Aklımda 2 monitör var kaç gündür ve ikisi arasında her dakika gidip geliyorum, hangisini alsam karar veremedim. Şu an için Alienware almayı düşünüyorum, diğer model ise aklımdaki Samsung G5 OLED monitör. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bana kalırsa Alienware iyi ama takıldığım bir şey var, sanırım rengi mavimsi bir renkmis, anlayamadım tam da. Ve Alienware 10k daha pahalı Samsung'dan ama geleceğe yatırım tarzı olur. Samsung'dansa şu an için bilgisayarım giriş 2K seviyesinde olsa da (R5 7500F, 5060 Ti, 16 GB RAM) ileriki zamanda 1-2 senede bilgisayarı yenilerim illaki, o zaman Alienware daha çok işimi görür diye düşünüyorum. Sizce Alienware AW2725D nasıl monitör, alınır mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Lotus
Yetkin
Ben dell'de üzülen görmedim. IPS sürümü mevcut bende 2 yıldır ve müthiş memnunum. OLED olanın da olumsuz yorumunu göremedim.
Ben Dell'de üzülen görmedim. IPS sürümü mevcut bende 2 yıldır ve müthiş memnunum. OLED olanın da olumsuz yorumunu göremedim.
Eyvallah hocam bende oyle dusunuyorum uzmez bır monıtor zaten de sızce sıstemım 2K ıcın cok mu kotu? Bir de yanına 1080p şu an kullandıgım ekranımı koyacagım. 2 adet de F80 alacagım cok ıyı olur açıkçası.
Teacher80
Uzman
Dell dışındaki tüm markalarda garanti servis sorunu yaşayabilirsin. Özellikle Asus tam bir kabus. Önerim ülkemizde şu an için monitörde, özellikle Oled'de Dell'i tek geçerim. Asus aldım bin pişmanım. Servis sahte raporda bulundu, ekran boydan boya çizik diye. Geldi ve bir daha yolladım. Bu seferki raporda çizik yok ama monitörün arkasındaki RGB led şerit yüzünden oluşan yapıştırıcı izleri yüzünden garanti kapsamı dışındaymış. Asus müşteri hizmetlerine diyorum ilk rapordaki çizik yok mu olmuş peki ikinci raporda diyorum. Kem küm vs. biz size döneriz dediler. Sonra talebiniz olumsuz sonuçlandı diyip kestirdiler. Tüketici hakem heyetine başvurdum ama nerden baksan bir yılı bulur süreç. Benim gözümde Asus bu. Koşarak kaçın.Elimde birbiriyle çelişen tapu gibi kendi raporları da var üstelik.
valla hocam asus da bakmıstım da bunları duyduktan sonra tuylerım ulperdı sızın monıtor modelınız nedır hocam ?Dell dışındaki tüm markalarda garanti servis sorunu yaşayabilirsin. Özellikle Asus tam bir kabus. Önerim ülkemizde şu an için monitörde, özellikle Oled'de Dell'i tek geçerim. Asus aldım bin pişmanım. Servis sahte raporda bulundu, ekran boydan boya çizik diye. Geldi ve bir daha yolladım. Bu seferki raporda çizik yok ama monitörün arkasındaki RGB led şerit yüzünden oluşan yapıştırıcı izleri yüzünden garanti kapsamı dışındaymış. Asus müşteri hizmetlerine diyorum ilk rapordaki çizik yok mu olmuş peki ikinci raporda diyorum. Kem küm vs. biz size döneriz dediler. Sonra talebiniz olumsuz sonuçlandı diyip kestirdiler. Tüketici hakem heyetine başvurdum ama nerden baksan bir yılı bulur süreç. Benim gözümde Asus bu. Koşarak kaçın.Elimde birbiriyle çelişen tapu gibi kendi raporları da var üstelik.
Teacher80
Uzman
Bu:valla hocam asus da bakmıstım da bunları duyduktan sonra tuylerım ulperdı sızın monıtor modelınız nedır hocam ?
Asus Oled'lerde kalite kontrol sıkıntısı vs. var sanırım. Ne kadar pahalı olsalar da sorun potansiyelleri yüksek.
Dua etsinler tüketici hakem heyetine yolunu bitirmeden yargı yolu kapalı. Yoksa çok fena dava açar ve öttürürdüm. Kusura bakmayın ama bu tür muameleye denecek söz yok. Akıl ve mantık da yok. Hadi ben yalan söylüyorum diyelim. Kendi iki raporu birbiriyle çelişiyor ve bu halde olumsuz sonuçlanan süreç. Kaldı ki arkadaki yapıştırıcı izleri hiçbir vida, birleşim yeri, havalandırma delikleri gibi yerlerde değil. Kullanıcı kusuru denilip üstüne benden para istemeleri ayrı bir rezillik. 20 bin tl civarına parayla tamir edilebilirmiş. Panelleri elektronik vs. sebeple görüntü veremiyordu. Nerden baksan lakayıtlık. Ülkemizde Asus kesinlikle en kötü firma bu konularda.
Son düzenleme:
Bu:
ASUS OLED'lerde kalite kontrol sıkıntısı vs. var sanırım. Ne kadar pahalı olsalar da sorun potansiyelleri yüksek.
Dua etsinler tüketici hakem heyetine yolunu bitirmeden yargı yolu kapalı. Yoksa çok fena dava açar ve öttürürdüm. Kusura bakmayın ama bu tür muameleye denecek söz yok. Akıl ve mantık da yok. Hadi ben yalan söylüyorum diyelim. Kendi iki raporu birbiriyle çelişiyor ve bu halde olumsuz sonuçlanan süreç. Kaldı ki arkadaki yapıştırıcı izleri hiçbir vida, birleşim yeri, havalandırma delikleri gibi yerlerde değil. Kullanıcı kusuru denilip üstüne benden para istemeleri ayrı bir rezillik. 20 bin TL civarına parayla tamir edilebilirmiş. Panelleri elektronik vs. sebeple görüntü veremiyordu. Nereden baksan lakayıtlık. Ülkemizde ASUS kesinlikle en kötü firma bu konularda.
Hocam o zaman bu monıtoru alayım ne diyeyim her şeyı tamamdır da hocam sızce oyunlardakı FPS ne olur? En onemlısı Rust benım ıcın de Rust da cok kotu optımızasyonu olan bır oyun 1080p de dahi dusuk FPS'ler alıyorum ama 3 5 ayar yapacağım maalesef dusuk ayarlar falan 5060 Ti R5 7500Fli sistem üzer mi sizce?
Teacher80
Uzman
Yeni DLSS modelleri ( model L ve M) ultra performans gibi DLSS seçeneklerinde çok iyi iş çıkarıyor. Oledler düşük FPS'lerde bile aynı motion blur oranıyla çok iyi iş çıkarıyorlar IPS ve VA panellerin aksine. O sebeple sorun olmaz bence.Hocam o zaman bu monıtoru alayım ne diyeyim her şeyı tamamdır da hocam sızce oyunlardakı FPS ne olur? En onemlısı Rust benım ıcın de Rust da cok kotu optımızasyonu olan bır oyun 1080p de dahi dusuk FPS'ler alıyorum ama 3 5 ayar yapacağım maalesef dusuk ayarlar falan 5060 Ti R5 7500Fli sistem üzer mi sizce?
Yeni DLSS modelleri ( model l ve m) Ultra performans gibi DLSS seçeneklerinde çok iyi iş çıkarıyor. OLED'ler düşük FPS'lerde bile aynı Motion blur oranıyla çok iyi iş çıkarıyorlar IPS ve VA panellerin aksine. O sebeple sorun olmaz bence.
Zaten ekran kartı ve işlemci %50 ve Max 70 arası calısıyor yanı %99a kadar yolu var 2K da kasarsa falan cok kotu olur vallahi ama sanmıyorum herkes ıyı kotu ıdare eder dıyor 2kya gecınce 1080'den kac katı FPS duser tahmını? Guzel goruntu ıcın de cok ıyı monıtor. Alacagım yuksek ıhtımal.