Merhaba. 17 yaşındayım. Küçüklüğümden beri ellerim ayaklarım hep bir kıpır kıpır. Diğer yaşıtlarım gibi sabit oturup bir şeye odaklanamıyorum. Ya pozisyon değiştiriyorum, ya ayağa kalkıyorum ya da konuşuyorum. Saatlerce masa başında oturup ders çalışamam. Ama mesela ilgimi çeken iş olursa da abartı şekilde odaklanabiliyorum. İnternette bir sürü DEHB testi çözdüm ve hepsinde DEHB çıktı. Yani bende DEHB olduğunu biliyorum ama annem psikiyatriye gidip tanı koydurmamızı istemiyor çünkü ileride asker, polis olurken sıkıntı çıkıyormuş. Ama biliyorum ki bu benim potansiyelimi, okul hayatımı, derslerimi ve ileride iş hayatımı etkileyecek. Sizce ne yapmalıyım? Tanı koydurup ilaç başlamadan da ek takviye alarak azaltılabilir mi bu hastalık?
Detaylar
Kim cevapladı?Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Keşke erkenden muayene olsaydınız, 3-4 yıl sonra MSÜ ya da polislik akademilerine girmeye çalışsanız bunlar büyük sorun çıkarır. 12-13 yaşınızda girseniz belki doktorlar es geçebilirdi ama eğer DEHB ağırsa ve Metilfenidat bazlı ilaca başlarsanız yüzde 90 o muayenelerden geçemezsiniz.
sawyerford
Üstün
Asker, polis ve hosteslik/ pilotluk için evet onun dışında bir sorun olmaz. Özel işlerde, özel kurumlarda, genel devlet memurluğunda engel değil. Bu saydığım üç meslek ile gelecek planlıyorsan uzak dur yoksa önemli değil.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Nedense önüne gelen DEHB'liyim diyor bu aralar. 60sn altı video gibi hızlı uyaranları tüketmeyi bırakırsan yüksek ihtimalle azalacaktır. DEHB öyle sandığınız kadar basit bir şey değil. Hayatınızda adamakıllı ders çalışmadıysanız saatlerce ders çalışamamanız normal. Özel psikiyatriste giderseniz tanı konusunda daha esnekler devlettekilere göre. Temelli tedavisi yok diye biliyorum. Verdikleri ilaçlar ise kullandığın sürece semptomları azaltır. Antibiyotik gibi hastalığı bitirmez. Ancak her ne olursa olsun doktorları dinlemek daha iyi olacaktır. Doktor tavsiyesine göre hareket edin.
Son düzenleyen: Moderatör:
Nedense önüne gelen DEHB'liyim diyor bu aralar. 60sn altı video gibi hızlı uyaranları tüketmeyi bırakırsan yüksek ihtimalle azalacaktır. DEHB öyle sandığınız kadar basit bir şey değil. Hayatınızda adamakıllı ders çalışmadıysanız saatlerce ders çalışamamanız normal. Özel psikiyatriste giderseniz tanı konusunda daha esnekler devlettekilere göre. Temelli tedavisi yok diye biliyorum. Verdikleri ilaçlar ise kullandığın sürece semptomları azaltır. Antibiyotik gibi hastalığı bitirmez. Ancak her ne olursa olsun doktorları dinlemek daha iyi olacaktır. Doktor tavsiyesine göre hareket edin.
Dikkat dağınıklığı konusunda size katılıyorum. Ancak hiperaktivite bozukluğu konusu çocukluğumdan beri.
Asker, polis ve hosteslik/ pilotluk için evet onun dışında bir sorun olmaz. Özel işlerde, özel kurumlarda, genel devlet memurluğunda engel değil. Bu saydığım üç meslek ile gelecek planlıyorsan uzak dur yoksa önemli değil.
Tanı koydursam bir dert koydurmasam ayrı dert.
