Merhaba dostlar.

Öncelikle konu benimle ilgili değil, çalıştığım firmayla ilgili. Ama cihazın durumunu ben takip ettiğim için gördüklerimi paylaşmak istiyorum.

Cihazın markası dışında hiçbir firmanın adını paylaşmıyorum. Şimdilik.

Bayisi olduğumuz bir distribütörden aldığımız sıfır kapalı kutuda olan Dell Vostro 15 3510 modeli bir cihazı kapalı kutuda sattık. Cihazın garantisi dolmadan arıza yapmaya başladı. Cihaz satın alındığında içerisinde Ubuntu işletim sistemi vardı. Cihazı bizden satın alan müşteri, Windows lisansına sahip olduğunu söyledi ve Windows kurulmasını istediği için bize geri getirdi. Cihaza microsoft.com'dan edindiğimiz tertemiz bir Windows kurduk.

Müşteri bir süre memnundu. Ancak cihaz ani kapanmalar yapmaya başladı ve ısınma sorunları meydana gelmeye başladı. Cihaz garantisi dolmadan boşta iken bile işlemcisi 90 dereceyi görüyor. Cihaza yüklendiğimizde kendini kapatıyor ve ledleri CPU arızası anlamına gelen arızayı vermeye başlıyor.

Bu cihazı müşteri bize geri getirdi. Garanti kapsamında yapılması için bayisine gönderdik ama nafile. Cihazda sorun yok diye bize geri veriler. Dell garantiyi aradığımızda da BIOS üstünden test aracını çalıştırmamızı istediler. Bu araç 3 bilemedin 5 saniye CPU'yu strese sokup bıraktı. Cihaz bu kısa sürede bile 80 derece oldu ve cihazın 95-100 dereceye kadar olmasının normal olduğunu söylediler.

Ben ısrarla cihazda ısınma sorunu olduğunu anlattım ama onlar "ANLAMAK İSTEMEDİ". Cihazı sadece 3-5 saniye strese sokarsak zaten ısınma sorununu net göstermez. Windows üstünde boşta iken bile 90 derecede olduğunu söylüyorum bana Windows'unuz bozuk, cihazla gelen işletim sisteminde denememi istediler. Ubuntu'yu indirip açtım. Ne yapıp ettiysem Ubuntu'da cihazı nedense ısıtamadım. Ama Ubuntu'nun tüm kaynakları tam kullanmadığını düşünüyorum.

Yorumları size bırakıyorum. Umarım Dell cihaz almayı düşünenler bu yazıyı okuyup fikirlerini tekrar değerlendirirler. Daha iyisi; umarım bir Dell yetkilisi bu mesajı okur.

Biz şimdi ne yapalım? Yetkimiz olmadığı halde müşteri mağdur olmasın diye cihazı biz mi sökelim? Son kullanıcılardan sonra bayileri de mi mağdur bırakılmaya başlayacağız?
Dell öyle bir firma ki yetkili servis bu cihazlar Windows a uygun değil Unbuntu kur demişlerdi arkadaşa Dc grubunda insanı çileden çıkartırlar Keşke almasaydı.

Şunu böyle düzeltmek çok mu zordu da kendilerine olumsuz yorum yaptırıp bizi kaybettiler? Macun değiştirdim miss gibi oldu.

17458371591263852825850221423691.webp

Mesajınız yazım hatalı. Düzenleyin lütfen vaktiniz varken.

BIOS ile alakalı yok. Cihazı kendim çözdüm.
Macun degistirerek cozdugun yazisini fark etmedim. Zaten belliydi sorunun bundan kaynakli oldugu. Dell bunu yapmamasi çok garip yazık gercekten.

Macun degistirerek cozdugun yazisini fark etmedim. Zaten belliydi sorunun bundan kaynakli oldugu. Dell bunu yapmamasi çok garip yazık gercekten.
Bu arada bilgisayar ve teknik servis dukkaniniz mi var?

Son düzenleme:
Güncelleme: Isınma sorunu giderilmesine rağmen cihaz arıza yapmaya devam etti. Özel tamircime verdim. BIOS ve RAM besleme devrelerindeki arızayı bulup düzelttiğini söyledi. Cihazı test etti. Şimdi bana gönderecek. Maalesef Dell hiç ilgilenmeyince biz cihaz ile uğraştık. Isınma sorunu giderilmiş olsa da cihaz rastgele kapanıp RAM/CPU arıza kodları veriyordu.

Güncelleme: Isınma sorunu giderilmesine rağmen cihaz arıza yapmaya devam etti. Özel tamircime verdim. BIOS ve RAM besleme devrelerindeki arızayı bulup düzelttiğini söyledi. Cihazı test etti. Şimdi bana gönderecek. Maalesef Dell hiç ilgilenmeyince biz cihaz ile uğraştık. Isınma sorunu giderilmiş olsa da cihaz rastgele kapanıp RAM/CPU arıza kodları veriyordu.
Dell çok sıkıntılı öyle cevaplar veriyormuş DC gruplarında okurken hayrete düşmüştüm