Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Felix_20

Uzman
MSI MPG Z790 Carbon Wi-Fi anakartım var. RAM hızlarını yükselteceğim fakat XMP profil kilitli, profil secemiyorum nedeni nedir? RAM hızlarını nasıl değiştirebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_1196.webp
    IMG_1196.webp
    451 KB · Görüntüleme: 105
@Felix_20 Sadece bir tane kayıtlı profil var. Bu yüzden değiştiremiyorsun.

IMG_1198.webp

Advanced'daki DRAM Frequency yazan yerden RAM'lerinin hızını manuel olarak ayarlayabiliyorsun diye biliyorum bu arada. Videonun 0:40 ile 1:00 arasında anlatılan gibi bir detaya girmene gerek yok.

@Kedicik maunel olarak yapmak istediğimde ram hızının olduğu yerde “G2” ve “parantez” içindeki çarpanların ne anlama geldiğini bilmediğim için yapmadım.

Dosya Ekleri

• IMG_1199.webp
    IMG_1199.webp
    188,3 KB · Görüntüleme: 91
Bu konuda benim de çok bir fikrim yok fakat anladığım kadarıyla G2 olanlardan birini seçmeniz sizin için yeterli olacaktır. Parantez içindeki değerlerle ilgili net bir şey diyemeyeceğim. Daha detaylı bilgi almak için bu konu hakkında yeni bir konu açmanız daha iyi olur.

Ayrıca bu linke de bir bakabilirsiniz:
Ardından, aşağıdaki resimde 'G2' veya 'G4' ile gösterilen dişli ayarını seçmeniz gerekecektir. Dişli ayarı, bellek denetleyicisinin DRAM frekansına oranıdır. 'G2' modunda veya Gear 2'de, bellek denetleyici frekansı DRAM frekansının tam yarısı olacaktır. Tahmin edebileceğiniz gibi, 'G4' ayarı bellek denetleyici frekansını DRAM frekansının dörtte biri yapar. Bu hız aşırtma için ne anlama geliyor? Buradaki fikir, bellek denetleyicisini daha düşük saat hızlarında çalıştırırsanız, daha yüksek bellek saat hızlarına izin vereceğidir. Gerçek şu ki, DDR5 frekansını havada maksimuma çıkarmak için ihtiyacınız olan tek şey Gear 2'dir. Yeni başladığınızda G2 seçeneğini seçmenizi öneririz.

Bendeki RAM hızı 6400MHz destekliyor fakat neye göre yükseltiliyor bilmiyorum. Fotoda parantez içindeki çarpanlar ne anlama geldiğini bilen var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_1199.webp
    IMG_1199.webp
    188,3 KB · Görüntüleme: 132
Son düzenleyen: Moderatör: