2 oyunu da uzun zamandır oynuyorum. CS2 drop sistemi yüzünden daha iyi bence.
CS:GO zamanında hile dışında iyi bir oyundu fazla bug yoktu ve oyun daha akıcıydı. Ancak CS2 çıktığından beri oyun berbat oldu akıcılığı bitti bir sürü bug var ve en önemlisi hile sayısı azalmadı bile. Özellikle 15k elodan sonrası Full hile. Oyun hala sarıyor ancak dediğim gibi akıcı değil ve oyun çıkalı 2 sene oldu ancak hala ilk çıktığı gibi. Değişik bir durumda.

Valorant'ın en büyük sorunu kitlesi. Özellikle TR serverini söylememe gerek yoktur bence. 10 yaşındaki çocuk mu dersin 30 yaşındaki kadınlar mı dersin Allah'a ataya söven mi dersin her türden insan var. Hile koruması sözde "iyi" denilse de bazen açık açık hile olan birisini banlamıyor. Tabii ki VAC sisteminden daha iyi ancak Vanguard hala yetersiz. Ayrıca her güncellemede aynı şey artık sarpa sardı. 3 ayda bir ajan geliyor ajanlar birbirinin kopyası resmen.

Sonuç olarak ikisi de kanser edici ve ikisini de oynamayın derim. Eğer akıl sağlığınızı önemsiyor iseniz bunu yapın.

CS2 Beta'dan bugüne oldukça iyi yol kat etti. CS:Source CS:1.6 ikilemindeki hataya düşmemek için CS:GO feda edildi ama bu sefer de oyun kalitesi bakımından geriye düştü. Hiç yoksa oyuncu sayısındaki bölünme azaldı.
Valorant ise Beta'dan bugüne geriledi, özellikle kitlesi açısından acayip geriledi.

Hiç konuşmuyorlar. Bu da büyük bir sorun. İletişim yok takımda. Duyduğum tek şey kebap demeleri sürekli :D. İstanbul daha iyi yani. Çoğu diğer sunucularda da Türk olduğunuzu anladıklarında ırkçılık yapıyorlar. Frankfurt'ta ciddi oynayanlar oluyor. Rank kasmak için en iyisi Frankfurt gibi. Bu toksiklik sorunu Avrupa sunucularında genel bir sorun benim deneyimime göre. CS2'de hile dolu. Valorant'ta en azından rank yükseldikçe toksik kitle bir nebze azalıyor.
Dediğin doğru lakin Valorant'ta da rank atlamak en zor kısmı. Hani kendime çok iyiyim demiyorum ama bir zahmet "iyi bir oyuncuyum" diyebilirim. Tek oynarken yani Valorant'a ilk başladığım zamanlar Demir 2'den başlayıp Bronz 3'e kadar anca geldim. Gümüş'e çıkmam ise kuzenimin beni Boostlamasıyla oldu. Gümüş 1,2 ve 3 derken Altın 2'ye kadar yükseldim. Ve kuzenim oyunu yine saldı. Her ne kadar Boostlanmışta olsam Altın 2'de yine takılı kalmayı başardım en azından düşmedim.

Bende oyunu saldım. Lakin 3-4 ay önce yine girdiğimde 5 maçlık döneme gelmişim rank açmak için. 5 maçı da attım bu safer 4-5 aydır takılı kaldığım Altın 2'den Altın 3'e anca çıktığım, hardcore ekiple oynadığım günlerden sonra yine Gümüş 2'ye attı beni oyun. Sonra oyunu yine saldım.

CS2'nin, benim gibi CS ile büyüyen pek çok kişiyi CS'den soğutan ve bir daha dönmemek üzere bırakmak zorunda bırakan bir facia olduğunu düşünüyorum. Ne zaman adam gibi bir anti-hile sistemi gelir, tüm güvendiğim içerik üreticiler de çıkıp "tamamdır, olmuş" derse o zaman belki tekrar oynayabilirim.

