METANİC

Başarılı
5060 o çözünürlük için yetersiz bence.

Bence biraz mükemmelliyetçi bir bakış açısı. 5060 8 GB piyasadaki çoğu oyunu 2K'da rahatlıkla oynar, sıkıntı yaşayacağı oyun sayısı bir elin parmağını geçmez ki onlarda da bazı VRAM aç özellikleri kapatırsa VRAM gereksinimi azalacağı için sıkıntı yaşamaz. Intel Ultra 255h+APU GPU'su ile 3K laptopta ayarlarla oynayarak Death Stranding, Resident Evil 4 hatta BF6 oynuyorum... Zaten oyun sektörünün gelişimini düşünürseniz 3060 ile 5060 arasında oyunlarda teknolojik bir atlama olmadı ama 2 nesilde performans artışı yaşandı. Yani "o" teknolojik atlama gelene kadar(ki gelirse) bu kart 2K'da hala çoğu kullanıcıya yeterli olur.

Maalesef laptoplarda 5050 5060 5070 şuan 8gb vramle geliyor. En aşağı 5070ti var masaüstü 5070 ile eşdeğer. Oda en az 90k civarlarında...

Ek olarak bu da var tabi.

Bence biraz mükemmelliyetçi bir bakış açısı. 5060 8 GB piyasadaki çoğu oyunu 2K'da rahatlıkla oynar, sıkıntı yaşayacağı oyun sayısı bir elin parmağını geçmez ki onlarda da bazı VRAM aç özellikleri kapatırsa VRAM gereksinimi azalacağı için sıkıntı yaşamaz. Intel Ultra 255h+APU GPU'su ile 3K laptopta ayarlarla oynayarak Death Stranding, Resident Evil 4 hatta BF6 oynuyorum... Zaten oyun sektörünün gelişimini düşünürseniz 3060 ile 5060 arasında oyunlarda teknolojik bir atlama olmadı ama 2 nesilde performans artışı yaşandı. Yani "o" teknolojik atlama gelene kadar(ki gelirse) bu kart 2K'da hala çoğu kullanıcıya yeterli olur.

Ek olarak bu da var tabi.
GTA VI'da ışın izleme açıp 2K çözünürlükte çuvallayacağı garanti. Günümüz oyunlarında bile ışın izleme açtığınızda VRAM 8 GB'ı geçiyor. 2K özelinde konuşacak olursak RTX 5060/5070 VRAM kapasiteleri sebebiyle ileriye dönük kartlar değildir. Ama FHD için yeterliler.

GTA VI'da ışın izleme açıp 2K çözünürlükte çuvallayacağı garanti. Günümüz oyunlarında bile ışın izleme açtığınızda VRAM 8 GB'ı geçiyor. 2K özelinde konuşacak olursak RTX 5060/5070 VRAM kapasiteleri sebebiyle ileriye dönük kartlar değildir. Ama FHD için yeterliler.

İşte burada konu 1080P ışın izleme mi yoksa 1440P ışın izlemesiz mi seçeneğine evriliyor ki benim ve çoğunluğun tercihi 1440P ışın izlemesiz olur. Ayrıca GTA 6 dediğim gibi iki elin parmaklarını geçmeyecek oyunlardan olacak.

Alienware Aurora kasalar aman aman kasalar degil, bu fiyati haketmiyor cihaz kesinlikle. Ayni fiyatlara 5070 LOQ var, yeni seride anakart sorunları kalmadı.

Bu mesajımıda detaylıca inceleyebilirsiniz. LOQ cihazlar hakkında.

İşte burada konu 1080P ışın izleme mi yoksa 1440P ışın izlemesiz mi seçeneğine evriliyor ki benim ve çoğunluğun tercihi 1440P ışın izlemesiz olur. Ayrıca GTA 6 dediğim gibi iki elin parmaklarını geçmeyecek oyunlardan olacak.
Böyle bir nimet varken bana o özelliği donanımsal handikap sebebiyle kullandırtmayacak kart benim nazarımda alınmaz. Ayrıca FHD ile daha fazla FPS alınır ve daha akıcı bir oyun deneyimi yaşarsın. Işın izlemeyi de açar mis gibi oynarsın. GTA bir elin parmağını geçmese de o bir tane oyun tüm oyunların popülaritesini birkaç yıl boyunca ikinci planda tutacak. Önemsiz bir oyun olsa tamam derdim ama bir cihazın alınmasını ya da alınmamasını belirleyen temel oyun olacak. GTA V çıkalı 10 yılı geçmesine rağmen hala popüler durumdayken GTA VI'yı çıktığında düşünemiyorum. Sarı siteye girip hala ikinci el oyun bilgisayarlarında GTA V kaç FPS veriyor diye soru soran oyuncular var. GTA VI çıktığında da uzun yıllar sürecek bir GTA VI açar mı sorunsalı olacak. Bu sebeple de 2K çözünürlüklü RTX 4070/5060/5070 cihazları ben şahsen önermiyorum.