Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Arkadaşlar günaydın.

Dün Windows 10 için hem isteğe bağlı hem de zorunlu bir güncelleme yaptım. Güncelleme sonrası oyunu açtığımda oyunun normalde 120 FPS sınırı olmasına rağmen 180 FPS gördüm. (MSI Afterburner ile ölçtüm). Oyun bu şekilde inanılmaz akıcıydı, tam istediğim performansı aldım.

Ancak birkaç kez giriş-çıkış yaptıktan sonra oyun crash vermeye başladı. Crash raporunda "GPU Crash dump Triggered" yazıyordu. Ekran görüntüsünü aşağıya ekleyeceğim.

Daha sonra Steam üzerinden "dosya bütünlüğünü doğrula" yaptım. Bu işlemden sonra oyun tekrar açıldı ama FPS tekrar 120'ye sınırlandı. Yani crash düzeldi ama 180 FPS bug ortadan kalktı.

Sizce bu durumum Windows güncellemesi kaynaklı mı yoksa GPU sürücüsüyle mi alakalı? Bir diğer sorum oyunu 180 FPS'e getirmenin bir yolunu bulsak bu hile yerine vesaire mi geçer? Yıllar önce 60Hz monitörde oynadığım 60FPS akıcı Dead by Daylight günleri aklıma geldi. O derece güzeldi oyun. O yüzden soruyorum. Şimdiden teşekkürler.

WhatsApp Image 2025-08-28 at 09.17.45.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Güncelleme yapmamakta ısrarcılar nasıl olsa oyuncumuz oynamaya devam eder kafasındalar. İleride düzeltmeye çalışacaklarını bile düşünmüyorum, 2018 FPS sınırlarıyla devam ederler anca. RX 9070 XT gibi bir kartla bile 120 FPS alabiliyorum akıcı bile değil. Anlamsız bir oyun.

Oyuna 120FPS seçme özelliği gelmeden önce sadece 30 60 vardı diye hatırlıyorum. O zamanlar oyun dosyasından FPS sınırı kaldırılabiliyordu ama ben hile olarak algılanabilir diye yapmadım sadece videolarda görüyordum. Şimdilerde araştırdığımda oyuna 120FPS seçme özelliği geldiğinden beri oyun dosyası ile de FPS sınırı kaldırılamamaya başlamış. Öyle diyorlar. Üzücü vallahi ne diyeyim. Rainbow Six: Siege ve DBD favori oyunlarımdı. Uyduruk bir laptopta aldığım akıcılığı şu an alamamak üzmüyor değil. :)

Bu hata gelmeye başladı mı geçmiş olsun. 4 yıldır oynuyorum her sene bu hata bir kere gelir ve format atmadan asla düzelmez.

İki kere geldi dosya bütünlüğü doğrulayınca düzeldi. Oyunu açmaya çalışırken gelmişti zaten oynarken değil. Tekrarlarsa format çakarım sorun yok.

Güncellemeleri kaldırabiliyorsun. Sorunun güncellemeden kaynaklandığını düşünüyorsan güncellemeyi kaldırıp öyle tekrar test etmeni tavsiye ederim. Ayrıca soruda ekran kartı modelini ve sürücü sürümünü de belirtmen iyi olabilir.

• Monitör 120 Hz seç.
  • Oyun içi 120 FPS ayarla.
  • RivaTuner 119 FPS seç (120'de piksel yığını zaman zaman ekranda oluşabiliyor böyle gidiyor)
  • V-Sync aç.
Bu şekilde DBD kusursuz hale geliyor. Hiçbir yerde böyle bir çözüm yok. Yayıncılar bile kasarak oynuyor. Bir duanızı alırım :D
Güncellemeleri kaldırabiliyorsun. Sorunun güncellemeden kaynaklandığını düşünüyorsan güncellemeyi kaldırıp öyle tekrar test etmeni tavsiye ederim. Ayrıca soruda ekran kartı modelini ve sürücü sürümünü de belirtmen iyi olabilir.