Son düzenleyen: Moderatör:
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Dikkat dağınıklığı konusunda size katılıyorum. Ancak hiperaktivite bozukluğu konusu çocukluğumdan beri.
Kesin kararı doktor verebilir ancak. Devletteki psikiyatristlerin tanı konusunda nasıl olduğunu bilmiyorum ancak özele gittiğimden tanı konusunda esnek olduklarını biliyorum. Durumu anlatın konuşun doktorla. Çünkü yaşına bakılırsa sınav senen yaklaşıyor. Eğer gerçekten dediğin gibi bir durum var ise sınav seneni etkileyebilir.
DEHB falan yok sende, dopamin bağımlısı ve kendini DEHB'li olduğuna inandıran kişisin o kadar. Sosyal medyayı sil, kitabını oku, bak nasıl düzeliyorsun. Sosyal hayata karış, bir bakayım enerjini nasıl atıyorsun.Merhaba. 17 yaşındayım. Küçüklüğümden beri ellerim ayaklarım hep bir kıpır kıpır. Diğer yaşıtlarım gibi sabit oturup bir şeye odaklanamıyorum. Ya pozisyon değiştiriyorum, ya ayağa kalkıyorum ya da konuşuyorum. Saatlerce masa başında oturup ders çalışamam. Ama mesela ilgimi çeken iş olursa da abartı şekilde odaklanabiliyorum. İnternette bir sürü DEHB testi çözdüm ve hepsinde DEHB çıktı. Yani bende DEHB olduğunu biliyorum ama annem psikiyatriye gidip tanı koydurmamızı istemiyor çünkü ileride asker, polis olurken sıkıntı çıkıyormuş. Ama biliyorum ki bu benim potansiyelimi, okul hayatımı, derslerimi ve ileride iş hayatımı etkileyecek. Sizce ne yapmalıyım? Tanı koydurup ilaç başlamadan da ek takviye alarak azaltılabilir mi bu hastalık?
Tamam sağ olun. 3 cümle ile anlattığım, kendimi bildim bileli yaşadığım durumuma anında tanıyı koydunuz. Psikiyatriye filan görünmeme gerek kalmadıDEHB falan yok sende, dopamin bağımlısı ve kendini DEHB'li olduğuna inandıran kişisin o kadar. Sosyal medyayı sil, kitabını oku, bak nasıl düzeliyorsun. Sosyal hayata karış, bir bakayım enerjini nasıl atıyorsun.
eyre
Yetkin
DEHB tedavisi olmak bence daha mantıklı. Hiçbir şey yapamamak, her şeyde başarısız olmak vs. belirli başlı meslekleri yapamamak gibi bir seçim oluyor. Durduğunuz yerde de hiçbir şey olmuyor bu arada, ne kadar yok ben hallederim ben kendimi toparlarım falan deseniz de eğer gerçekten DEHB iseniz başaramayacaksınız. Kesin tanıyı psikiyatr koyacaktır tabii ki. Benim şahsi DEHB deneyimlerim doğrultusunda bunları söyleyebilirim.
Yaşadığın durumu 10 insanın 15'i yaşıyor. Genel olarak ülkede her şeyin arkasına bir bahane bulma var. Unutana B12, çalışmayana DEHB, OKB var baya.Tamam sağ olun. 3 cümle ile anlattığım, kendimi bildim bileli yaşadığım durumuma anında tanıyı koydunuz. Psikiyatriye filan görünmeme gerek kalmadı![]()
Bence de Google'dan bakarak kendine teşhis koymuşsun. Ne gerek 22 sene okumuş adamlara, ne gerek var Google var ya.
Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Dopamin sistemini öğren, bağımlılıktan kurtul, sonra da sürekli kıpırdamana neden olan enerjiyi sporla atabilirsin ya da ilaç alırsın, karar senin.Tamam sağ olun. 3 cümle ile anlattığım, kendimi bildim bileli yaşadığım durumuma anında tanıyı koydunuz. Psikiyatriye filan görünmeme gerek kalmadı![]()
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou