Hocam aynısı bende var ama kesin emin olman için bir psikiyatriste git. Onun önereceği bir psikologda dikkat testi yaptır veya bildiğin psikolog varsa kendin gidip de yaptırabilirsin. Tavsiyem psikiyatrın dediğine gitmen. Gittikten sonra testi çöz ve sonuçlarını doktora götür o da ona göre bir ilaçla tedavi başlasın. Mesela 6 ay ilaç kullandıracak sana, o süreçte sürekli iletişimde ol çünkü yan etkisini gördüğün ilaç mahvediyor seni.
Ben 8. sınıfta 30mg Medikinet kullandım. 5 ay sürdü. O dönem DEBH hastası değildim bana aşırı iyi gelmişti. Geçen sene de YKS'ye 2. kez girdim, yine kullandım yine olumlu etkisini gördüm. İlaçları kulladığın sürede kendini de bazı zevklerden mutluluklardan uzak tutman lazım ben kendimde bunu gördüm. Olabildiğince basit bir hayat yaşadığımda çok daha iyi odaklanabildiğimi fark ettim.
Neler yaptım dersen şöyle özetleyim: İnternet kullanmadım, oyun oynamadım, NSFW içeriklerden uzak kaldık. Bir nevi beynime format attım diyebilirim. Günümü de planladım ve elimden geldiğince uymaya çalıştım. Bir anda olmadı ama işin sonunda daha iyi duruma geldim. Sana da tavsiyem budur eğer sınava falan çalışıyorsan.