Sürüm 581.08 yüklü hocam. 5060 Ti kullanıyorum. Aslında bu sürümde sorun yaşayanları çokça gördüm ama daha iki gün önce taktım yeni RAM ve ekran kartını. Son sürümü kurdum baktım sorun yok o yüzden eski bir sürüme geçmemiştim.

https://techolay.net/sosyal/konu/yeni-ram-ve-ekran-karti-takildiktan-sonra-gpu-kullanimi-0.137773/ --> Bu kısımdan neden RAM ve ekran kartını değiştirdiğimi inceleyebilirsiniz.

Ki oyun şu anda açılıyor. Mesela Rainbow Six: Siege güncelleme öncesi ve sonrası hala sabit 180 FPS akıcı oynatıyor. Oyun bazlı bir sorun oldu ve düzeldi gibi hissediyorum. Yine de eski bir NVIDIA sürümüne dönmemi önerir misiniz? Eğer öyle ise hangi sürüme dönmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
DBD'nin motoru eski bir motor muhtemelen o yüzden bug oldu yüksek FPS alındı ama motor katlanamadı ve hata verdi. Dosya doğrulamasıyla düzeltilince tekrar normal haline dönerek kusursuzlaştı.

Motor o kadar bozuk ki sistem ne kadar iyi olursa olsun mükemmel akıcı hissettirmiyor. Sırf bu yüzden sevdiğim oyundan soğudum. Eski sistemimde de aynıydı bu oyun.

DBD'nin motoru eski bir motor muhtemelen o yüzden bug oldu yüksek FPS alındı ama motor katlanamadı ve hata verdi. Dosya doğrulamasıyla düzeltilinca tekrar normal haline dönerek kusursuzlaştı.

Motor o kadar bozuk ki sistem ne kadar iyi olursa olsun mükemmel akıcı hissettirmiyor. Sırf bu yüzden sevdiğim oyundan soğudum mesela eski sistemimde de aynıydı bu oyun.
Evet monitör 180hz ama oyun max 120fps verdiği için dönüşler istediğim kadar akıcı olmuyor. Eskiden 60hertz 60fps ile kusursuz oynardım bu oyunu. Dün 180fps ile girdiğimde dünyalar var mış dedim ama sadece iki maç sürdü. Sonra crash raporu geldi zaten.

Evet monitör 180hz ama oyun max 120fps verdiği için dönüşler istediğim kadar akıcı olmuyor. Eskiden 60hertz 60fps ile kusursuz oynardım bu oyunu. Dün 180fps ile girdiğimde dünyalar var mış dedim ama sadece iki maç sürdü. Sonra crash raporu geldi zaten.
Güncelleme yapmamakta ısrarcılar nasıl olsa oyuncumuz oynamaya devam eder kafasındalar. İleride düzeltmeye çalışacaklarını bile düşünmüyorum, 2018 FPS sınırlarıyla devam ederler anca. RX 9070 XT gibi bir kartla bile 120 FPS alabiliyorum akıcı bile değil. Anlamsız bir oyun.

Oyuna 120FPS seçme özelliği gelmeden önce sadece 30 60 vardı diye hatırlıyorum. O zamanlar oyun dosyasından FPS sınırı kaldırılabiliyordu ama ben hile olarak algılanabilir diye yapmadım sadece videolarda görüyordum. Şimdilerde araştırdığımda oyuna 120FPS seçme özelliği geldiğinden beri oyun dosyası ile de FPS sınırı kaldırılamamaya başlamış. Öyle diyorlar. Üzücü vallahi ne diyeyim. Rainbow Six: Siege ve DBD favori oyunlarımdı. Uyduruk bir laptopta aldığım akıcılığı şu an alamamak üzmüyor değil. :)

Bu hata gelmeye başladı mı geçmiş olsun. 4 yıldır oynuyorum her sene bu hata bir kere gelir ve format atmadan asla düzelmez.

İki kere geldi dosya bütünlüğü doğrulayınca düzeldi. Oyunu açmaya çalışırken gelmişti zaten oynarken değil. Tekrarlarsa format çakarım sorun yok.

• Monitör 120 Hz seç.
  • Oyun içi 120 FPS ayarla.
  • RivaTuner 119 FPS seç (120'de piksel yığını zaman zaman ekranda oluşabiliyor böyle gidiyor)
  • V-Sync aç.
Bu şekilde DBD kusursuz hale geliyor. Hiçbir yerde böyle bir çözüm yok. Yayıncılar bile kasarak oynuyor. Bir duanızı alırım :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm