Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

asnote

Çalışkan
Merhaba,

Deco BE85 ana olmak üzere 2 adet de BE65 cihazım var. BE85'i Superonline fiberde modem yerine kullanıyorum. Cihazın SFP girişi olduğu için ve gereksiz cihaz olmaması için Huawei MA5671a modül alıp taktım ama sadece bir kez cihaz içine erişebildim, şu anda hiç erişim sağlayamıyorum. Donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, cihazı taktığımda ısınıyor. Elimde konvertör yok ama SFP portlu Zyxel 5-Port 2.5G Multi-Gig Unmanaged Switch var. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BE85'in SFP portu sadece 1G ve 10G destekliyor bildiğim kadarıyla. Huawei SFP normalde 2.5G'de çalışıyor. Eğer TP-Link arayüzünde SFP portunu 10G'den 1G'ye geçirme ayarı varsa bunu yapın. Belki düzelir.
Ne yazık ki böyle bir ayar yok ama elimdeki ZyXEL Switch'inde SFP portu 1 ve 10G destekliyor ama yine de bu Switch üzerinden erişebiliyorum. Hatta bu Switch ile eriştiğimde SFP arayüzünde link Speed 1000MBIT yazıyor. Forumda BE85 ile spf kullanarak bağlananları gördüm ama açtıkları konularda nasıl bağlandıkları konusunda bilgi bulamadım. Örneğin @trkmcan

Bugün can sıkıntısı da bir daha deneyeyim dedim, hiç reset atmadan SFP modülü deco'ya taktım ve yeniden başlattım ve çalıştı ne oldu nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Herkese çok teşekkürler.
Merhaba hocam oldounu sevindim gözünüz aydın😀 bu BE65 modemini almak istiyorum bende de SFP takılı 1050'ye 150 görüyorum bu clhazla biraz uzaklaşsakta performansı nasıl tam olarak boşa almış olmam değil mi orta bir yere konumlandırsam iki artı bir eve teklisi yeterli olur mu hız düşmesi yaştıyor mu bir oda yanda falan, yorumlarınıza ihtiyacım var ucuz değil ürünler.

Ya da BE85 modeli sekiz antenliymiş 2+1 de yeterli olur mu orta konumlandırmada hız düşmesi, mesela bir oda ileride 1000 hızdan ne kadar düşüyor.

Hız düşmesi olur ama ne kadar olur bir şey diyemem etraftaki sinyaller duvar kalınlığı gibi bir sürü etken var. Arada 1 duvarda sorun olmuyor ama 2 duvar girerse 700Mbit civarına düşüyor bende.
SFP kullanacaksan BE85 ama yok ONT ile kullanırım diyorsan BE65 yeterli olur. Sinyal güçleri bana göre aynı.

Yaptığım hız testi videosu hem internet hızı hem de local ağ hızı Wi-Fi üzerinden telefon ile.

Son düzenleme:
Hız düşmesi olur ama ne kadar olur bir şey diyemem etraftaki sinyaller duvar kalınlığı gibi bir sürü etken var. Arada 1 duvarda sorun olmuyor ama 2 duvar girerse 700Mbit civarına düşüyor bende.
SFP kullanacaksan BE85 ama yok ONT ile kullanırım diyorsan BE65 yeterli olur. Sinyal güçleri bana göre aynı.

Yaptığım hız testi videosu hem internet hızı hem de local ağ hızı Wi-Fi üzerinden telefon ile.

Convertor artı SFP mevcut artı Keenetic titan en son çıkan var onu modem olarak yapıp dağıtıcı TP-Link BE65 yapmak istiyorum sipariş verdim az önce be 65'ten, titan da 2,5 çıkış var SFP de 2,5 ,TP-Link BE65'te zaten 2,5 onakablo ile verip dağıtmak istiyorum BE85 gibi performans verir sanırım o kadar verdim az önce sipariş Amazon'dan yârına teslimat garantisiyle inşallah güzel olur çok iyi olmuş sizin de hocam 1050,1100 leri görüyor neredeyse BE85 ile.

