İlaç dışında bir çözümü yok mu şunun? İlaç yazıp gönderdikleri için doktora gitmekten vazgeçtim. Ha söyleyeceği şeyler de bir işe yaramaz biliyorum ama ilaç kullanmak da zarar veriyor.Hastane dibindeki eczanelerde bulamadım fakat mahallemde KONSENIDAT olarak buldum sonunda. Ama bu kadar zor bulunması sıkıntı ya.
Detaylar
Kim cevapladı?Dreamshox 26
Yetkin
İlaç dışında bir çözümü yok mu şunun? İlaç yazıp gönderdikleri için doktora gitmekten vazgeçtim.
İlaç dışı çözümü yok hocam ya. Yapacağın şeyi, işi sevip hiperfokus olacaksın ya da kafada tonlarca sekme açık olacak.
Ek olarak da dikkatını dağıtan şeylerden uzakta yaşamaya çalışmak... Ben herhangi bir sosyal medya kullanmıyorum veya aşırı fazla oyun oynamamaya çalışıyorum. Az bir şey olsa da faydası oluyor ama bu sefer de başka bir şeye sarıyor insan. Bizim gibi DEHB hastası insanların dikkatleri ve odakları var fakat nereye ve nasıl yönlendireceğimizi kontrol edemiyoruz. Bunu çözebilirsin veya azaltabilirsin ama bayağı zor bir süreç olur. Sonunda başa dönme ihtimali çok yüksek bir ihtimal.
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çabuk dikkatim dağılıyor ve oyun bile olsa en ufak zorlanmada bırakasım geliyor. Instagram vs. kullanmayı 1 yıl önce bıraktım. Geçen Dark Souls oynamaya çalıştım 1 saat bile olmadan sildimEk olarak da dikkatını dağıtan şeylerden uzakta yaşamaya çalışmak ben herhangi bir sosyal medya kullanmıyorum veya aşırı fazla oyun oynamamaya çalışıyorum az bir şey olsa da faydası oluyor ama bu seferde başka bir şeye sarıyor insan. Bizim gibi DEHB hastası insanların dikkatleri ve odakları var fakat nereye ve nasıl yönlendireceğimizi kontrol edemiyoruz bunu çözebilirsin veya azaltabilirsin ama baya zor bir süreç olur ve sonunda başa dönme ihtimali çok yüksek bir ihtimal
Dreamshox 26
Yetkin
Çok çabuk dikkatim dağılıyor ve oyun bile olsa en ufak zorlanmada bırakasım geliyor. Instagram vs. kullanmayı 1 yıl önce bıraktım. Geçen Dark Souls oynamaya çalıştım 1 saat bile olmadan sildim![]()
Hocam bende de durum aynı. Çabuk sıkılıyorum. Senin gibi saatlerce oynadığım oyunları 1dk daha oynamak istemiyorum. Bir heves açıp anında kapattığım bir sürü oyun var. Maalesef lanet bir hastalık. 2-3 sene önceki halimden nerelere getirdi beni... Diyecek söz yok.
Peki ne önerirsin hocam? Hiperaktivite yok sadece şu odaklanma sorunu ve işten kaçma sorunu var.Hocam bende de durum aynı. Çabuk sıkılıyorum. Senin gibi saatlerce oynadığım oyunları 1dk daha oynamak istemiyorum. Bir heves açıp anında kapattığım bir sürü oyun var. Maalesef lanet bir hastalık. 2-3 sene önceki halimden nerelere getirdi beni... Diyecek söz yok.
Dreamshox 26
Yetkin
Peki ne önerirsin hocam? Hiperaktivite yok sadece şu odaklanma sorunu ve işten kaçma sorunu var.
Hocam aynısı bende var ama kesin emin olman için bir psikiyatriste git. Onun önereceği bir psikologda dikkat testi yaptır veya bildiğin psikolog varsa kendin gidip de yaptırabilirsin. Tavsiyem psikiyatrın dediğine gitmen. Gittikten sonra testi çöz ve sonuçlarını doktora götür o da ona göre bir ilaçla tedavi başlasın. Mesela 6 ay ilaç kullandıracak sana, o süreçte sürekli iletişimde ol çünkü yan etkisini gördüğün ilaç mahvediyor seni.
