Delta Force hakkında ne düşünüyorsunuz?

Keyif alsam da olumsuz düşünüyorum. Hatta Steam'da olumsuz detaylı incelemem duruyor.

İlk olarak kullanıcıların sorunlarını tespit etme, anladığını bildirme veya bunları çözmeye çalıştığını pek göstermiyorlar. Asyalı firmaların klasik önceden ayarladığı bir yol haritası var. Önemli sorunları da çok ciddiye almadan ona göre ilerliyorlar. Bir şeyler yapmıyorlar demiyorum, oyuncuya bu oyunda umut verecek kadar özen göstermiyorlar. Ona göre oyunu Çin sunucusu ile eşitlemeye çalışıyorlar. Sorun şurada Çin'de çok insan var ve çok kötü bir oyun olsanız da oyuncu bulabiliyorlar. Bu yüzden oyuncu tabanı kötüyse ve sorunları doğru ele alamıyorsa, batılı oyuncuyu çok da umursamıyorlar.

Optimizasyon muazzam demiyorum, ama bende çok rahatsız edecek şekilde çalışmıyor. Genelde Intel işlemci veya AMD ekran kartı olanlar çok sorun yaşıyor. Intel işlemciler zaten UE oyunlarında sorunlu. AMD ekran kartı olanlarda oyun sorunlu çalışıyor. Onun da çözümünü 24.8.1 dönmek veya SAM kapatmak olarak oyuncular çözüyor.

Bence CoD ile kıyaslamak saçma. CoD her ne kadar modern gözükse de halen eski motorun gelişmiş halini kullanıyor. CoD oyununda AO efektlerini falan kaldırınca, çoğu zaman Black Ops 2 gibi gözüküyor. Bu arada ben böyle de devam etmelerini isterim. CoD'un o FPS mekaniği zaten motordan geliyor. Işıklandırma ve renklendirme, kaliteli ses ile göz boyuyorlar. Kötü de demiyorum. Ama kesinlikle CoD oyunlarını UE, BF vb. ile kıyaslamam.

Diğer UE veya BF ile kıyaslanırsa, BF 2042 görsel olarak kötü. UE'nin o sistem yoran özelliklerini ise aynen almış. Diğer UE oyunları gibi kasanın arkasına elimi uzatınca sıcaklık gelen oyunlardan

Araçlar bence kötü. Dengesizden çok haritalar da araçlara uygun değil. Bazı haritalarda bina vb. ve roketlerin az hasarından dolayı helikopterleri zor vuruyorsunuz. Bu da BF3'de helikopter yasak sunucuları açılmasına yol açan toksik oyuncuyu oyuna davet ediyor. Bence çok büyük sorun değil, bunu da yeni güncellemede alanları çuval vb. ile kapatarak çözdüler. Araçlardan çok beacon rushlar sorun oluyordu.

Yani araçların ya boyutları ya da haritalar elden geçmeli. Harita BF'ye göre küçükler, yani atıyorum ben bomboş arazide koşup uzaktan tek tek insan avlayacağım veya araç vuracağım diyemiyorsunuz. Oyun sizi sürekli kaosa sokuyor. Bir de kesinlikle daha rahat patlayacak şekilde ayarlamalılar. Helikopterlerin çok rahat saklandığı haritalarda, helikopterleri haritayı düzeltene kaldırmalılar. Oyun bazı konularda topluluk sunucusu istiyor. Bu sunucuları da şu oyuncu sayısı ile devreye sokacaklarını pek sanmıyorum.

Sis tarafını da ben sorun olarak görmüyorum. Hatta azalırsa büyük ihtimalle savunanlar çok güçlenir. BF2042 sis ve bomba bence daha dengesiz.

