DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Arkadaşlar esenlikler. Kasamın hava akışı yetersiz olduğu için yukarıya 1 tane intake şeklinde 14CM fan taktım. Fan sayısını ikiye çıkaracağım. Normalde sıcaklık CPU soğutucu ve anakart çevresinde birikirken şu an aşağıda birikiyor, ekran kartının ısısında oynama olmuyor çünkü sıcak hava hızlı tahliye oluyor, yine PCIE slotundan kendi kendine çıkıyor ama yine de daha sağlıklı olması adına PCIE slotuna 90-100mm arası bir egzoz fan bağlamayı düşünüyorum. PSU'yla arada metal bir bölüm olduğu için, ayrıca öndeki 120'lik fanların birisi doğruca PSU'ya hava ilettiği için PSU zaten ısınmıyor. Bu fanı oraya nasıl tutturabilirim acaba?

1731070598073.webp

1731070625188.webp

Oraya konumlandıracağınız egzoz fanı, ekran kartının fanları ile ters işlevde olacağı için sıcaklığa etkisi fayda yönünde olmayabilir. Sanki konulmasa da olur gibi.

Oraya konumlandıracağınız egzoz fanı, ekran kartının fanları ile ters işlevde olacağı için sıcaklığa etkisi fayda yönünde olmayabilir. Sanki konulmasa da olur gibi.
Anladım hocam. Şimdi iki fanın aşağı hava ittiğini düşünürsek, zaten oradaki boşluklardan vs. hava bir şekilde tahliye oluyor. O zaman oraya bir fan eklemeye gerek yok yani?

1731071926439.webp

Üst tarafı intake yerine, egzoz yaparsanız daha iyi olabilir. Sıcak havayı tekrar aşağı itmemiş olursunuz.

Üst tarafı intake yerine, egzoz yaparsanız daha iyi olabilir. Sıcak havayı tekrar aşağı itmemiş olursunuz.

Güzel çözümmüş. O zaman normal fan vidası ile kasa arkasındaki kare deliklere, ince delikli metal ya da plastik vida pulu yardımı ile monte etmeyi deneyebilirsiniz. Belki de düşündüğüm şekilde ters etkisi olmayabilir.

Güzel çözümmüş. O zaman normal fan vidası ile kasa arkasındaki kare deliklere, ince delikli metal ya da plastik vida pulu yardımı ile monte etmeyi deneyebilirsiniz. Belki de düşündüğüm şekilde ters etkisi olmayabilir.
Evet hocam, teşekkürler. Ekran kartının fan hareketine ters olur mu, ben de şimdi emin olamadım. Takarsam da o şekilde denerim. Bir de aklıma gelmişken paylaşayım, hani şu İngilizce "twist tie" diye geçen ve kabloları birbirine bağlayan içinde tel dışında plastik olan şeyler var ya; acaba onlarla tutturabilir miyim?

1731072833374.webp

Bu da olabilir. Hatta plastik cırt kelepçe de iş görür ama iyice sıkılmazsa, titreşim sebebiyle ufaktan bir ses olabilir.

Fanın kasa demirine temas edecek kısımdaki vida deliklerine kauçuk bir şey yapıştır. Kauçuk olmasa da herhangi bir parça titreşim kaynaklı tıngırtı yapmaması için. Sonra plastik kelepçe ile iyice sıkıp tuttur. Bundan ötesi olmaz gibi.