Ben 8. sınıfta 30mg Medikinet kullandım. 5 ay sürdü. O dönem DEBH hastası değildim bana aşırı iyi gelmişti. Geçen sene de YKS'ye 2. kez girdim, yine kullandım yine olumlu etkisini gördüm. İlaçları kulladığın sürede kendini de bazı zevklerden mutluluklardan uzak tutman lazım ben kendimde bunu gördüm. Olabildiğince basit bir hayat yaşadığımda çok daha iyi odaklanabildiğimi fark ettim.
Neler yaptım dersen şöyle özetleyim: İnternet kullanmadım, oyun oynamadım, NSFW içeriklerden uzak kaldık. Bir nevi beynime format attım diyebilirim. Günümü de planladım ve elimden geldiğince uymaya çalıştım. Bir anda olmadı ama işin sonunda daha iyi duruma geldim. Sana da tavsiyem budur eğer sınava falan çalışıyorsan.
YKS'ye ikinci girişim, buraya kadar zorlayarak geldim ama istemeye istemeye yapıyorum. Bu ay içinde ilaçla tadaviyi düşünürüm zaten 5-6 ayda çok fazla etki yapmaz gibi. Zaman ayırdığın için teşekkürler.Hocam aynısı bende var ama kesin emin olman için bir psikiyatriste git. Onun önereceği bir psikologda dikkat testi yaptır veya bildiğin psikolog varsa kendin gidip de yaptırabilirsin. Tavsiyem psikiyatrın dediğine gitmen. Gittikten sonra testi çöz ve sonuçlarını doktora götür o da ona göre bir ilaçla tedavi başlasın. Mesela 6 ay ilaç kullandıracak sana, o süreçte sürekli iletişimde ol çünkü yan etkisini gördüğün ilaç mahvediyor seni.
Ben 8. sınıfta 30mg Medikinet kullandım. 5 ay sürdü. O dönem DEBH hastası değildim bana aşırı iyi gelmişti. Geçen sene de YKS'ye 2. kez girdim, yine kullandım yine olumlu etkisini gördüm. İlaçları kulladığın sürede kendini de bazı zevklerden mutluluklardan uzak tutman lazım ben kendimde bunu gördüm. Olabildiğince basit bir hayat yaşadığımda çok daha iyi odaklanabildiğimi fark ettim.
Neler yaptım dersen şöyle özetleyim: İnternet kullanmadım, oyun oynamadım, NSFW içeriklerden uzak kaldık. Bir nevi beynime format attım diyebilirim. Günümü de planladım ve elimden geldiğince uymaya çalıştım. Bir anda olmadı ama işin sonunda daha iyi duruma geldim. Sana da tavsiyem budur eğer sınava falan çalışıyorsan.
Bütün psikolojik sorunlar "sorundur" yani beyin kimyasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Sorunun kaynağı vardır ve çok komplex olabilir, fakat her ilaç beyin için ciddi "risk" oluşturur insan zihni "ABD seviyesinde" beyni %1 seviyesinde biliyor. Çok bilgili bir psikiyatr, ya da psikolog çözmek isterse çözer. Ama kimse bir kişiye bu derece ilgi gösteremez. Kişinin kendisinin çözmesi de ileri seviyede zor tabii.
Temelde "uyum" zihinsel "kayıpla" sağlanıyor. Ama genelde dehb hastaları "zeki" olduğu için biraz tırpanlamak pek de sırıtmaz.
Temelde "uyum" zihinsel "kayıpla" sağlanıyor. Ama genelde dehb hastaları "zeki" olduğu için biraz tırpanlamak pek de sırıtmaz.
Haluk Albayrak 19
Üstün
Çok çabuk dikkatim dağılıyor ve oyun bile olsa en ufak zorlanmada bırakasım geliyor. Instagram vs. kullanmayı 1 yıl önce bıraktım. Geçen Dark Souls oynamaya çalıştım 1 saat bile olmadan sildim![]()
Tam olarak istediğin tarzda bir oyun bulsan ya da bir hobi bulsan böyle olmayacağını düşünüyorum. Örnek veriyorum eskiden oyun oynamaktan çok keyif alırken şimdi çoğu oyundan dediğin gibi hevesle indirip siliyorum. Fakat fitness gibi hobilerimden sıkılmadan devam edebiliyorum. Bu bence ne yapmak istediğini bulamamaktan kaynaklanıyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Easy Cep'e verilen cihaza 1 hafta tamir süresi verildi
- Tsumugi Kotobuki