil, 8X stabilse en son 1X bakılır. O da stabilse kalır. Voltaj düşürmekten ziyade vdd 1.61 sınırdadır, 1.65 bırak onu. Vddq ve vddıo değişken. BIOS güncelleyeceksen norm performansı düştü, relaxed stabil etmen lazım. Bundan sonra hep böyle artık. AMD Intel özentisi oldu. tRFC algoritma değişti, ımc protokolü artık böyle.

Vallahi hocam şu anda sıcaklıkları zor tutuyorum. Ledleri açık unutmuşum RAM'lerin onu kapatacağım yarın. Benim AGESA hala 1.2. 7. 0 sürümünde. 1.2. 0 denemiştik ama SoC yetmemişti sanırım. Uzun zamandır 1.27 stabil. Bias 0 1 yapınca Nitro nasıl 1 2 0 olabilir ki. Bias ve pda ilişkisi nedir?