Haritalar kötü ilk gelen haritalar kötüydü. Yeni eklenenler berbat. Kesinlikle topluluğa bir araç çıkarıp yapılan haritaları aynı CS gibi havuza ekleyip veya topluluk sunucularında deneterek oyuna eklemeliler. Ama gördüğüm kadarıyla Tarkov modu ile birlikte yayınlanmasından dolasyı Warfare tarafının kendini döndürecek oyuncusu yok. Çoğu zaman oyuna oyuncu bulmuyor veya aynı oyuncular ile oynuyorsunuz. Bu yüzden de topluluk sunucularını son güncellemede getirseler de gizlediler.

Son güncellemeden sonra genel koşma hızı yavaş ve silahlara gelen nerf sekmeden çok hasarı azaltmış gibi. Yani oyun zaten BF'ye göre hantal kalıyordu, iyice kağnıya binmiş gibi hissediyorum. Bu hissiyatla kalmadığı gibi sniper vb. fazla olduğu yerlerde rahat hareket edemiyorum.

Karakterlerin beyaz ışık ile belirgin olması iyi, ama bu konuda bazı düzenlemeler şart. Mesela rahat bir şekilde sniperlar, saklanan, kafa ucu siperde gözükenleri görmemeli veya ateş açınca beyaz belirginlik olmalı. Gerçekten sniper toksikliği çoğu zaman oyuna katlanmamı erteliyor.

Arayüz kötü ve tarkov modu ile birlikte oyunu indirmek de açıkcası istemiyorum. Tarkov modu kitlesini ise KO slot dönüp, slottan düşenleri gerçek para ile satan kitle ile aynı diyerek bitiriyorum. Keyif almak için oynayan çok az kişi var. Bu kişiler ile Warfare oynayanları Global sohbette bir araya getirmek de çok saçma.

Yeni gelen harita ve içerikler ise eski sorunlar ile birleşince sıkılmaya başladım. Şu ara çok daha az oynuyorum. Oyun içi 100 saat vardır. Arka planda açık unuttuğumdan Steam'da 200 saat gözüküyor.

Son olarak bahsetmeyi unutmuşum. Sesler rezalet ötesi. Sürekli bağıran karakterler, kafa ütüleyen ve kulaklık basslarınız iyiyse deprem oluyor gibi hissettiren araç veya bomba patlamaları, bu kaostan dolayı duyulmayan ayak sesleri. Zaten silah, yürüme vb. sesleri de kalite olarak kötüler.

Kısaca ben sorunları çözmeden devam ederlerse, 6 ay sonra 20-30K göreceklerine inanıyorum. Bahsettiğim gibi tarkov modunda daha çok oyuncu var. Orayı da kernel hile korumasına rağmen hileciler oyuncuları soğutuyor.

Son düzenleme:
Tarkov modu sarıyor mu, düşünceniz neler? Tarkovla ilgili yazınızı gördüm ama pek anlayamadım.

Oynayanlara bir sorum, Tarkov'dakine benzer oyun modu gerçekten eğlenceli mi?
Tarkov hiç oynamadım ama extraction modu bana kalırsa sıkıcı. 3x3 safe case görevlerle alınabiliyormuş. Para aşırı kolay kasıldığı için görevler ve PvP dışında yapacak pek bir şey kalmıyor. Vuruş hissiyatı berbat.

Tarkov modu sarıyor mu, düşünceniz neler? Tarkovla ilgili yazınızı gördüm ama pek anlayamadım.
DF tarkov modunu ucundan denedim. Ekip vb. ile girmezsen keyifsiz. Tarkov'un düz halini hiç oynamadım. Ama Tarkov videolardan gördüğüm kadarıyla bireysel daha avantajlısın. Bencce bu oyunun tarkov modu çok da iyi değil. Haritalar küçük ve gerçek oyuncular ile çok rahat çatışıyorsun. Aksiyon gibi düşünebilirsin ama çoğu zaman saklan, can bas vb. pek de keyifli olmuyor. Tarkov'da öyle kolay kolay düşmanla karşılaşmamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca çok hile sorunu olduğundan oynayanlar şikayetçi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…