Yamulmuş pin veya bulaşmış macun gözükmüyor. Soğutucu vidalarını çok sıkmadan deneyin.
Tamam hocam lakin işlemcimin arka kısmına çok minik macun bulaşmış fakat bir zararı yok dimi dokunsam izopropil alkol ile mikrofiber bezle pinlere zarar veriririm diye şüphe ediyorum öyle kalsa bir sorun yaratır mı ? Çünkü çalışıyor böyle görüntü geliyor.

Tamam hocam lakin işlemcimin arka kısmına çok minik macun bulaşmış fakat bir zararı yok değil mi dokunsam izopropil alkol ile mikrofiber bezle pinlere zarar veriririm diye şüphe ediyorum öyle kalsa bir sorun yaratır mı? Çünkü çalışıyor böyle görüntü geliyor.

Şu an diğer slotlarda da görüntü geliyorsa bence temizlemeye gerek yok.

Şu an diğer slotlarda da görüntü geliyorsa bence temizlemeye gerek yok.
Halen düzeltmedim hocam o fotoğrafı dün çekmiştim her ihtimale.
Eğer yeniden işlemciyi çıkarıp takarsam yaparım gibi.

@Syntax Hocam aklımda şöyle düşünce var yeni işlemci alıp taktığımda o anakart vidalarını sende gördün hocam hiç bir problem yok çok şükür.
Yeni işlemci aldığımda sorunsuzca çalışır dimi ramler ? Bu olay için değiştirmicem zaten aklımda vardı.

@Syntax

Son düzenleme:
İnceledim hava üfledim bana mısın demedi hocam.
Diş fırçası ile temizlesem bir de olur mu?
Baktık olmuyor diyelim umarım öyle olmaz peki sorun nedir?

Anakart işlemci soketindeki pin temas sorunundan kaynaklanıyor genelde. Soğutucuyu hiç takmayıp denerseniz baskıdan mı değil mi anlarız.

Anakart işlemci soketindeki pin temas sorunundan kaynaklanıyor genelde. Soğutucuyu hiç takmayıp denerseniz baskıdan mı değil mi anlarız.
Yeni işlemci satın alacağım hocam, o geldiğinde bir öyle denerim, soğutucuyu takmadan açarım. RAM'leri de takarım, acaba soğutucu baskısından mı öyle oluyormuş diye inceleme yaparım, haber veririm.

Son düzenleyen: Moderatör: