Ben Windows 10'un desteği kesileceği için göç edecem.
Bence hemen kesmezler çünkü hala Windows 10, Windows 11'e göre çok ama çok fazla kullanılıyor.
1714148436658.webp

Bir de olay sadece hız falan değil. Windows 10'nun en iyi işletim sistemi olması gerçeği.

Windows 10'da devam edeceğim ben. Çünkü modladığım Windows 10 kadar hızlı bir Linux dağıtımı görmedim daha. Var ise de kullanma zorluğu çekerim büyük ihtimalle.

Bende bundan bahsediyorum, modlayabileceğin bir Windows Linux'tan daha hızlı oluyor. O zaman bu Linux kullananların motivasyon kaynağı nedir?

Al mesela buna bak en basitinden. Gigabyte B650M DS3H... Adamlar resmi sayfasında Linux'a uygun Chipset Driver'ı bile yayınlamamış. Bi'de özellikle AMD anakart üzerinden örnek verdim, destek olasılığı daha yüksek diye...

Bende bundan bahsediyorum, modlayabileceğin bir Windows Linux'tan daha hızlı oluyor. O zaman bu Linux kullananların motivasyon kaynağı nedir?

Büyük ihitmal ile tekelciliğe karşı durmak, telemetri yani kullanıcı dinlemeyi sıfıra indirmek. Ben modifiye ettim ve firewall yükledim harici. 2 gün test ettim Wireshark ile. Tarayıcı dışında dışarıya aktarılan paket bulmadı Wireshark.

Ama hala güvenilir olmayabilir, belki gizli ve Wireshark'ın takip etmediği kernel düzeyinde işler vardır.

Büyük ihitmal ile tekelciliğe karşı durmak, telemetri yani kullanıcı dinlemeyi sıfıra indirmek. Ben modifiye ettim ve firewall yükledim harici. 2 gün test ettim Wireshark ile. Tarayıcı dışında dışarıya aktarılan paket bulmadı Wireshark.

Ama hala güvenilir olmayabilir, belki gizli ve Wireshark'ın takip etmediği kernel düzeyinde işler vardır.
En güzeli EFI Shell kullanalım. (!)