Valorant iyi oyun güzel oyun lakin aşırı haksızlık içeren bir eşleştirme sistemine sahip.

Biraz öyle haklısınız.

Sage aldı diye "helal olsun" dediğime pişman ettiren oyuncular.

Konu ile alakası yok ama Sage kötü bir ajan. Almasalarda olur.

Herkesin forvet oynamaya çalışması gibi entry alanlar.

Bu yüksek ranklarda azalıyor. Hızlı olanlar entry kitler diğerleride ona göre tamamlar genelde. Tabii bazen istisnalar olabiliyor.
CS2'de hileciler ve toksik Ruslar azalırsa çok iyi olur.

Valorant'ta da rank atlamak en zor kısmı.

Mekaniklere alışınca ve takımı pek takmayınca çıkılıyor. Ama Valorant zaman istiyor. Günde 2 maç atarak yüksek ranka çıkmak zor. Bende bu aralar Valorant pek oynamıyorum. İstek olmuyor ve içine çekmiyor.

Valorantın kitlesi yavaş yavaş Lol kitlesi gibi olmaya başladı.
Hayatım boyunca hiç hardcore herhangi bir moba oyunu oynamadım. Hatta inanır mısın bilmiyorum zaten kendime ait ilk gaming bilgisayarımı 2023'te aldım ve o zamandan önce ofis laptoplarında 1 kez bile LoL oynamadım. Şimdi ise kuzenle ne zamandır başlayalım dediğimiz halde başlamadık. Ama LoL'de insanlar nasıl topluluktan şikayeçiyse cidden Valorant'ta da öyle oldu gibi artık.

Konu ile alakası yok ama Sage kötü bir ajan. Almasalarda olur.
Sage kötü ajan diye kötü oynamanın anlamı yok ki? Hani ultisini mezara saklayan, yavaşlatmasını hatalı atan, duvarı takım arkadaşı söylemeden atamayan yani kısaca şu kötü dediğin ajanın bile skillerini kullanamayan elemanlar çok kaynıyor oyunda

Bu yüksek ranklarda azalıyor. Hızlı olanlar entry kitler diğerleride ona göre tamamlar genelde. Tabii bazen istisnalar olabiliyor.
CS2'de hileciler ve toksik Ruslar azalırsa çok iyi olur.
Kanka sen biraz fazla temele inmişsin :D Entry almanın zaten ayrı bir olayı var lakin benim dediğim her tipten oyuncu entry oynamaya çalışıyor. Ben oyun hakkında bilgi değil topluluk hakkında bilgi verdim. Yoksa farkındayım ona göre eleştiri yapıyorum. CS2'de hilecileri anladım da şu toxic'lerle ben gayet eğleniyorum. Adamlar oyunu trollese de maç kazandığımız oluyor ama Valorant'ta toxic geldi mi eyvah eyvah.

İki oyunda da saatim 400-500 saat.

Mekaniklere alışınca ve takımı pek takmayınca çıkılıyor. Ama Valorant zaman istiyor. Günde 2 maç atarak yüksek ranka çıkmak zor. Bende bu aralar Valorant pek oynamıyorum. İstek olmuyor ve içine çekmiyor.
Mekaniklere alışırsın demek kolay :D Zaten her rekabetçi oyun zaman ister. Bunu yine bende biliyorum yine çok derine inmişsin. Ama artık 70-80 seviye bir hesabında bronz olması saçma değil mi :D Onu geçtim hesabımın güncel seviyesi zaten 120 ve rankım Gümüş 2. Takım arkadaşların kötü geldiğinde, toxic geldiğinde nasıl rank atlayabileceksin ki birde? Bu battle royale oyunu değil. Ufak haritada 5 kişiyi yenmeye çalıştığın daha az şansın olduğu FPS Shooter oyunu.

Son düzenleme: