Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

asnote

Çalışkan
Merhaba,

Deco BE85 ana olmak üzere 2 adet de BE65 cihazım var. BE85'i Superonline fiberde modem yerine kullanıyorum. Cihazın SFP girişi olduğu için ve gereksiz cihaz olmaması için Huawei MA5671a modül alıp taktım ama sadece bir kez cihaz içine erişebildim, şu anda hiç erişim sağlayamıyorum. Donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, cihazı taktığımda ısınıyor. Elimde konvertör yok ama SFP portlu Zyxel 5-Port 2.5G Multi-Gig Unmanaged Switch var. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BE85'in SFP portu sadece 1G ve 10G destekliyor bildiğim kadarıyla. Huawei SFP normalde 2.5G'de çalışıyor. Eğer TP-Link arayüzünde SFP portunu 10G'den 1G'ye geçirme ayarı varsa bunu yapın. Belki düzelir.
Ne yazık ki böyle bir ayar yok ama elimdeki ZyXEL Switch'inde SFP portu 1 ve 10G destekliyor ama yine de bu Switch üzerinden erişebiliyorum. Hatta bu Switch ile eriştiğimde SFP arayüzünde link Speed 1000MBIT yazıyor. Forumda BE85 ile spf kullanarak bağlananları gördüm ama açtıkları konularda nasıl bağlandıkları konusunda bilgi bulamadım. Örneğin @trkmcan

Bugün can sıkıntısı da bir daha deneyeyim dedim, hiç reset atmadan SFP modülü deco'ya taktım ve yeniden başlattım ve çalıştı ne oldu nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Herkese çok teşekkürler.