cellk34

Gelişen
Merhaba,
Aylar önce Gaming.Gen.TR'den hazır sistem satın almıştım. Cihazın düzelmeyen bir mavi ekran sorunu vardı. 4 defa teknik servise gitti. İlk sefer RAM, ikinci sefer CPU üçüncü sefer SSD değişti. Dördüncüye verirken de ya komple değişmesini ya da paramın iade edilmesini istediğimi belirttim.

Haftalar sonra bugün gidip mağazadan cihazı aldım. Anakart, ekran kartı, RAM, CPU, SSD değişti BIOS güncellendi ve driverlar yüklendi dediler. Ben vermeden önce RAM'lerin MHz'ini 5200'e almıştım. Default 4800MHz geliyordu ve EXPO profili açılınca 6000MHz oluyordu. Anakartı değiştiklerinden emin olmak için 5200MHz'e çekmiştim. Bugün alıp eve gelir gelmez CrystalDiskInfo ile SSD'ye baktım ve 123 saattir açık oldugunu (özellikle tüm parçalar değişti dediler) ve 33 defa açıldıgını gördüm. Ardından RAM MHz'lerini kontrol ettim ve 5200'de kaldıgını gördüm.

Müşteri temsilcisini aradım ve nasıl 123 saat çalıştıgını sordum, "bunlar test ediliyor" dedi. 123 saat test edemezsin ki olay görüntüleyici açıp baktım sistemi 19.09.2025 de kurmuslar 2 defa açmışlar tek tek hesapladım aşağı yukarı 1 saat 40dk açık kalmış PC. Beni telefonda dakikalarca beklettikten sonra "tüm parçalarınız değişmiş" deyip evet 123 çalışması normal dedi.

Tüketici Hakları Mahkemesine gideceğimi söylediğimde gönderin tüm parçalarınız değişti deyip kesti konuşmayı. Üretici firmayı arayıp seri kodunu vererek garantisi ne zaman bozulmuş arayın kontrol edin deyip tekrar konuşmayı kesti ve bunları çok "UMURSAMAZ" bir şekilde söyledi.
Ben zaten sinirliydim üstüne "bu konusmalar kayıt altında bu arada" deyince daha da sinirlendim ve hakaret etmedim kayıt altında olsa ne olacak dedim. Aşağılayıcı tavırla "hani yasal haklarınızı kullanacaksınız ya"dedi. Şimdi size soruyorum bu RAM'lerin MHz inin yine aynı kalması ve SSD'nin SIFIR değişmiş olup 123 saattir çalısıyor olması mümkün mü? Ve dava etmek istiyorum nasıl edeceğim işleyişi bilen biri açıklayabilir mi? SSleri de bırakıyorum buraya.

1758897466826.webp

1758897485563.webp

Aynı mavi ekran sorunu devam ediyorsa THH'ye başvurup PC'yi bilirkişiye teslim edin onda da aynı sorun baş gösterdiğinde lehinize karar çıkar ve seve seve para iadeni yaparlar. Sonra da arar yasal haklarımı kullandım haberiniz olsun dersin.

Not: Bu yaşadıklarınızı da kendisine anlatın 3 kere garantiye verdim bu kadar saattir çalışıyormuş vs.

Aynı mavi ekran sorunu devam ediyorsa THH'ye başvurup PC'yi bilirkişiye teslim edin onda da aynı sorun baş gösterdiğinde lehinize karar çıkar ve seve seve para iadeni yaparlar. Sonra da arar yasal haklarımı kullandım haberiniz olsun dersin.

Not: Bu yaşadıklarınızı da kendisine anlatın 3 kere garantiye verdim bu kadar saattir çalışıyormuş vs.
Mavi ekran hala devam ediyor mu bilmiyorum çünkü cihazı birkaç saat önce aldım günde 1 2 defa en az mavi ekran veriyordu. Dava etmek istiyorum ama elimde kasayla ordan oraya gitmek ve dava için belge parası avukat parası vermek istemiyorum. Önce cimer'e yazmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?

Mavi ekran hala devam ediyor mu bilmiyorum çünkü cihazı birkaç saat önce aldım günde 1 2 defa en az mavi ekran veriyordu. Dava etmek istiyorum ama elimde kasayla ordan oraya gitmek ve dava için belge parası avukat parası vermek istemiyorum. Önce cimer'e yazmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?
Cimer ne alaka? THH başvuracaksın.

Cimer ne alaka? THH başvuracaksın.
Önce cihazın tekrar birkaç defa mavi ekran vermesini mi bekleyeyim. Zaten 4 defa teknik servise verdim her seferinde bir parça değiştiler sorunsuz cihazda böyle şeyler yapılmaz bu bile başlı başına bir kanıt bence.
düzeltme: Ve cihazı kullanmaya devam edeyim mi ne yapayım bilemedim şu anda.

Önce cihazın tekrar birkaç defa mavi ekran vermesini mi bekleyeyim. Zaten 4 defa teknik servise verdim her seferinde bir parça değiştiler sorunsuz cihazda böyle şeyler yapılmaz bu bile başlı başına bir kanıt bence.
düzeltme: Ve cihazı kullanmaya devam edeyim mi ne yapayım bilemedim şu anda.
Cihaz düzeldi mi sen onu takip et. Sorun devam ederse başvur işte.