Convertor artı SFP mevcut artı Keenetic titan en son çıkan var onu modem olarak yapıp dağıtıcı TP-Link BE65 yapmak istiyorum sipariş verdim az önce be 65'ten, titan da 2,5 çıkış var SFP de 2,5 ,TP-Link BE65'te zaten 2,5 onakablo ile verip dağıtmak istiyorum BE85 gibi performans verir sanırım o kadar verdim az önce sipariş Amazon'dan yârına teslimat garantisiyle inşallah güzel olur çok iyi olmuş sizin de hocam 1050,1100 leri görüyor neredeyse BE85 ile.
Hayırlı olsun ama titanda 2.5g ile sfp aynı anda kullanılmıyor bildiğim kadarıyla. Zaten titana gerek yok. Be65 i modem olarak kullanabilirsiniz.

Hocam bir şey sormak istiyorum. BE65'te illa tek SSID mi oluyor? Okuduğum yorumlar ve incelemeler öyle diyor. 2.4 GHz'yi kapayı sadece 5 GHz açmak mümkün değil mi? Veya ikisine farklı SSID vermek?

Çoğu yer olmuyor diyor.

Hocam bir şey sormak istiyorum. BE65'te illa tek SSID mi oluyor? Okuduğum yorumlar ve incelemeler öyle diyor. 2.4 GHz'yi kapayı sadece 5 GHz açmak mümkün değil mi? Veya ikisine farklı SSID vermek?

Çoğu yer olmuyor diyor.
İlk kurulumunda 2.4 ve 5ghz için farklı yapabiliyordum, sonra ssid yi aynı yapınca tek oldu. Ama ayar kısmında istediğin frekansı açabiliyorsun, ayrıca misafir ağırlamak iot ağı gibi bir çok ağ oluşturabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251017_220416_Deco.webp
    Screenshot_20251017_220416_Deco.webp
    449,4 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20251017_220356_Deco.webp
    Screenshot_20251017_220356_Deco.webp
    640 KB · Görüntüleme: 41
Ne yazık ki böyle bir ayar yok ama elimdeki ZyXEL Switch'inde SFP portu 1 ve 10G destekliyor ama yine de bu Switch üzerinden erişebiliyorum. Hatta bu Switch ile eriştiğimde SFP arayüzünde link Speed 1000MBIT yazıyor. Forumda BE85 ile spf kullanarak bağlananları gördüm ama açtıkları konularda nasıl bağlandıkları konusunda bilgi bulamadım. Örneğin @trkmcan

Bugün can sıkıntısı da bir daha deneyeyim dedim, hiç reset atmadan SFP modülü Deco'ya taktım ve yeniden başlattım ve çalıştı ne oldu nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Herkese çok teşekkürler.

SFP üzerinden ne hız alıyorsunuz 940Mbps'yi geçtiniz mi?

SFP üzerinden ne hız alıyorsunuz 940Mbps'yi geçtiniz mi?

evet 1100 civarı bir hız alıyorum

Sebebi deco BE85 SFP portunun WAN olması, bu yüzden bilgisayar ile SFP bridge olmadığı için arayüz vermez.
aslında SFP portu direk WAN değil, bütün portlar otomatik WAN-LAN çalışıyor, ama taktığım modülü WAN olarak tanımladığı için sorun yaşadığım doğrudur.

Sebebi deco BE85 SFP portunun WAN olması, bu yüzden bilgisayar ile SFP bridge olmadığı için arayüz vermez.

E diyelim ki elimizde sadece deco BE85 var ve SFP aldık taktık nasıl ayarlama yapacağız? Sonuçta SFP arayüzüne erişmemiz lazım. Bunu sağlamadıktan sonra internete çıkamayız ki.

E diyelim ki elimizde sadece deco BE85 var ve SFP aldık taktık nasıl ayarlama yapacağız? Sonuçta SFP arayüzüne erişmemiz lazım. Bunu sağlamadıktan sonra internete çıkamayız ki.
denemedim ama aklımdaki çözüm şu şekilde Deco yu modem ile kullanacak şekilde ayarlayıp sonra SFP modülü takılarak erişim sağlanabilir. PPOE ayarı girildikten sonra kesinlikle SFP portuna erişim sağlanamıyor. yada SFP media konvertör ile dışarıdan ayar yapılabilir.