3635

Becerikli
Makaleler
2
Animeyi izleyen arkadaşlara sorum. Siz Kira ve Lden hangisini haklı buluyorsunuz? Neden?

Ben kirayı kısmen haklı buluyorum. Bazı suçlular yaşamayı hak etmiyor bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Animeyi izleyen arkadaşlara sorum. Siz Kira ve Lden hangisini haklı buluyorsunuz? Neden?

Ben kirayı kısmen haklı buluyorum. Bazı suçlular yaşamayı hak etmiyor bence.
Ölümün kimse kötü veya iyi olduğunu söylemeyez evet kalanlar için zordur fakat her suçlu şu an yaşadığımız dünya üzerinde cezasını çekmelidir bir suçluyu ölmek için yalvartırcasına cezasını çektirmek doğru olandır.

Dediğim gibi ölenlerin nereye gittiğini bilmiyoruz veya bir yere gidiyorlar mı onu bile bilmiyoruz bu yüzden ölüm bir nevi suçlular için kurtuluştur.

Death note cehennem ve cennet kavramı içermiyor yani Kira suçluları cezalandırmaktan çok ödüllendiriyor. "Cennet ya da Cehennem yok. Hayattayken ne yaparsan yap, öldüğünde herkes aynı yere gider. Ölüm eşittir." Orijinal "Death Note"

Kira haklıydı. Suçlular ölmeli ama tanrı hissine kapılması gereksizdi.
İnsanları istediğin şekil ve saatte öldürme gücü sende olsa sende tanrı hissine kapılırdın :D

Ölümün kimse kötü veya iyi olduğunu söylemeyez evet kalanlar için zordur fakat her suçlu şu an yaşadığımız dünya üzerinde cezasını çekmelidir bir suçluyu ölmek için yalvartırcasına cezasını çektirmek doğru olandır.

Dediğim gibi ölenlerin nereye gittiğini bilmiyoruz veya bir yere gidiyorlar mı onu bile bilmiyoruz bu yüzden ölüm bir nevi suçlular için kurtuluştur.

Death note cehennem ve cennet kavramı içermiyor yani Kira suçluları cezalandırmaktan çok ödüllendiriyor. "Cennet ya da Cehennem yok. Hayattayken ne yaparsan yap, öldüğünde herkes aynı yere gider. Ölüm eşittir." Orijinal "Death Note"
Hocam Death Note cennet ve cehennem kavramı içeriyor. Ryuk bu defteri kullanırsan cennet veya cehenneme gidemezsin diyordu hatırlarsanız.

İnsanları istediğin şekil ve saatte öldürme gücü sende olsa sende tanrı hissine kapılırdın :D

Hocam Death Note cennet ve cehennem kavramı içeriyor. Ryuk bu defteri kullanırsan cennet veya cehenneme gidemezsin diyordu hatırlarsanız.
Hocam bilemiyorum ben araştırdığımda cennet ve cehenemin olmadığı söyleniyor.

IMG_8997.webp
IMG_8998.webp

Kira kesinlikle haklı bence. En başından beri L'nin Kira peşinde koşmasın anlamıyorum. Hayır normal suçluları öldürmüyor ağır suçluları öldürüyor sadece. Ve haklı bir durum bana göre. Haberlerde gördüğümüz pislik insanlara yapılmasını istediğimizi yapıyordu Kira.

Hocam ikincisi L ' in fikri. İnsana mı güvenirsiniz ölüm meleğine mi.

İlk fotoğrafta dikkat ederseniz "who has used a death note" . Defteri kullanan biri için yoktur diyor. Kullanmayanlara var demektir bu.
Hocam hala emin olamadim:

"Tüm insanlar, istisnasız, sonunda ölecek. Öldükten sonra gittikleri yer MU."

Death Note'un yaratıcısı Budizm'den büyük ölçüde etkilendi, MU 'hiçlik' anlamına geliyor. Bunun anlamı, hayatın yeni sona erdiği ve öbür dünya olmadığıdır. Bununla birlikte, yazar gerçekten bahsettiği tek şeyin hiçbir insanın hayata geri dönemeyeceği olduğunu açıkladı.

Hocam hala emin olamadim:

"Tüm insanlar, istisnasız, sonunda ölecek. Öldükten sonra gittikleri yer MU."

Death Note'un yaratıcısı Budizm'den büyük ölçüde etkilendi, MU 'hiçlik' anlamına geliyor. Bunun anlamı, hayatın yeni sona erdiği ve öbür dünya olmadığıdır. Bununla birlikte, yazar gerçekten bahsettiği tek şeyin hiçbir insanın hayata geri dönemeyeceği olduğunu açıkladı.
Tamam hocamda o cümleyi L söylemiş. Benim dediğim o defteri kullanırsan sadece cennet veya cehenneme gidemezsin, hepsi bu. Diyen kişi Ryuk. O yüzden bana onun dediği daha doğru gibi geliyor.