O zamanlarda bile çok büyük ve önemli bir oyundu size hitap etmemiş olabilir. Fakat doğru strateji ile ilerleselerdi hala günümüzde kesinlikle oynanıyor olurdu.Çok büyük ve önemli bir oyun değildi kanaatimce, oyunun yükselişte olduğu dönemde 5-10 kere girmiştik, ilerleyen süreçte de P2W odaklı bir oyun olmuş.
Potansiyeli vardı ama basit bir FPS oyunuydu.
Point Blank ve CS 1.6 varken yüzüne bakmazdık.
Detaylar
Kim cevapladı?Silco
Yetkin
İlk defa bir oyunda silaha + basıldığını gördüm. Kılıca falan alışkınız da buna çok şaşırmıştım.O zamanlarda bile çok büyük ve önemli bir oyundu size hitap etmemiş olabilir. Fakat doğru strateji ile ilerleselerdi hala günümüzde kesinlikle oynanıyor olurdu.
Counter-Strike lobisiyle mücadele edemezlerdi belki ama ellerinde dönemine göre harika bir potansiyel vardı. Paraya değil, başarıya aç olsalardı ve oyunu daima geliştirerek güncel tutsalardı; bugün övgüyle bahsediyor olabilirdik.
Oyun daha bozulmamışken yanlış hatırlamıyorsam Brezilya ve birkaç ülkede de tutmaya başlamıştı. Yazık ettiler.
Oyun daha bozulmamışken yanlış hatırlamıyorsam Brezilya ve birkaç ülkede de tutmaya başlamıştı. Yazık ettiler.
- Makaleler
- 1
Oyun geliştiricilerinin tercihleri oyunu bitirdi, bugüne kadar gelseydi bile günümüz oyunları arasında parlamazdı.O zamanlarda bile çok büyük ve önemli bir oyundu size hitap etmemiş olabilir. Fakat doğru strateji ile ilerleselerdi hala günümüzde kesinlikle oynanıyor olurdu.
O dönemde yeterince rekabetçi bulduğum bir oyun değildi Zula, Point Blank oynarken sadece oyun oynamıyorduk, insanlarla samimi oluyorduk ama geçti o günler.
CyHaN_Atalay
Uzman
Vallahi benim de 2023’ten önce ofis laptopları vardı. Yani o nedenle de pek PC oyunlarına bakamadım doğrusu. Benim de eksiğim var ama Allah’tan CS 1.6 bari oynadım, yüzlerce saat abimin serverlarında. Ona rağmen Zula’dan yine zamanında hesap açmıştım ilk çıktığı yıllarda, lakin pek oynamamıştım. İşte yine en son yıllar sonra ekiple birlikte girdik ki onlar daha önceden para bile basmış. Zula ne kadar değişmeyen tek oyun olsa da eskiden de kötü bir oyunmuş. Oyunda mekanik namına bir şey yok… Dümdüz ortadaki imlece denk getir, vur. Haritalar CS’den alınma zaten ve Çanakkale haritası biraz kendine özgü hissettiriyordu, o kadar. Tek artısı konsepti ve skin muhabbeti. Konsepti derken, Türk oyunları casual olurdu ya da hiç Türk oyunu bile çıkmazken FPS shooter Zula çıkıverdi. Skin muhabbetini dünya geneline göre bile iyi yaptılar sanırsam, zira FPS shooter rekabetçi oyunlarında şimdilerde “uğurluk” olarak isimlendirdiğimiz kozmetikleri ilk getiren oyun veya oyunlardan birisi Zula herhalde. Onu da boş verdim aslında; silah skinleri, hatta bomba animasyonu bile iyiydi. Lakin genel olarak oyun çıktığından beridir P2W olduğu için diğer firmalardan çok daha açgözlülerdi. Bu da meta dengelemesiyle uğraşmaktan kaçmak, oyuncu dostu olup onlarla uğraşmaktan uzaklaşmanın en kolay yolu. Yani kısaca Zula güzel değildi, eski zamanlar güzeldi…
Son düzenleyen: Moderatör:
Rogue
Uzman
Emek hırsızı basit P2W bir oyun. Yok Osmanlı tokadı, yok Dust 2'ye cami ekleyip Safranbolu diyerek falan Türklerin milli duygularını sömürüp belli bir süre ayakta kaldı, sonra yüzüne bakan bile kalmadı. Zaten Türkiye dışında hiçbir yerde tutmazdı bu oyun, biz milli ve dini duygularımızla sömürülmeyi çok severiz.
Zula'yı bilgisayarım CS kaldıramadığı için oynardım. Steam'de vardı ama 2023'e kadar oynayamadım. Genel olarak severek oynadığım bir oyundu en azından ilk zamanlar için. Şu an dönüp yüzüne bile bakmam.
Evet, olabilir. Ayrıca aslında bir nevi geçmişide soruyorum siz hiç PeP'si kutusundan çıkan kodları vs. kullanmadınız mı? Hele Maximus çikolatasından çıkan kodlar. Güzel zamanlardı.
Zula yerine PUBG Mobile oynamayı tercih ediyordum. Bütün uçağın pochinkiye atlaması daha güzel zamanlardı bence.