Detaylar
Kim cevapladı?Hep bilen arkadaşlar yorum yapmış, şahsi fikrim hiç de kolay değil. İlk defa sistem toplarken insan RAM'i yerleştirirken bile çekiniyor. Her şeyi geçtim bir zarar versen çıkacak maliyet kaynaklı keşke 1-2K verseydim de bilgisayarcıya yaptırsaydım dersin. Şahsi fikrim bu yönde. Gözden çıkarılacak boyutta kötü bir sistem olur, denemek için denersin o ayrı. Diğer türlü aldığın riske değmez.
4-5 aydır masaüstü kullanıyorum; RAM, SSD, ekran kartı gibi temel bileşenleri ben de takabiliyorum. Fakat anakartı az/biraz fazla sıkmak bile çeşitli sorunlara sebep olabiliyor, forumda gezdikçe bu sorunlara daha da aşina olmaya başlıyorsun. Ya da ne bileyim yanlış veya tam oturmamış kablo kaynaklı sistem bileşenlerine zarar verenler de olabiliyor. Tüm bunları görünce iyice pişene kadar kendim denememe kararı aldım. Karar yine de sizindir. @zistiw
Parçalarım biraz pahalı o yüzdende çekinmiyor değilim açıkçası.
Ilk sistem toplamam forumun yardimi ile 5-6 saat surmustu. Buyuk sabir isteyen bir is.
Çıkacak sonuca 1günde toplamayada razıyım.
İnanki video ile gerçek arasında dağ kadar fark var. İlk defa SSD SATA kablosu sökerken 1 saat sökemedim. En son bastırdım ekran kartıma(anakartı kastırıyordu mecburdum) son gücümle çektim çıktı. Halbuki videolarda ne basit iş! El becerisi olmadan yapacaksan sakinleştirici bir müzik, yüksek öz güven olmalı. Zaten ben şimdi tekrar sökecek olsam rahatlıkla sökerim çünkü elim bir kere onun ayarına alıştı.
Teşekkür ederim hocam dikkate alacağım.
Son düzenleme:
ALCYONEUS
Uzman
Merhaba kendime sistem dizmeyi düşünüyorum ama hiçbir deneyimim yok, sizce deneyimsiz biri yapabilir mi?
Toplarsın ama ne yapıyorsan yap o işlemleri yaparken bir düzenin olsun yoksa bayağı karışıyor gerekiyorsa internette izlediğin videolarda yapılan işlemleri sırasıyla ayrı ayrı not al öyle çok daha kolay oluyor.
Yeni konular
-
-
Ev ve Yaşam My Rabbit deterjanlarda ikinci ürün 100 TL kampanyası
- Işıklımışıklı
-
Elektronik Xiaomi 20.000 mAh 33W powerbank, Troy karta özel 899 TL
- fenerlimuhendis
-
-
-
-