Bütçe
50.000 TL
Dogrudan oyun cihazi degil. Pil performansi iyi, tasinabilir, ekrani iyi bir urun ariyor ve arada da oyun oynarim ama oyun performansi cok onemli diyorsaniz alinabilecek bir urun zira ekran karti 80W.

Dogrudan oyun cihazi degil. Pil performansi iyi, tasinabilir, ekrani iyi bir urun ariyor ve arada da oyun oynarim ama oyun performansi cok onemli diyorsaniz alinabilecek bir urun zira ekran karti 80W.
Bunun ekranı hiç akışkan değil hocam tepki süresi 28-29 ms falandı. Pil ömrü hariç pek albenisi yok. 80W limitli 5060'da pek 2k için uygun değil. Konu 'Gaming Laptop' adı altında açıldığı için önermiyorum daha iyi alternatifleri var. Yurtdışında aslında fiyatları baya uygundu oralarda öneriliyor ama bu fiyata şahsen önermem.

2K ekran 1920x1080 ya da 1920x1200 değil mi? QHD de 2K olarak geçiyormuş. Ben 2.5K sanıyordum.

Ama bu bilgisayarın ekranı VA diye hatırlıyorum, IPS değildi.

2K ekran 1920x1080 ya da 1920x1200 değil mi? 5060'a uygun bence. Ama bu bilgisayarın ekranı VA diye hatırlıyorum, IPS değildi.
WVA panel evet. Çözünürlük 16:10 olduğu için 2560 x 1600 oluyor. 5060 uygun falan değil hocam minimum 5070Tİ öneririm laptop tarafında.

Ekran kartı watt'ına dikkat etmemişim :D Yine de benim için önemli olan ana etmen performans ve oyun değil hocam. Uzun ömürlü, görece sessiz, pili, ekranı, sesi vs. iyi ama oyun da oynatan bir laptop. Ne önerirsiniz?
2K ekran 1920x1080 ya da 1920x1200 değil mi? 5060'a uygun bence. Ama bu bilgisayarın ekranı VA diye hatırlıyorum, IPS değildi.
Evet, WVA sanırım hocam.

WVA panel evet. Çözünürlük 16:10 olduğu için 2560 x 1600 oluyor. 5060 uygun falan değil hocam minimum 5070Tİ öneririm laptop tarafında.
Ne önerirsiniz? Ubuntu ile gelmesi garipmiş.

Ekranı leş ghosting canavarı bir makine jarrod abim incelemişti buyur od ile dahi 27ms ekran gecikmesi var ayrıca 5060 hem 1600p makinesi değil hem de gücü kısıtlanmış bir 5060.

Jarrod incelemesi=

Diğer omeenler gibi %62.5 sRGB değil %100 sRGB ve tam güç 5060.

Ekran kartı watt'ına dikkat etmemişim :D Yine de benim için önemli olan ana etmen performans ve oyun değil hocam. Uzun ömürlü, görece sessiz, pili, ekranı, sesi vs. iyi ama oyun da oynatan bir laptop. Ne önerirsiniz?

Evet, WVA sanırım hocam.

Ne önerirsiniz? Ubuntu ile gelmesi garipmiş.
Beklentilerinizi düşmenizi öneririm hocam Türkiye'de aşırı alternatif model yok hem bunların hepsini beraber sağlayacak laptoplar çok overpriced olur.