Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadir Tınaz

Başarılı
Yer
Bolu
Arkadaşlar denetim masasında büyük simgeler menüsündeki kaldırılmayan programı kaldırabileceğim bir program var mı?
Teşekkürler.

Ekran Görüntüsü.webp

Çözüm
Kaldırılmış şeylerin arta kalanlarını tespit eden program bilmiyorum. Java'yı kaldırmanızdan çok fazla bir şeyin kaldığını sanmıyorum.

Windows + R yapıp regedit yazıp orada Java araması yapabilirsiniz. Denetim masası zımbırtıları şurada olmalı. Maalesef tek tek bakmalısınız.

Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace

Ek olarak şu da gerekebilir. Oradaki girdilerden sistemdeki konuma bakıp bir şey kalmış mı diye bakabilirsiniz. UninstallString'i çalıştırabilirsiniz.

Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
JavaScript ile Java farklı şeyler.

Her gördüğünüz Java'yı silmek çok doğru bir şey olmayabilir. Bazı programlar çalışmaları için yanlarında minimal Java gezdiriyor olabilir.

Siz belirttiğim şekilde yapmayı deneyin.
Doğru dediniz.

JavaScript ile Java farklı şeyler.

Her gördüğünüz Java'yı silmek çok doğru bir şey olmayabilir. Bazı programlar çalışmaları için yanlarında minimal Java gezdiriyor olabilir.

Siz belirttiğim şekilde yapmayı deneyin.
Dediklerinizi yaptım. Fakat bir sonuç bulamadım. Sanırım tamamen temizlenmiş.

Son düzenleme:
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace

Konumlarında içinde Java geçen bir şey olmamasına rağmen hala denetim masasında var mı? Hiç girdi buldunuz mu? Bulup sildiyseniz sistemi yeniden başlatmayı denediniz mi?

Kod:

Konumlarında içinde Java geçen bir şey olmamasına rağmen hala denetim masasında var mı? Hiç girdi buldunuz mu? Bulup sildiyseniz sistemi yeniden başlatmayı denediniz mi?
Hala denetim masasında var. Bulamadım. Denedim.